لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۳۶

مدیرعامل باشگاه ذوب آهن؛ از خوانندگی تا مخالفت با اعتراضات مردمی


شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان نیما نکیسا را به‌عنوان مدیرعامل جدید باشگاه فرهنگی ورزشی ذوب آهن اصفهان معرفی کرده است؛ یکی از معدود ورزشکاران سرشناسی که در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱، موسوم به جنبش «زن زندگی آزادی»، مواضعی علیه معترضان و در حمایت از نظام جمهوری اسلامی اتخاذ کرد.

نیما نکیسا در جام ملت‌های ۱۹۹۶ آسیا حضور داشت و دو سال بعد در جام جهانی مقابل یوگسلاوی درون دروازه ایستاد. نکیسا در سالیان اخیر مسئولیت‌هایی نیز در حاشیۀ فوتبال داشته است اما این کارنامه منجر به انتصاب او در پست‌های مدیریتی نشده بود.

از سال ۱۳۴۷ و تأسیس باشگاه ذوب آهن، تنها ملی‌پوشی که به مدیرعاملی این باشگاه رسیده، سعید آذری است که او هم در وزنه‌برداری عضو تیم ملی بوده است.

ذوب آهن از مهم‌ترین، پرامکانات‌ترین و متمول‌ترین باشگاه‌های ورزشی کشور است که علاوه‌بر فوتبال، در رشته‌های وزنه‌برداری، پینگ‌پنگ، شنا و کشتی فعالیت کرده، در بسکتبال بارها قهرمان ایران شده و در جام باشگاه‌های آسیا هم حضور یافته است.

۲۶ مهر ۱۴۰۱، در هفته‌های نخست اعتراضات «زن زندگی آزادی»، شبکۀ خبر صداوسیمای جمهوری اسلامی برنامه‌ای با حضور چهره‌های فوتبالی پخش کرد که مجتبی شیری، مهدی پاشازاده، هادی شکوری، محمد برزگر، سعید نعیم‌آبادی، مهدی امیرآبادی، ضیا عربشاهی و سردار محمد رویانیان (مدیرعامل اسبق پرسپولیس) در آن مردم معترض را «آشوبگر» و «تجزیه‌طلب» نامیدند.

در روزهای بعد، برخی از آنان با اشاره به واکنش‌های مردم در اماکن عمومی و شبکه‌های اجتماعی ادعا و تأکید کردند که صحبت‌هایشان تقطیع شده و به‌طور کامل پخش نشده است. در این بین، تندترین همدلی با حکومت جمهوری اسلامی توسط نیما نکیسا ابراز شد. او گفت اعتراضات حاصل «سال‌ها برنامه‌ریزی و هزینه» است.

دروازه‌بان اسبق پرسپولیس و پاس ادامه داد:‌ «چرا؟ چون الان به کوری دشمنان‌مان، ایران از مقتدرترین کشورهای نظامی جهان است. در خاورمیانه که اصلاً رقیبی نداریم. اگر قرار باشد این میان هم اسلحه‌ای وارد بشود، چاقویی دست کسی باشد، کوکتل مولوتوفی ساخته بشود، این مردمِ من نیستند. حرف‌های من شاید به مذاق خیلی‌ها خوش نیاید، خوشحالم که خوش نمی‌آید.»


او پیش از آن، بیستم شهریور ۱۴۰۱ نیز در دیدار برخی ورزشکاران با علی خامنه‌ای حضور داشت و ضمن مصاحبه تلویزیونی، در اینستاگرام هم مطالبی در تمجید از رهبر جمهوری اسلامی نوشت. سپس فعالیتش را در توئیتر آغاز کرد که عمدتاً مطالبی در همسویی با سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی است.

به‌تازگی ویدئوهایی نیز از حضور نکیسا در اماکن مذهبی منتشر شده که او را مشغول فعالیت‌هایی از قبیل ریختن چای برای مراجعان نشان می‌دهد.

نکیسا تا پیش از این نیز در برخی موارد معدود دیگر مواضع سیاسی خود را اعلام کرده بود.

یکی از موارد قدیمی مربوط به ۱۴ خرداد ۱۳۸۸ است که در همایش ورزشکاران حامی میرحسین موسوی، نامزد ریاست‌جمهوری، گفت: «پس از مناظره موسوی و احمدی‌نژاد تصمیم گرفتم به مهندس موسوی رأی بدهم چرا که اعتقاد دارم توانایی نجات کشور و همچنین ورزش ایران را دارد.»

دیگر موضع رسانه‌ای او مربوط به اعتراضات دی‌ماه ۱۳۹۶ بود که نکیسا در مصاحبه‌ با خبرگزاری برنا وابسته به وزارت ورزش‌ دربارۀ اعتراضات مردم گفت: «این مملکت دشمن زیاد دارد و آن‌ها به دنبال ضربه زدن به کشور و نظام با هر ترفندی هستند و این روش نقد نیست. بنده به‌شدت این کار را محکوم می‌کنم.»

برای اعلام مدیرعاملی نیما نکیسا متنی یکسان در اغلب رسانه‌های ایران منتشر شده که به سوابق فوتبالی و تحصیلات ورزشی‌اش اشاره دارد، اما وب‌سایت تابناک برای گزارش کوتاه خود تیتر «نکیسا بعد از خوانندگی، مدیرعامل باشگاه شد!» را برگزیده است.

نیما نکیسا سال ۱۳۸۴ نماهنگ عروس بندر را اجرا کرده بود که در آن مقطع جایی امکان پخش تصویری نداشت و در شبکه‌های فارسی دبی و لس‌آنجلس عرضه شد. بعداً ترانه‌های «وای دلم» و «دلواپسی» هم توسط نکیسا ضبط و پخش شد.

پرویز برومند، همراه با نیما نکیسا و احمدرضا عابدزاده، دروازه‌بان تیم ملی ایران در جام جهانی ۱۹۹۸ بود اما مسیری کاملاً متفاوت با نکیسا در پیش گرفت تا جایی که در جریان سرکوب اعتراضات خیابانی بازداشت شد.

XS
SM
MD
LG