لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۰۸

کاخ سفيد: آزمايش موشکی ايران «مشکل آفرین» است


نمایی از موشک ماهواره بر «سفیر امید» که روز یکشنبه به فضا پرتاب شد.(عکس: فارس)
نمایی از موشک ماهواره بر «سفیر امید» که روز یکشنبه به فضا پرتاب شد.(عکس: فارس)

با اعلام خبر پرتاب موشک ماهواره بر در ايران، سخنگوی کاخ سفيد اين خبر را «مشکل آفرین» خواند و گفت که اين فناوری برای حمل موشک های بالستيک نيز قابل استفاده است.


گوردون جاندرو با بيان موضع آمريکا به اعلام خبر افزود: اين حرکت تهران شبهاتی را درباره اهداف تهران بر می انگيزد.


جمهوری اسلامی ايران روز يکشنبه اعلام کرد که يک موشک ماهواره بر را با نام «سفير اميد» به طور موفقيت آميز به فضا پرتاب کرده است.


مقام های جمهوری اسلامی ايران می گويند که آزمايش روز يکشنبه تنها برای پرتاب موشک ماهواره بر بوده است و اين در حالی است که رسانه های دولتی ايران گفته بودند يک ماهواره ساخت داخل نيز به فضا پرتاب شده است.


پيشتر محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران در مراسم سالگرد انقلاب اسلامی در روز ۲۲ بهمن ماه سال گذشته وعده داده بود که در تابستان امسال «ماهواره صد در صد ساخت ايران، با موشک سفير، در مدار زمين قرار خواهد گرفت.»


مقام های جمهوری اسلامی ايران می گويند که آزمايش روز يکشنبه تنها برای پرتاب موشک ماهواره بر بوده است و اين در حالی است که رسانه های دولتی ايران گفته بودند يک ماهواره ساخت داخل نيز به فضا پرتاب شده است.

مقام های جمهوری اسلامی در باره علت عدم پرتاب ماهواره ايرانی با موشک «سفير اميد» در روز يکشنبه اظهار نظری نکرده اند.


دنبال کردن برنامه موشکی


جمهوری اسلامی ايران در سال های اخير برنامه موشکی خود را به رغم نگرانی های غرب از اهداف نظامی آن دنبال کرده است و ۱۵ بهمن ماه گذشته نيز يک موشک کاوشگر را برای بررسی مقدمات پرتاب ماهواره به فضا فرستاده بود.


بر اساس گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، آزمايش روز يکشنبه « با هدف صحه گذاری بر عملکرد ماهواره بر، سيستم داده پردازی از راه دور، دستگاه مرکزی زمينی، ايستگاه های زمينی تله متری، فرمان از راه دور و تعيين موقعيت ماهواره صورت گرفت و توانست به همه اهداف از پيش تعيين شده دست يابد.»


گزارش خبرگزاری های ايران حاکی است که در مراسم پرتاب اين موشک محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی نيز حاضر بوده و با قرمان وی اين آزمايش موشکی انجام شده است.


جمهوری اسلامی اعلام کرده است که چندين ماهواره را طی سه سال آينده به فضا پرتاب خواهد کرد.


در اکتبر سال ۲۰۰۵ يک ماهواره ايرانی ساخت روسيه با نام «سينا – يک» با موشک روسی به فضا پرتاب شد و در مدار زمين قرار گرفت.


در فوريه سال ۲۰۰۷ نيز ايران راکت مشابهی را به فضا پرتاب کرده بود که به مدار زمين نرسيد.


آزمايش روز يکشنبه در حالی انجام می شود که کشورهای غربی بارها از برنامه موشکی و اتمی جمهوری اسلامی ايران ابراز نگرانی کرده و آن را در راستای تهديد اسرائيل و منافع آمريکا در منطقه خاورميانه دانسته اند.


بهمن ماه گذشته و پس از پرتاب کاوشگر فضايی ايران، دينا پرينو و گرودون جاندور، سخنگويان کاخ سفيد آمريکا، با ابراز تاسف از اين اقدام تهران، اعلام کردند که «ايران با انجام چنين کارهايی فقط خود را بيشتر منزوی می کند.»


الکساندر لوسيوکو، معاون وزير امور خارجه روسيه، نيز همان زمان گفت: « پرتاب موشک ماهواره بر ايران، موجب افزايش شک و ترديد در مورد ماهيت واقعی برنامه هسته ای ايران شده است.»


برخی از منابع غربی می گويند که ايران از برنامه فضايی خود به عنوان پوششی برای آزمايش موشک های بالستيک استفاده می کند.


XS
SM
MD
LG