لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۵۰

دو خودروی جدید سایپا و ایران‌خودرو چه ویژگی‌هایی دارند؟


خط تولید خودروی جدید سایپا
خط تولید خودروی جدید سایپا

مجله خودرو: شرکت ایران خودرو نام خودرو جدید خود را تارا و شرکت سایپا نام کراس اوور جدیدش را آریا گذاشته است. این دو خودرو چه ویژگی‌هایی دارند؟

آریا و تارا

خودروی تارا در اصل خودوریی با کد پروژه کی ۱۳۲ است که روی پلت فرم پژو ۳۰۱ ساخته شده و دارای موتوری با قدرت ۱۱۴ اسب بخار است. قیمت این خودرو هنوز مشخص نشده است و به آینده بازار ایران مرتبط است.

این خودروی ایران‌خودرو که جدیدترین محصول این شرکت است بر اساس گزارش رسانه‌های ایران تارا نام‌گذاری شده است.

محصلات ایران خودرو در گذشته هم با نام‌های ایرانی سمند، دنا و رانا نام گذاری شده بودند، اما عاملی که تارا را با خودروهای دیگر این شرکت متفاوت می‌کند، استفاده از پلت‌فرمی است که از آن در پژو همچنان استفاده می‌شود.

در اصل تارا مدرن‌ترین خودروی ایرانی است که بر اساس پلت فرم اقتصادی یک شرکت فرانسوی توسعه پیدا کرده است.

رونمایی از خودروهای جدید سایپا و ایران‌خودرو در حاشیه نشست هیئت دولت در ۳۰ بهمن ۹۸
رونمایی از خودروهای جدید سایپا و ایران‌خودرو در حاشیه نشست هیئت دولت در ۳۰ بهمن ۹۸

از نظر ایمنی خودروهای روی این پلت فرم بین سه تا چهار ستاره ایمنی را به دست آورده‌اند. البته مشخص نیست با تولید آن در ایران و تغییراتی که در برخی اجزای پلت فرم و طراحی خودرو داده شده، این خودرو در نهایت نسبت به تولیدات پژو از نظر کیفیت و ایمنی چه وضعیتی خواهد داشت ولی احتمالاً به دلیل پلت‌فرم به‌روزتر، نسبت به تولیدات صنعت خودرو ایران امن‌ترین خواهد بود.

البته رسانه‌های ایران به طراحی این خودرو ایراداهایی را وارد کرده‌اند و آن را چندان زیبا و هماهنگ ارزیابی نکرده‌اند.

آریا نام محصول دیگر جدید در صنعت خودروسازی ایران است. این نام چندان جدید نیست و پیش از انقلاب برای خودرو آریا (رامبلر) ساخته شرکت آمریکن موتور استفاده شده است.

احتمالاً آریا در آن زمان در شرکت پارس‌خودرو، بر اساس نام آریامهر نام‌گذاری شده بود.

شرکت ساپیا هم می‌گوید بر اساس نام خودروهای آریا و شاهین نام سدان جدید خود را شاهین و کراس اوور جدید خود را آریا گذاشته است.

این دو خودرو جدید سایپا، روی پلت‌فرم قدیمی تویوتا یاریس (چند نسل قبل) ساخته شده‌اند و موتور آن هم تقویت شده موتور پراید است.

سایپا ادعا کرده که این خودرو دارای سه ستاره ایمنی است، اما هنوز هیچ مؤسسه معتبری این ادعای سایپا را تأیید نکرده است.

آریا از نظر طراحی نسبت به خودروی تارا در ایران‌خودرو، وضعیت بهتری دارد اما از نظر تکنولوژی موتور و پلت‌فرم بسیار قدیمی‌تر است.

پورشه تایکان رکورد دریفت را شکست

پورشه تایکان خودرو برقی پورشه، توانست رکورد طولانی‌ترین دریفت را با یک اتومبیل برقی تغییر دهد.

دریفت به نوعی حرکت نمایشی در اتومبیل‌رانی برای رد کردن بهتر پیچ‌های سخت گفته می‌شود. این خودرو سوپر اسپرت الکتریکی توانست با ثبت زمان ۵۵ دقیقه مسافت ۴۴ کیلومتری را دریفت بزند.

این رکورد توانایی بالای سیستم تعلیق و انتقال قدرت این خودرو برقی پورشه را نشان می دهد.

خودرو پورشه تایکان توربو اس اولین خودرو تمام الکتریکی پورشه است و اولین خودرو تمام الکتریکی اسپرت بازار هم محسوب می‌شود قدرت موتور این خودرو ۵۶۰ کیلوات، بیش از ۷۵۰ اسب بخار است. شتاب صفر تا صد کیلومتر این خودرو ۲.۸ ثانیه و شتاب صفر تا ۲۰۰ کیلومتر این خودرو زیر ۱۰ ثانیه است. این خودرو با یکبار شارژ می‌تواند ۴۵۰ کیلومتر را طی کند.

فناوری جدید در موتور نیسان

شرکت نیسان در پیشرانه جدید خود از تکنولوژی تازه‌‌ای استفاده کرده است. این فناوری تراکم متغییر نام دارد که سبب افزایش قدرت و راندمان موتور می‌شود.

این تکنولوژی جدید در دو خودرو جدید این شرکت آلتیما Mk6 و اینفینیتی QX50 استفاده شده است. این تکنولوژی را هنوز هیچ شرکتی به غیر از نیسان ژاپن تجاری سازی نکرده است.

نسبت تراکم درست در موتور سبب احتراق بهتر، کاهش مصرف سوخت و افزایش قدرت و کاهش آلودگی هوا می شود تا پیش از این مهندسان موتورهایی را می ساختند که نسبت تراکم موتور ثابت بود به‌همین دلیل محدودیت‌های مهندسی بیشتری برای بهبود راندمان موتور وجود داشت اما با ساخت موتوری که ضریب تراکم موتور آن متغییر باشد این محدودیت برداشته شده است.

XS
SM
MD
LG