لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۲۲

حسن روحانی باز هم از مجلس و مجمع تشخیص مصلحت انتقاد کرد


حسن روحانی، رئیس‌جمهور، روز یکشنبه سوم مرداد، بار دیگر مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام را به کارشکنی در مسیر رفع تحریم‌ها متهم کرد.

به گزارش ایرنا، آقای روحانی در جلسهٔ «مجمع عمومی بانک مرکزی»، مجلس شورای اسلامی را به کارشکنی در مسیر رفع تحریم‌ها متهم کرد و با اشاره به مصوبه آذر ۹۹ مجلس، گفت «اگر دست و پای ما را نمی‌بستند، قطعاً در پایان سال ۹۹ می‌توانستیم در روند مذاکرات تحریم را برداریم».

اشاره او به روز ۱۱ آذر سال گذشته برمی‌گردد که مجلس ایران برای سرعت دادن به فعالیت‌های هسته‌ای ایران تصویب کرد که که اگر تا سوم اسفند سال گذشته، تحریم‌های مالی، بانکی و نفت علیه جمهوری اسلامی حذف نشود، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی متوقف شود.

دولت روحانی در ابتدا با اجرای این قانون به شکلی که مجلس مصوب کرده بود، مخالفت کرد، ولی به‌گفته محمدجواد ظریف، رهبر جمهوری اسلامی دستور داد که مصوبه مجلس اجرا شود.

حسن روحانی همچنین تصویب نهایی نشدن لوایح معروف به اف‌ای تی‌اف را «مشکل بزرگ دیگری» خواند و افزود: «در این زمینه دولت و وزارت اقتصاد کار خود را انجام داده بود و مجلس و شورای نگهبان نیز کمک کرده بودند، اما یک جای دیگری برای ما مشکل درست کرد و هنوز هم مشکل ادامه دارد.»

آقای روحانی از مجمع تشخیص مصلحت نظام نام برد، اما لوایح «اف‌ای‌تی‌اف» سال‌هاست که در این مجمع که اعضای آن را رهبر جمهوری اسلامی منصوب می‌کند، خاک می‌خورد و این در حالی است که فعالان اقتصادی ایران می‌گویند عدم تصویب آن‌ها و قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه پول‌شویی باعث به حداقل رسیدن دادوستد مالی و بانکی حتی با کشورهایی چون چین و روسیه شده است.

در مقابل، اصول‌گرایان که اکثریت این مجمع را در اختیار دارند، می‌گویند با تصویب این لوایح دست ایران برای کمک به نیروهای نیابتی، حزب‌الله لبنان و دیگران بسته می‌شود.

این در حالی است که، به‌گفته آقای روحانی، «اگر اف‌ای‌تی‌اف تصویب نشود، رفع شدن تحریم‌ها هم هیچ کمکی به حل مشکلات بانکی ایران در ارتباط با دنیا نمی‌کند».

این نخستین بار نیست که رئیس‌جمهور ایران از مصوبه مجلس درباره مذاکرات هسته‌ای و نیز تصویب نشدن لوایح اف‌ای‌تی‌اف انتقاد می‌کند. با این حال این قبیل انتقادهای آقای او در توضیح ناکارآمدی دولت در بهبود وضعیت اقتصادی همواره با واکنش‌های تندی از سوی جناح‌های منتسب به اصول‌گرایان و برخی نمایندگان مجلس مواجه شده است.

در طول ماه‌های گذشته ایران و کشورهای عضو برجام در شش دور مذاکرات وین که با حضور غیرمستقیم آمریکا برگزار شد، تلاش‌هایی برای احیای برجام انجام داده‌‌اند که هنوز به نتیجه نرسیده است.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در آخرین گزارشی که روز ۲۱ تیرماه درباره نحوه اجرای برجام به مجلس شورای اسلامی ارائه داد، ابراز امیدواری کرد که مذاکرات مربوط به احیای برجام در ابتدای دولت ابراهیم رئيسی «تکمیل شود».

با استفاده از ایرنا و رادیو فردا / ر.ش
XS
SM
MD
LG