لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۵۵

دریاسالار مولن: اوضاع افغانستان بدتر می شود


رييس ستاد مشترک ارتش آمريکا در حالی نسبت به اوضاع افغانستان ابراز بدبينی می کند که پيشتر دو فرمانده ديگر کشورهای عضو ناتو وضع جنگ افغانستان را نامناسب توصيف کرده بودند. (عکس: AFP)
رييس ستاد مشترک ارتش آمريکا در حالی نسبت به اوضاع افغانستان ابراز بدبينی می کند که پيشتر دو فرمانده ديگر کشورهای عضو ناتو وضع جنگ افغانستان را نامناسب توصيف کرده بودند. (عکس: AFP)

دريا سالار مايک مولن، رييس ستاد مشترک ارتش آمريکا، گفت: اوضاع امنيتی در افغانستان در سال ۲۰۰۹ وخيم تر خواهد شد، مگر اينکه ايالات متحده و کشورهای ديگر اقدام های موثر و عاجلی انجام دهند.


وی به خبرنگاران گفت: «روند کلی (در افغانستان) سمت و سوی درستی ندارد.»


به گفته دریاسالار مولن، برای رويارويی با اوضاع وخيم افغانستان، نه تنها به کمک نظامی غرب نياز است، بلکه به کمک های عمده سياسی، اقتصادی و ديپلماتيک احتیاج است تا اوضاع اين کشور بهبود يابد.


رييس ستاد مشترک ارتش آمريکا در حالی نسبت به اوضاع افغانستان ابراز بدبينی کرد که پيشتر، دو فرمانده ديگر کشورهای عضو ناتو، وضع جنگ افغانستان را نامناسب توصيف کرده بودند.


ژنرال ژان ژورژولن، فرمانده ستاد ارتش فرانسه و کارلتون اسميت فرمانده نيروهای بريتانيايی در افغانستان به تازگی گفته بودند پيروزی در انتظار نيروهای بين المللی در افغانستان نيست.


دريا سالار مايک مولن که به دعوت روزنامه « کريستين ساينس مانيتور» برای خبرنگاران سخنرانی می کرد، درباره جنگ افغانستان گفت: «امسال، جنگ بسیار بسیار دشواری بود و سال آينده نيز دشوارتر از اين خواهد شد، مگر اينکه برای رويارويی با همه جنبه های اين چالش آماده شويم.»


رييس ستاد مشترک ارتش آمريکا که با برخی ديگر از فرماندهان بلندپايه کشورهای عضو ناتو درباره جنگ افغانستان هم صدا شده است، تصريح کرد: ايالات متحده، ناتو و ديگر کشورها تاکنون نتوانسته اند به راهبرد مشترکی دربرابر خشنونت های روز افزون اين کشور دست يابند.


دریاسالار مايک مولن با بيان اينکه رسيدن به راهبرد مشترک «يک شبه» به دست نمی آيد، گفت: «من پيش بينی می کنم که سال آينده، سال سخت تری باشد.»


در همين حال، روزنامه « نيويورک تايمز» روز پنجشنبه به نقل از منابع خود گزارش داد که برپايه ارزيابی ۱۶ سازمان اطلاعاتی آمريکا، اوضاع امنيتی در افغانستان پسرفت د اشته است .


در این گزارش همچنين نسبت به توانايی دولت حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان، در رويارويی با طالبان ابراز ترديد شده است.


به نوشته نيويورک تايمز، دولت جرج بوش هم اکنون در حال ارزيابی کارنامه خود در افغانستان است و می کوشد راه حلی بلند مدت برای اين کشور ارائه دهد.


افغانستان در ماه های اخير با موجی از خشونت ها و تحرکات طالبان مواجه بوده است.


تحرکات شورشيان طالبان به ويژه در مناطق مرزی اين کشور با پاکستان بیشتر به چشم می خورد.


به گفته مقام های آمريکايی و افغان، شورشيان طالبان از خاک پاکستان به عنوان پايگاه برای حمله به افغانستان استفاده می کنند.


ايالات متحده هم اکنون ۳۳ هزار نيرو در افغانستان دارد که ۱۳ هزار نفر از آنها از سوی ناتو فرماندهی می شوند.


روزنامه نيويورک تايمز به نقل از منابع خود گزارش داد که برپايه ارزيابی ۱۶ سازمان اطلاعاتی آمريکا، نسبت به توانايی دولت حامد کرزی در رويارويی با طالبان شک و ترديد وجود دارد.

به گفته درياسالار مولن، هم اکنون در مجموع ۶۴ هزار نيروی خارجی در افغانستان حضور دارند.


ايالات متحده در نظر دارد به زودی شش هزار نيروی ديگر به افغانستان اعزام کند. واشينگتن همچنين به ناتو فشار می آورد که نيروهای بيشتری به افغانستان بفرستند.


ژنرال مک کرنان، فرمانده آمريکايی نيروهای ناتو در افغانستان، افزون بر نيروهايی که پيش از اين پنتاگون موافقت کرده است تا به اين کشور بفرستد، خواستار ۱۵ هزار نيروی ديگر است.


XS
SM
MD
LG