لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۴۳

هالبروک در دومین مرحله از سفر خود به افغانستان رفت


ریچارد هالبروک
ریچارد هالبروک
ریچارد هالبروک نماینده ویژه ایالات متحده در امور پاکستان و افغانستان، در دومین مرحله از سفر منطقه‌ای خود تحت تدابیر امنیتی وارد کابل پایتخت افغانستان شد.

سخنگوی سفارت آمریکا در افغانستان بدون اشاره به جزئیات بیشتری در این مورد، ورود آقای هالبروک به کابل را تأیید کرده است.

آقای هالبروک تنها یک روز پس از آن وارد کابل شد که حملات طالبان به مراکز دولتی در افغانستان به ۲۶ کشته برجای گذاشت.

کاخ سفيد روز پنجشنبه در واکنش به این حوادث اعلام کرد که رشته حملاتی که طالبان در افغانستان انجام دادهاند، آمريکا را به تهیه و اجرای سياستی درست و کارآمد در رابطه با افغانستان ترغیب میکند.

سفر آقای هالبروک به منطقه در چارچوب سیاست دولت جدید آمریکا برای بازنگری جامع در استراتژی واشینگتن در پیکار با طالبان و القاعده، صورت گرفته است.

آقای هالبروک که از روز دوشنبه در پاکستان به سر میبرد، روز پنجشنبه پس از دیدار با شماری از سران سیاسی و نظامی این کشور، به منطقه کوهستانی مهمند واقع در ایالت سرحد شمال غربی سفر کرد تا جریان اقدامات دولت پاکستان برای مبارزه با نیروهای طالبان و القاعده قرار بگیرد.

منطقه عشیرهای مهمند که هم‌مرز با افغانستان است از پایگاه‌های نیروهای طالبان و القاعده به شمار می‌رود.

بازدید این دیپلمات ارشد از منطقه مهمند در شرایطی انجام شد که انفجار بمب در پیشاور مرکز ایالت سرحد شمال غربی، جان یکی از اعضای مجلس ایالتی را گرفت و هفت زخمی بر جای گذاشت.

پاکستان که از جمله حامیان طالبان در افغانستان بود و پس از حملات یازده سپتامبر از حمایت این گروه دست برداشت، همواره گلایه کرده است که پس از اشغال افغانستان به دست نیروهای آمریکایی، ضریب امنیت در پاکستان پایین آمده است و هند نیز توانسته از این فرصت دامنه نفوذ خود را در افغانستان گسترش دهد.

با این حال آقای هالبروک در دیدارهای خود با مقام‌ها پاکستانی تلاش کرد که آنان را متقاعد به استقرار دوباره نیروهای پاکستانی در مرز افغانستان کند.

نیروهای نظامی پاکستان از زمان حملات بمبئی (مومبای) در مرز هند استقرار یافته‌اند.

دیدار با نواز شریف

نماینده ویژه ایالات متحده در امور افغانستان و پاکستان همچنین روز پنجشنبه پیش از ترک پاکستان، در شهر لاهور با نواز شریف، نخستوزیر پیشین این کشور دیدار و گفت وگو کرد.

نواز شریف که رقیب آصف علی زرداری، رییس جمهوری پاکستان محسوب می‌شود، یکی از چهره‌های مهم برای سیاستمداران آمریکایی جهت برقراری ثبات در این کشور به حساب می‌آید.

وی که در پنجاب، پرجمعیت‌ترین و ثروتمندترین ایالت پاکستان استقرار دارد، در دهه ۱۹۹۰ دو بار به نخست وزیری پاکستان رسید، و با برخی از گروههای اسلامگرای این کشور دارای مناسبات حسنه است.

نواز شریف در بیش از یک سالی که از تبعید بازگشته است، تا کنون چندین دیدار با فرستادگان آمریکایی داشته است.
XS
SM
MD
LG