لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۵۷

ابراز نگرانی «خانه‌ آزادی» از «خطر اعدام» برای شیوا نظر‌آهاری


شیوا نظر‌آهاری، فعال حقوق بشر در ایران
شیوا نظر‌آهاری، فعال حقوق بشر در ایران
سازمان مدافع دموکراسی فریدم‌هاوس (خانه آزادی) روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای نسبت به «خطر اعدام» برای شیوا نظرآهاری که به «محاربه» متهم شده است ابرازی نگرانی کرده و خواستار آزادی فوری او شد.

این سازمان که مقر اصلی آن در واشینگتن است، روز سه‌شنبه، ۲ شهریورماه، ضمن ابراز نگرانی از طرح این اتهام و همچنین اظهارات رجا‌نیوز، وب‌سایت حامی محمود احمدی‌نژاد، مبنی بر متهم کردن خانم نظر‌آهاری به «فعالیت برای سازمان مجاهدین خلق» اعلام کرد که اتهام دخیل بودن در عملیات تروریستی معمولا در جمهوری اسلامی با مجازات اعدام همراه است و تأکید کرد که خانم نظر‌آهاری هیچ‌گاه در فعالیت‌های خشونت‌آمیز شرکت نکرده و انگیزه‌های خشونت‌آمیز نداشته است.

خانم پائولا شریفر، یکی از مدیران این سازمان، نیز ضمن ابراز نگرانی از احتمال اعدام شیوا نظرآهاری به دلیل این اتهامات، از دولت ایران خواست تا خانم نظر‌آهاری را از اتهامات وارده تبرئه کرده و او را بدون آزار و اذیت فوراً آزاد کنند.

شيوا نظرآهاری به دنبال ناآرامی‌های سال گذشته و يک روز پس از اعلام نتايج انتخابات رياست جمهوری در ايران بازداشت و پس از بيش سه ماه زندان، با قرار وثيقه آزاد شد.

وی بار ديگر در آذرماه سال گذشته، هنگامی که قصد شرکت در مراسم درگذشت آيت‌الله حسينعلی منتظری در قم را داشت بازداشت شد و به گفته وکیلش به محاربه، اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم و تبلیغ علیه جمهوری اسلامی متهم شد، اتهاماتی که شخص وی آنها را رد کرده است.

قرار بر این است که دادگاه شیوا نظرآهاری در تاریخ ۱۳ شهریورماه سال جاری در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برگزار شود.

وکیل سه آمریکایی دربند: موکلانم شش ماه است بازجویی نشده‌اند

از دیگر سو، مسعود شفیعی، وکیل سه آمریکایی که در تاریخ ۹ مرداد سال ۸۸ به اتهام ورود غیرمجاز به خاک ایران، در منطقه مرزی ایران و عراق بازداشت شدند، روز سه‌شنبه به کمپین بین‌المللی حقوق بشر گفت که سه موکلش ۶ ماه است که بازجویی نشده‌اند و این درحالی است که مقامات قضایی اعلام کرده‌اند تحقیقات بر روی این پرونده همچنان ادامه دارد.
مادران سه آمریکایی در دیدار با فرزندانشان در ایران


وی همچنین با اعلام این‌که سارا شورد، یکی از این سه نفر، از «بیماری حاد زنانه» رنج می‌برد گفت که از مقامات ایرانی خواسته‌ است تا زمان دادگاه، خانم شورد به سفارت سوئیس منتقل شود که این درخواست توسط مقامات قضایی ایران رد شده است.

آقای شفیعی در این گفت‌وگو از نوشتن نامه‌ای برای دادستان تهران نیز خبر داد و تصریح کرد که در این نامه اعلام کرده است در صورت بروز هر حادثه ناگواری برای سارا شورد، مسئولین پرونده باید پاسخ‌گو باشند.

وی علاوه بر این اتهام «جاسوسی» را که از سوی مقامات قضایی علیه این سه آمریکایی مطرح شده‌ است رد کرد و افزود که با «فرض محال» اگر اتهام جاسوسی هم مطرح باشد، مجازات آن «حداقل یک سال حبس است».

وکیل این پرونده در ادامه با اشاره به این‌ که این پرونده از حالت قضایی خارج شده و جنبه سیاسی به خود گرفته است‌ افزود: «چون آب و رنگ قضایی در این پرونده نمی‌بینم، هر اتفاقی ممکن است رخ بدهد.»
XS
SM
MD
LG