لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۱۰

ادعای عضو خبرگان: مخالفت خامنه‌ای با «بررسی» صلاحیت فرزندش به عنوان نامزد رهبری آینده


مخالفان حکومت در ایران بارها در اعتراضات مختلف، با شعار «مجتبی بمیری، رهبری‌ رو نبینی» با رهبری احتمالی پسر علی خامنه‌ای ابراز مخالفت کرده‌اند
مخالفان حکومت در ایران بارها در اعتراضات مختلف، با شعار «مجتبی بمیری، رهبری‌ رو نبینی» با رهبری احتمالی پسر علی خامنه‌ای ابراز مخالفت کرده‌اند

یک عضو مجلس خبرگان رهبری در مصاحبه‌ای تازه ادعا کرد که رهبر جمهوری اسلامی «حتی با بررسی» یکی از فرزندانش به عنوان نامزد رهبری آینده حکومت مخالفت کرده است.

محمود محمدی‌ عراقی، عضو مجلس خبرگان رهبری، در این مصاحبه که روز چهارشنبه، ۹ اسفند، منتشر شد خاطره‌ای نقل کرده مبنی بر این که علی خامنه‌ای با این استدلال که بررسی سابقه فرزندانش «شبهه موروثی بودن رهبری را مطرح می‌کند»، با این کار مخالفت می‌کند.

به گفته محمدی عراقی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، «یک بار... در کمیته سه نفره درباره یکی از فرزندان رهبری که شاید از نظر علمی در سطح بالایی است، بحثی می‌شود».

او ادامه داد:‌ «این خبر به گوش رهبری می‌رسد و ایشان نهی می‌کنند و می‌گویند این کاری که شما می‌کنید شبهه مسئله موروثی بودن رهبری را مطرح می‌کند، بنابراین حتی اجازه بررسی هم نمی‌دهند.»

محمود محمدی عراقی سپس به موردی دیگر اشاره می‌کند که علی خامنه‌ای گفته است که «دور این مسئله را خط بکشید».

او در ادامه می‌گوید: «سیاست رهبری این است که افراد وابسته و نزدیک ایشان به‌ویژه فرزندان ایشان هیچ‌ گونه سمتی را قبول نکنند.»

در طول سال‌ها همزمان با بالا رفتن سن علی خامنه‌ای و انتشار اخباری درباره ابتلای او به یک بیماری جدی، مسئله انتخاب رهبر آینده جمهوری اسلامی هم بارها در رسانه‌ها مطرح شده است.

در این بحث و جدل‌ها و گمانه‌زنی‌ها همواره نام مجتبی خامنه‌ای،‌ یکی از پسران رهبر جمهوری اسلامی، هم مطرح شده است؛ موضوعی که مخالفان حکومت بارها در جریان اعتراضات سراسری در کشور با این شعار به آن واکنش نشان داده‌اند: «مجتبی بمیری، رهبری‌ رو نبینی.»

در شهریورماه سال گذشته، درست پیش از آغاز اعتراضات سراسری، میرحسین موسوی، از رهبران جنبش سبز، با اشاره به احتمال جانشینی مجتبی، فرزند علی خامنه‌ای، پس از مرگ او نوشته بود: «۱۳ سال است که اخبار این توطئه شنیده می‌شود. اگر به راستی در پی آن نیستند، چرا یک بار چنین نیتی را تکذیب نمی‌کنند؟»

این موضع موسوی باعث شد که مجلس خبرگان رهبری گزارش‌های منتشر شده در مورد «جانشینی موروثی» مجتبی خامنه‌ای به عنوان رهبر آینده جمهوری اسلامی را «شبهه‌پراکنی» خوانده و مدعی شود که این نهاد تنها به «شایسته‌گزینی و انتخاب اصلح» توجه دارد.

محمود محمدی عراقی در مصاحبه خود خاطره دیگری هم نقل کرده است که احتمالاً بیانگر اهمیتی است که اعضای خبرگان رهبری برای جوانی رهبر‌ آینده در ایران قائل هستند.

به گفته او، در پی انتخاب خامنه‌ای پس از مرگ روح‌الله خمینی، احمد خمینی،‌ فرزند او، «به شوخی خطاب به اعضای مجلس خبرگان گفت خیلی خوب کسی را انتخاب کردید، رهبر جوانی را انتخاب کردید و فعلاً به این زودی‌ها دیگر نیاز نیست، شما رهبر انتخاب کنید».

مجتبی خامنه‌ای پسر دوم علی خامنه‌ای، رهبر ۸۳ ساله جمهوری اسلامی، اکنون ۵۴ سال دارد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا پیشتر در گزارشی اعلام کرده بود که با این‌که مجتبی خامنه‌ای رسماً مقام سیاسی ندارد اما با «نیروی قدس سپاه پاسداران و بسیج همکاری تنگاتنگی دارد» و رهبر جمهوری اسلامی بخشی از مسئولیت‌های خود را به او سپرده است.

بر اساس برخی گزارش‌ها، مجتبی خامنه‌ای نقش مهمی در به قدرت رسیدن محمود احمدی‌نژاد در دو دوره ریاست‌ جمهوری او و سرکوب اعتراض‌های مردمی به‌ویژه در سال ۱۳۸۸ داشته است.

با استفاده از گزارش‌های ایلنا، انتخاب و رادیوفردا؛ ف. دو./ب.ب.
XS
SM
MD
LG