لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۳۰

دفاع وزیر خارجه نروژ از اقدام کشورش در به رسمیت شناختن کشور فلسطین


اسپن بارث اید،
اسپن بارث اید،

پس از اعلام خبر به رسمیت شناختن کشور فلسطینی از سوی نروژ، ایرلند و اسپانیا، وزیر خارجه نروژ در گفتگو با جروزالم پست دلیل اتخاذ این تصمیم را«انکار دولت اسرائیل از تشکیل کشور فلسطین، جنگ غزه، شهرک سازی در کرانه باختری و پروسه متوقف شده صلح» عنوان کرد.

اسپن بارث اید، در این گفتگوی تلفنی با اشاره به ناامیدی اسلو و دیگر کشورهای اروپایی از سیاست‌های دولت بنیامین نتانیاهو، در مورد مناقشه اسرائیل و فلسطین، گفت: « اگر دولت اسرائیل اعلام کرده‌بود آماده مذاکره‌است، این به شکل قابل توجهی می‌توانست تغییرات را بهمراه داشته باشد.»

وزیر خارجه نروژ در این گفتگو تصریح کرد:« آنچه از این دولت[نتانیاهو] دیده‌ایم گسترش سریع شهرک‌های تحت حمایت دولت است که به نظر ما غیرقانونی است ، مضافا بر اینکه دولت درباره ساخت شهرک‌ها در کرانه‌باختری که حتی بر اساس قوانین اسرائیل، غیرقانونی است، مماشات می‌کند.»

به گفته وزیر خارجه نروژ افراط گرایان یهودی و شهرک نشینان با استفاده از خشونت برای کمک به گسترش تسلط اسرائیل در اراضی کرانه باختری اقدام می‌کنند.

او تاکید کرد که این موضوع بسیار «‌مشکل‌ساز» است و نروژ را قانع کرده‌است که برای به «‌رسمیت شناختن کشور فلسطین»‌اقدام کند.

نخست‌وزیران نروژ، ایرلند و اسپانیا روز چهارشنبه دوم خرداد ماه در «اقدامی تاریخی» اعلام کردند که فلسطین را به عنوان یک کشور به رسمیت می‌شناسند؛ تصمیمی که با خشم اسرائیل و خوشحالی مردم سرزمین‌های فلسطینی روبرو شد.

نخست‌وزیر اسرائیل هشدار داد این اقدام منجر به تشکیل یک «کشور تروریستی» خواهد شد.

چندین کشور اروپایی در هفته‌های گذشته با این استدلال که راه‌حل دو کشور فلسطین و اسرائیل برای صلح پایدار در منطقه ضروری است،‌ اعلام کردند که قصد دارند اقدامی مشابه را انجام دهند.

این در حالی است که آمریکا روز ۳۰ فروردین قطعنامه درخواست عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد را وتو کرد.

۱۲ کشور عضو شورای امنیت از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل حمایت کرده بودند که در میان آن‌ها علاوه بر فرانسه، چین و روسیه، سه عضو دائم شورای امنیت، نام ژاپن و کره جنوبی، دو متحد آسیایی آمریکا، نیز دیده می‌شد.

XS
SM
MD
LG