لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۴۹

برگزاری تجمع های اعتراضی روز کارگر در شهرهای ایران


مراسم روز کارگر در تهران در اردیبهشت ۱۳۸۵
مراسم روز کارگر در تهران در اردیبهشت ۱۳۸۵
در حالی که بر اساس گزارش‌ها، همزمان با روز جهانی کارگر، تهران به خصوص در مناطق مرکزی، شاهد فضای امنيتی بود و يکی از فعالان کارگری در سنندج به رادیو فردا گفت که نيروهای لباس شخصی و مأموران نيروی انتظامی، با ضرب و شتم ده‌ها شرکت‌کننده در تجمع روز جهانی کارگر، این مراسم را بر هم زدند.

به گفته طيب مولايی، يکی از فعالان کارگری در سنندج، نيروهای لباس شخصی و مأموران نيروی انتظامی در اين شهر با ضرب و شتم شرکت‌کنندگان در مراسم روز جهانی کارگر، اين مراسم را بر هم زدند.

وی با ابراز تأسف از اين اتفاق، به راديو فردا گفت که شاهد ضرب و شتم دو زن بوده است.

سايت کلمه، نزديک به ميرحسين موسوی، در گزارشی نوشت که همزمان با روز کارگر، تجمع مأموران نظامی و انتظامی در ميدان انقلاب تا نزديک ميدان آزادی آشکار بود و خودروهای ون نيروی انتظامی نيز در اطراف ميدان انقلاب مستقر شده بودند.

این موضوع در تماس‌های تلفنی دو شنونده « راديو فردا» نيز نیز تاييد شده است.

در اين ميان، به گزارش سايت «جرس»، نزيک به اصلاح‌طلبان، در راستای دعوت «کانون حمايت از خانواده‌های جان‌باختگان و بازداشتی‌ها» مزار کارگرانی که در ماه‌های بعد از انتخابات کشته شده‌اند، در روز جهانی کارگر، گلباران شد.

پيشتر، در پی رد درخواست رسمی خانه کارگر برای برگزاریِ مراسم تجمع و راهپيمايی به مناسبت روز جهانی کارگر، گروهی که خود را حاميان جنبش سبز در این تشکل کارگری ناميدند، از مردمِ سراسر کشور برای شرکت در تجمع‌هايی در حمايت از کارگران به مناسبت اين روز در ۳۰ شهر کشور، از جمله تهران، دعوت کرده بودند.

در همين حال، وب سایت کلمه نوشت که در اطراف وزارت کار و سازمان تأمين اجتماعی، در خيابان آزادی، نيروهای امنيتی به طور پر رنگ مستقر شدند و اين منطقه شبيه منطقه نظامی شده بود.

اين سايت همچنين نوشت که نيروهای امنيتی روبه‌روی وزارت کشور نيز مستقر شده بودند.

برقراری جو امنيتی در پايتخت ايران در شرايطی صورت گرفت که پيش از روز ۱۱ ارديبهشت، فعالان کارگری، به ويژه کسانی که در مراسم روز جهانی کارگر سال گذشته در تهران، بازداشت شده بودند، تحت فشارهای امنيتی و قضايی قرار داشتند.

مهدی کوهستانی‌نژاد، مشاور کنفدراسيون بين‌المللی اتحاديه‌های کارگری و عضو کنگره کار کانادا، با تأييد اين موضوع به راديو فردا گفت: به بسياری از فعالان کارگری، قبل از اول ماه مه، احضاريه‌های دادگاه داده بودند.

وی افزود: «با برخی ديگر از فعالان کارگری نیز تماس‌های تلفنی گرفته شده بود تا مانع برگزاری مراسمی از سوی آنان شوند.»

از سوی ديگر، به نوشته سايت کلمه، ده‌ها کارگر صبح روز شنبه به مناسبت روز جهانی کارگر در مقابل استانداری فارس در خيابان آزادی شيراز اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.

این گزارش می‌افزاید، تجمع‌کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهايی تأکيد کرده‌اند که اخراج کارگران، آنها را به «سرنوشت سياه» دچار می‌کند.

همچنين در پلاکاردهای ديگری نوشته شده بود: «کارگر، روز بيکاريت مبارک» و «تا حق خود را نگيريم، از پا نمی‌نشينيم.»

يکی از کارگران حاضر در اين تجمع به خبرنگار کلمه گفته است، کارگر مجتمع صنعتی گوشت فارس است که دو ماه پيش به دليل خصوصی‌ سازی تعطيل شده و نزديک به یک هزار و ۲۰۰ کارگر اين واحد صنعتی از کار بيکار شده‌اند.

در همين حال، به گزارش خبرگزاری ايلنا، گروهی از کارگران با شرکت در مراسمی در خانه کارگر، ضمن صدور بيانيه‌ای، خواستار به رسميت شناخته شدن حقوق اوليه خود شدند.

در اين بيانيه، با انتقاد از وضع موجود و چشم‌انداز آن برای طبقه کارگر در کشور، گفته شده است که «با وجود آنکه قانون هدفمندکردن يارانه‌ها هنوز اجرايی نشده، قيمت بسياری کالاها و خدمات با تأييد دولت افزايش يافته است.»

در هفته‌های اخير نیز گزارش‌هايی در مورد اعتراض‌های کارگری در شهرهای گوناگون ايران انتشار يافته است.

از جمله خبرگزاری ايسنا گزارش داد که سخنرانی وزير کار و امور اجتماعی در مشهد، در روز پنجشنبه، اعتراض کارگران حاضر در اين مراسم را به همراه داشته است.

عبدالرضا شيخ‌الاسلامی، وزیر کار دولت دهم، در این همايش با استناد به آيات و روايات متعدد، به موقعيت ممتاز ايران در منطقه و جهان اشاره کرده بود.

اما به گزارش ايسنا، بعد از سخنان وزير کار و امور اجتماعی، گروهی از کارگران با تجمع در محل همايش، نسبت به سخنان او و بی‌‏توجهی‌اش به مشکلات کارگران اعتراض کردند.

ايسنا بدون اشاره به جزئیات بیشتر در این مورد، به نقل از يک کارگر نوشته است که «انتظار داشتيم از وزير حرف‏های بهتری در مورد بهبود اوضاع کارگران بشنويم، اما وی در سخنانش حتی يک کلمه در مورد کارگران نگفت».

در چند سال اخير، وضعيت زندگی کارگران به دلايلی مانند تعطيلی کارخانه‌ها، اخراج‌ها، گرانی و عدم پرداخت حقوق‌شان بدتر شده است.
XS
SM
MD
LG