لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۳۷

«امیدواری به آزادی دو آمریکایی» در جریان سفر احمدی‌نژاد به نیویورک


از راست: فتال، شورد، باوئر
از راست: فتال، شورد، باوئر
پس از آزادی سارا شورد، یکی از سه آمریکایی بازداشت شده در ایران، خانواده دو فرد زندانی دیگر ابراز امیدواری کردند که با حضور محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران، در نیویورک آزادی پسرانشان نیز نزدیک باشد.

محمود احمدی‌نژاد، قرار است جمعه این هفته در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک شرکت کند.

سارا شورد به همراه شین باوئر و جاش فتال حدود ۱۳ ماه پیش در مرز ایران و عراق و در حالی که مشغول کوهنوردی بودند، دستگیر شدند. پس از انتشار خبرهای ضد و نقیضی در باره آزادی سارا شورد، وی عصر روز سه‌شنبه پس از تحمل بیش از یک سال زندان در ایران «به قید وثیقه» آزاد و به سفارت سوئیس در تهران تحویل داده شد.

یکی از نزدیکان سارا شورد روز شنبه تأیید کرد که خانم شورد در حال آماده شدن برای سفر از عمان به ایالات متحده است و قرار است پس از رسیدن به آمریکا در نیویورک یک نشست خبری برگزار کند.

مادر جاش فَتال به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت «آزادی سارا به ما امید جدیدی بخشیده و این اقدام پیام‌آور این است که آزادی شین و جاش هم بسیار نزدیک است».

وی افزود: «به نظر ما اینکه محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران دارد به این کشور می‌آید امر مثبتی است چرا که سازمان ملل مجمعی بین‌المللی برای صلح است، من نسبت به این نشست‌های بزرگ خیلی خوش‌بینم».

مادر شین باوئر و مادر جاش فتال که سال گذشته درخواست دیدارشان با محمود احمدی‌نژاد پذیرفته نشد هنوز در مورد درخواست برای دیدار با او در روز جمعه تصمیم نگرفته‌اند.
یکی از نزدیکان سارا شورد روز شنبه تأیید کرد که خانم شورد در حال آماده شدن برای سفر از عمان به ایالات متحده است و قرار است پس از رسیدن به آمریکا در نیویورک یک نشست خبری برگزار کند.

هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا روز جمعه از ایران خواست تا با آزاد کردن دو شهروند ديگر آمريکايی که در زندان هستند، حرکت شاخص بشردوستانه‌ای از خود نشان دهد.

به نوشته آسوشیتدپرس، کارشناسان در آمریکا می‌گویند که سرنوشت نهایی باوئر و فتال بیشتر به نتیجه کشمکش‌های میان محمود احمدی‌نژاد و محافظه‌کاران قوه قضائیه بستگی دارد.

محمود احمدی‌نژاد شامگاه روز جمعه در یک گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با شبکه خبر سیمای جمهوری اسلامی با اشاره به آزادی سارا شورد، از این کار با عنوان اقدامی «انسانی و یک‌طرفه» یاد کرده و گفته‌است: «ما در قبال این کار توقعی نداریم، اما از منظر اخلاقی توقع این است که آمریکایی‌ها نیز گامی بردارند. برخی ایرانی‌ها در سایر کشورها بازداشت و به آمریکا منتقل شده‌اند و ما خواهان آزادی این افراد هستیم».

به گفته آقای احمدی‌نژاد، ایران فهرستی از ایرانیان بازداشت شده که در زندان‌های آمریکا به‌سر می‌برند را به پادشاه عمان که میانجی‌گری در مورد مسئله زندانیان آمریکایی و ایرانی را بر عهده گرفته ارائه کرده‌است.

ایران در ماه دسامبر نیز فهرستی از ۱۱ ایرانی را که به گفته مقام‌های جمهوری اسلامی از سوی آمریکا بازداشت شده‌اند منتشر کرد. یکی از آن‌ها شهرام امیری، پژوهشگر هسته‌ای ایرانی بود که در ماه ژوئیه به ایران بازگشت.

در این فهرست هم‌چنین نام سه شهروند ایرانی دیده می‌شود که در ایالات متحده از سوی دادگاه محکوم یا متهم شده‌اند. بکتاش فتاحی، که در آوریل ۲۰۰۹ به اتهام ارسال لوازم یدکی نظامی به ایران در کالیفرنیای آمریکا بازداشت شده از دیگر افراد این فهرست است.

از دیگر افراد این فهرست امیر امیرنظمی، است که در فوریه ۲۰۰۹ در داگاه به ارسال کالاهای غیر قانونی به ایران محکوم شد. یک ایرانی دیگر، امیر حسین اردبیلی، در ماه دسامبر ۲۰۰۹ توسط دادگاهی در ایالات دلاویر، به خاطر «توطئه برای ارسال فناوری نظامی آمریکایی به ایران» به پنج سال زندان محکوم شد.
XS
SM
MD
LG