لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۵۷

تحریم‌های حقوق بشری و پهپادی جدید استرالیا علیه ۴۲ فرد و نهاد در جمهوری اسلامی


اعتراضات ایرانیان علیه جمهوری اسلامی پس از کشته‌شدن مهسا امینی
اعتراضات ایرانیان علیه جمهوری اسلامی پس از کشته‌شدن مهسا امینی

استرالیا در مجموع ۴۲ فرد و نهاد جمهوری اسلامی را به‌دلیل «نقض فاحش حقوق بشر در ایران» و همچنین «تأمین پهپادها برای روسیه» تحریم کرد.

پنی وانگ، وزیر خارجه استرالیا، دوشنبه ۲۹ اسفند از تحریم ۱۴ فرد ازجمله چهار نفر که در بازداشت مهسا امینی دست داشته‌اند، خبر داد و اضافه کرد که ۱۴ نهاد نیز به دلیل نقض فاحش حقوق بشر در ایران تحریم شده‌اند.

تا لحظهٔ انتشار این خبر مشخصات و هویت تحریم‌شدگان اعلام نشده است، اما خانم وانگ تأکید کرد: «استرالیا در کنار مردم ایران ایستاده است.»

مهسا امینی یک زن جوان اهل شهر سقز بود که اواخر شهریور در بازداشتگاه گشت ارشاد در تهران جان باخت و در پی کشته‌شدن او اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» در ایران به راه افتاد که با سرکوب خشونت‌بار و خونین از سوی حکومت مواجه شد.

وزیر خارجه استرالیا همچنین از پیوستن استرالیا به شرکای بین‌المللی خود برای اعمال تحریم علیه ۱۳ فرد و یک نهاد جمهوری اسلامی به دلیل تامین پهپادها برای روسیه خبر داد.

کشورهای غربی بارها اعلام کرده‌اند جمهوری اسلامی پهپادهایی را برای استفاده در جنگ اوکراین به روسیه ارسال کرده و تحریم‌هایی را نیز در این زمینه علیه تهران وضع کرده‌اند.

وانگ تأکید کرد: «کسانی که به حمایت مادی از روسیه ادامه دهند، با عواقب آن مواجه خواهند شد.»

در بیانیه وزارت خارجه استرالیا همچنین تأکید شده که پهپادهای ساخت ایران از سوی روسیه برای هدف قرار دادن غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی در اوکراین استفاده شده است.

استرالیا پیشتر نیز تحریم‌هایی را علیه جمهوری اسلامی به دلیل ارسال پهپاد به روسیه وضع کرده بود.

کارن اندروز، وزیر کشور استرالیا، از تحریم‌های جدید دولت این کشور علیه جمهوری اسلامی استقبال کرد و بار دیگر خواستار طبقه‌بندی رسمی سپاه پاسداران به‌عنوان یک سازمان دخیل و حامی تروریسم در جهان شد.

در ماه‌های اخیر، این اولین بار نیست که استرالیا تحریم‌هایی را علیه جمهوری اسلامی به دلیل نقض حقوق بشر در ایران وضع می‌کند.

در بهمن‌ماه نیز استرالیا با وضع تحریم‌های جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران، در مجموع ۱۶ فرد و یک نهاد را در ارتباط با «نقض جدی حقوق بشر در ایران» تحریم کرد که ازجمله، عبدالرحیم موسوی، فرمانده ارتش، و چند مقام ارشد نیروی مقاومت بسیج، سپاه و نیروی انتظامی به فهرست سیاه استرالیا افزوده شدند.

استرالیا پیشتر «پلیس امنیت اخلاقی» موسوم به «گشت ارشاد»، نیروی مقاومت بسیج و شش فرد ایرانی را هم به‌دلیل سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات اخیر تحت تحریم‌های حقوق بشری خود قرار داده بود.

از زمان آغاز اعتراضات سراسری در ایران، کشورهای غربی و متحدان‌شان تحریم‌هایی را علیه مقام‌ها و نهادهای جمهوری اسلامی به خاطر سرکوب مرگبار این اعتراضات وضع کرده‌اند.

علاوه بر این، در ماه‌های اخیر بسیاری از نمایندگان پارلمان‌های کشورهای غربی و همچنین استرالیا از معترضان بازداشت‌شده محکوم به اعدام در ایران حمایت کردند.

XS
SM
MD
LG