لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۱۳

سازمان ملل: دولت سوریه عمده درخواست‌های کمک‌رسانی را نادیده گرفت


امدادرسانان صلیب سرخ جهانی در شهر مضایا
امدادرسانان صلیب سرخ جهانی در شهر مضایا

سازمان ملل متحد می‌گوید دولت مرکزی سوریه، در سال ۲۰۱۵ میلادی عمده درخواست‌ها برای کمک‌رسانی به مردم مناطق دورافتاده و محاصره‌شده را بی‌پاسخ گذاشت. از نزدیک به ۵ میلیون نفری که به کمک فوری نیاز داشتند، تنها به ۶۲۰ هزار نفر امدادرسانی شده‌است.

به گزارش خبرگزاری رویترز استفان اوبرین، نماینده ارشد سازمان ملل در امور انسان‌دوستانه، هفتم بهمن‌ماه در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفته است در سال گذشته میلادی سازمان ملل ۱۱۳ درخواست برای کمک‌رسانی و ارسال‌ کاروان‌های امدادی به دولت مرکزی سوریه ارائه کرد. از این میان تنها ۱۰ درخواست اجرایی شده است.

به گفته آقای اوبرین ۷۵ درصد کل درخواست‌های ارائه‌شده، هیچ پاسخی از دولت دریافت نکرده‌اند.

شمار شهروندان سوری که سازمان‌های فرادولتی توانسته‌اند به آنها کمک‌های اولیه، دارو یا غذا برسانند در سال ۲۰۱۳ میلادی نزدیک به ۳ ملیون نفر بود. این شمار در سال ۲۰۱۵ میلادی به ۶۲۰ هزار نفر کاهش پیدا کرده است.

به گزارش رویترز برآورد سازمان ملل نشان می‌دهد که در حال حاضر ۱۳.۵ میلیون شهروند سوری به کمک نیاز دارند.

اوبرین می‌گوید هر روز شمار بیشتری از این افراد از دسترس خارج می‌شوند.

او افزوده است با وجود همه مشکلات، امدادرسان‌های محلی در سوریه، زندگی خود را به خطر می‌اندازند تا به مردم کمک کنند.

«نیم میلیون سوری در محاصره و خطر قحطی»

سازمان ملل متحد در عین حال می‌گوید شمار مناطق محاصره‌شده در سوریه افزایش پیدا کرده و در حال حاضر نزدیک به نیم میلیون نفر فورا به غذا، کمک‌های اولیه و پزشکی نیاز دارند.

چندی پیش انتشار تصاویری از شهروندان در معرض مرگ سوری، در مناطق محاصره‌شده‌ای مانند مضایا، با واکنش‌های بین‌المللی روبه‌رو شد و نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد را نیز در پی داشت. اما اکنون مقام‌های بین‌المللی هشدار می‌دهند که بر شمار شهرها و روستا‌ها و مردمی که با خطر مشابهی روبه‌رو هستند، افزوده شده است.

به گفته سازمان ملل متحد شمار مناطق محاصره‌شده از ۱۵ منطقه در ماه گذشته، به ۱۸ منطقه رسیده‌است.

نماینده ارشد سازمان ملل در امور انسان‌دوستانه و نیز رئیس «برنامه جهانی غذا» از دولت سوریه خواسته‌اند تا اجازه دهد مواد و غذای مورد نیاز مردم، به مناطق تحت محاصره ارسال شوند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، استفان اوبرین گفته است «فقط یک بار ارتباط (با مناطق محاصره‌شده) چیزی نیست که بتواند مشکل گرسنگی را حل کند».

او در عین حال خواستار دسترسی به این شهرها و روستاها برای خارج کردن بیماران و مجروحان شده است.

آقای اوبرین می‌گوید ارسال هوایی کمک‌ها «حطرناک» و ناکافی‌ست.

ارتارین کوزین، رئیس «برنامه جهانی غذا» هم به خبرنگاران گفته است برای آنکه بتوان دست به ارسال هوایی کمک‌های اولیه و غذا زد، باید منطقه‌ هوایی امنی در اختیار سازمان‌های امدادرسان قرار گیرد.

خانم کوزین هشدار داده است که چیزی نخواهد گذشته که جهان بار دیگر تصاویری شبیه آنچه از مضایا منتشر شد را، از مناطق مختلف سوریه به چشم خواهد دید.

جنگ داخلی سوریه در پی سرکوب اعتراضات عمدتا مسالمت‌آمیز اولیه به حکومت بشار اسد، آغاز شد. طی پنج سالی که از نبردها می‌گذرد، سوریه محل حضور گروه‌های افراطی مانند «حکومت اسلامی» یا «جبهه‌النصره» شده‌است. دولت مرکزی آن کشور تنها بخش‌هایی از کشور را تحت کنترل خود دارد. دست‌کم ۲۵۰ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند. بیش از ۴ میلیون شهروند سوری از کشور گریخته‌اند و میلیون‌ها نفر نیز داخل آن آواره شده‌اند.

XS
SM
MD
LG