انتشار ویدئویی از صحنۀ کشته شدن ۱۵ امدادگر در یک عملیات ارتش اسرائیل در نوار غزه، روایت اسرائیل از این حمله را زیر سؤال برده و آسوشیتدپرس میگوید یکی از مقامات ارتش گفته این روایت «اشتباه» بوده است.
نیروهای ارتش اسرائیل بامداد دوم فروردین در عملیاتی در منطقه تلالسلطان واقع در شهر رفح به سوی کاروان امدادی هلال احمر آتش گشودند که منجر به کشته شدن ۱۵ امدادگر ازجمله یک کارمند سازمان ملل شد.
چند روز پس از این حمله، نیروهای نجات و سازمان ملل اعلام کردند که موفق به کشف اجساد امدادگران در یک گور دستهجمعی در همان محل شدهاند.
ارتش اسرائیل ابتدا گفته بود بهدلیل «پیشروی مشکوک» این خودروها به سمت نیروهایش و نداشتن چراغ جلو و علائم اضطراری به سوی آنها تیراندازی کرده است.
اما ویدئویی که از تلفن همراه یکی از امدادگران کشتهشده بهدست آمده و به شورای امنیت سازمان ملل ارائه شده، نشان میدهد خودروهای امدادی هلال احمر و دفاع مدنی با چراغهای اضطراری روشن به سمت آمبولانسی که پیشتر هدف قرار گرفته، حرکت میکنند.
در این ویدئو نیروهای اسرائیلی دیده نمیشوند، اما ناگهان رگبار گلولهها آغاز میشود و حداقل یکی از امدادگران بلافاصله نقش زمین میشود و صدای امدادگری که تلفن را در دست دارد، شنیده میشود که در حال دعا کردن است.
ارتش اسرائیل در پاسخ به پرسش دربارۀ این ویدئو اعلام کرد که این حادثه «تحت بررسی کامل» است.
اسرائیل گروه افراطی حماس را که بهتعریف آمریکا و اتحادیه اروپا نیز یک سازمان تروریستی است، بارها متهم کرده نیروهای خود را در خودروهای امدادی، بیمارستانها و زیرساختهای غیرنظامی مخفی میکند.
این حادثه که یکی از مرگبارترین حملات علیه نیروهای امدادی در جریان جنگ اخیر در غزه به شمار میرود، بازتاب گستردهای در سطح جهانی داشته است.
ارتش اسرائیل در روایت اولیۀ خود از این حمله مدعی شد پس از تیراندازی، نیروها دریافتند که یکی از اعضای حماس به نام محمد امین شوباکی و هشت شبهنظامی دیگر ار کشتهاند.
با این حال هیچیک از ۱۵ امدادگر کشتهشده این نام را نداشتند و هیچ جسد دیگری نیز در محل یافت نشده است.
جاناتان ویتل، رئیس موقت دفتر امور انسانی سازمان ملل (OCHA) در غزه، ادعای اسرائیل را رد کرد و گفت کارکنانش با همین امدادگران پیشتر برای تخلیه بیماران همکاری داشتهاند.
طبق آمار سازمان ملل، از زمان آغاز جنگ در غزه، بیش از ۱۵۰ امدادگر از جمعیت هلال احمر و دفاع مدنی، و بیش از یک هزار نفر از کادر درمانی جان خود را از دست دادهاند.
جنگ در غزه پس از حملۀ هفتم اکتبر ۲۰۲۳ گروه حماس به اسرائیل و کشتن ۱۲۰۰ نفر و گروگان گرفتن ۲۵۱ نفر آغاز شد. اسرائیل از ۲۸ اسفند پارسال حملات سنگین به نوار غزه را پس از حدود دو ماه آتشبس از سر گرفته و بنیامین نتانیاهم از عزم اسرائیل برای ایجاد یک کریدور امنیتی جدید در سراسر نوار غزه خبر داده است.