لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ تهران ۱۱:۴۷

مقامات فرانسه قتل یک مسلمان در مسجد را محکوم کردند؛ مظنون همچنان متواری است


رئیس‌جمهور فرانسه، در واکنش به قتل فجیع یک مسلمان در مسجدی در جنوب فرانسه، ضمن اعلام حمایت از «هموطنان مسلمان» خود، نوشت: «نژادپرستی و نفرت بر مبنای دین نمی‌تواند جایی در فرانسه داشته باشد. آزادی عبادت نباید نقض شود.»

دیگر سیاستمداران فرانسوی نیز روز یکشنبه ۷ اردیبهشت حمله‌ای را که در جریان آن مردی هنگام نماز در یک مسجد با ضربات چاقو کشته شد، محکوم کردند.

مظنون این حمله که روز جمعه رخ داد، همچنان متواری است و پلیس تاکنون جزئیاتی دربارۀ انگیزۀ او ارائه نکرده است.

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، این حمله در روستایی در منطقۀ گار در جنوب فرانسه رخ داد و طی آن فرد مهاجم ده‌ها بار به این نمازگزار با چاقو ضربه زد و سپس درحالی‌که به اسلام توهین می‌کرد، با تلفن همراهش از قربانی فیلم گرفت.

او سپس ویدئوی ضبط‌شده از قربانی را که در حال جان دادن بود، برای فرد دیگری فرستاد و آن شخص نیز آن را در یک شبکۀ اجتماعی منتشر کرد.

فرانسوا بایرو، نخست‌وزیر فرانسه، این واقعه را «جنایتی اسلام‌ستیزانه» توصیف و محکوم کرده است. برونو رتایو، وزیر کشور فرانسه، نیز روز یکشنبه از محل وقوع این حمله بازدید و با رهبران مذهبی منطقه دیدار کرد.

یک منبع آگاه به خبرگزاری فرانسه گفت مظنون این حمله تبعۀ فرانسه با اصالت بوسنیایی است و مسلمان نیست.

دادستان منطقه‌ای او را با نام «اولیویه» معرفی کرده است، متولد ۲۰۰۴ در فرانسه، بیکار و بدون سابقۀ کیفری. دادستان همچنین تأکید کرده که «ضروری است پیش از آن‌که قربانیان بیشتری بگیرد، دستگیر شود».

قربانی این حمله، جوانی اهل مالی بوده است که هنگام حادثه به همراه مهاجم تنها افراد حاضر در مسجد بودند. مهاجم ابتدا در کنار قربانی نماز خواند و سپس تا ۵۰ بار با چاقو به او حمله کرد و از محل گریخت.

«شورای مسلمانان فرانسه» این حمله را «تروریستی» خوانده و با ابراز «وحشت» از آن از مسلمانان فرانسه خواسته‌است «نهایت هوشیاری» را داشته باشند.

«شورای نمایندگان نهادهای یهودی فرانسه» نیز اعلام کرد: «قتل یک نمازگزار در مسجد جنایتی نفرت‌انگیز است که باید دل تمام مردم فرانسه را به درد آورد.»

فرانسه که به سکولاریسم بومی خود موسوم به «لائیسیته» افتخار می‌کند، بزرگ‌ترین جمعیت مسلمانان در اروپا را دارد؛ بیش از شش میلیون نفر که حدود ۱۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند.

با این حال، سیاستمداران از طیف‌های گوناگون سیاسی، ازجمله خود امانوئل مکرون، بارها آن‌چه را «جدایی‌طلبی اسلام‌گرایانه» و «اسلام رادیکال» خوانده‌اند، مورد حمله قرار داده‌اند؛ رویکردی که به‌گفتۀ گروه‌های حقوق بشری و انجمن‌های مسلمان می‌تواند بیان هویت اسلامی را برای مسلمانان دشوارتر کند.

«شورای مسلمانان فرانسه» روز یکشنبه از مقامات کشور خواست طرحی ملی برای حفاظت از اماکن عبادی مسلمانان اجرا کنند.

XS
SM
MD
LG