لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۴۹

ده‌ها سازمان‌ غیردولتی و کارتونیست خواستار آزادی آتنا فرقدانی شدند


چهل سازمان غیردولتی و بیش از ۷۵ کارتونیست بین‌المللی در نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، خواستار آزادی آتنا فرقدانی، نقاش، کنشگر حقوق مدنی و حقوق کودک شدند.

امضاکنندگان این نامه که شبکه بین‌المللی حقوق کارتونیست‌ها آن را منتشر کرده، می‌گویند دولت ایران با آغاز روابط جدید خود با جامعه بین‌المللی، موفق به آزاد کردن گروهی از زندانیان عقیده، از جمله جیسون رضائیان، خبرنگار واشینگتن‌پست شده است.

آنها افزوده‌اند «بر پایه چنین عملکرد بسیار مثبتی، ما از آن جناب می‌خواهیم با قوه قضائیه مذاکره کرده و مراتب آزادی آتنا فرقدانی که به خاطر انتشار یک کاریکاتور ساده در اینترنت، زندانی شده، را فراهم کنید».

خانم فرقدانی یک‌بار در شهریور ماه سال ۱۳۹۳ توسط ماموران سپاه پاسدارن بازداشت، اما به قید وثیقه آزاد شده بود. او در مصاحبه‌ای با وب‌سايت جرس گفته بود که نقاشی‌های انتقادی‌اش و همچنین ارتباطش با خانواده قربانیان اعتراضات ۸۸ و بهائیان محور اصلی بازجويی‌هايش بوده است.

فرقدانی پس از آزادی در ويدئويی اينترنتی از نصب دوربين‌های مدار بسته در دستشويی‌ها و حمام‌های بند دو الف سپاه پاسداران نیز خبر داد.

در نهایت در ۲۰ دی ۱۳۹۳ پس از معرفی خود به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، به زندان قرچک ورامین منتقل شد. او در پی اعتصاب غذا، در اسفند ماه به زندان اوین فرستاده شد.

بازداشت این نقاش جوان ایرانی، در رسانه‌های جهانی بازتاب پیدا کرده است.

سازمان‌های غیردولتی و کارتونیست‌هایی که نامه اخیر را به رئیس‌جمهوری ایران امضا کرده‌اند، ابراز امیدواری کرده‌اند که حسن روحانی بتواند قوه قضائیه را مجاب کند، اتهامات فرقدانی را کنار گذاشته و به اجرای حکم او پایان دهد.

آنها می‌گویند جهان، با امید، به آزادی آتنا فرقدانی نگاه می‌کند، آنچه می‌تواند اثبات حمایت ایران از آزادی اندیشه و آزادی بیان در کنار دیگر حقوق شناخته‌شده بشری باشد.

رابرت راسل، مدیر اجرایی شبکه بین‌المللی حقوق کارتونیست‌ها، در کنار گروهی دیگر از کارتونیست‌ها و شخصیت‌های فرهنگی و نیز سازمان‌های غیردولتی مانند «آرتیکل ۱۹»، انجمن‌های روزنامه‌نگاران در بلاروس، برزیل، رومانی، پاکستان و دیگر کشورها، خبرنگاران بدون مرز، انجمن بین‌المللی قلم و سازمان‌های وابسته به آن در کانادا، دانمارک، بنگلادش یا آمریکا از جمله امضاکنندگان این درخواست هستند.

XS
SM
MD
LG