لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۲۹

سقوط بهای نفت در بازارهای آسیا


بهای نفت خام برای تحويل در ما دسامبر با ۴۰ سنت کاهش به ۶۲.۷۳ دلار در هربشکه رسيد که پايين ترين نرخ از ۱۵ مه سال ۲۰۰۷ است. (عکس:OSCE)
بهای نفت خام برای تحويل در ما دسامبر با ۴۰ سنت کاهش به ۶۲.۷۳ دلار در هربشکه رسيد که پايين ترين نرخ از ۱۵ مه سال ۲۰۰۷ است. (عکس:OSCE)

بهای نفت در آسيا با ۴۹ سنت کاهش و رسیدن به ۶۲.۷۳ دلار در هر بشکه، به پایین ترین نرخ طی خود در ۱۷ ماه گذشته رسيد.


بهای نفت در ميانه ماه ژوييه نزديک به ۱۵۰ دلار در هر بشکه رسيده بود، اما اکنون با ادامه نگرانی ها از کند شدن چرخ های اقتصادی جهان و کاهش تقاضا، درحدود ۵۷ درصد کاهش پيدا کرده است.


وزارت انرژی ايالات متحده هم در تازه ترين گزارش های خود از ذخاير سوخت آمریکا،اعلام کرده است ميزان ذخاير اين کشور بيش از برآوردهای پيش بينی شده است. اين وزارتخانه دليل اين افزايش را کاهش سفرهای شهروندان آمريکايی دانسته است.


از سوی ديگر کشورهای سازمان کشورهای توليد کننده نفت، اوپک، روز سه شنبه با ابراز نگرانی از کاهش متناوب بهای نفت، اعلام کردند که اين کاهش بها، به سرمايه گذاری در بخش های زيربنايی و در پی آن به توليد آسيب خواهد زد.


همچنین روز دوشنبه در کنفرانس ساليانه نفت و پول در لندن محمد الحلمی، وزير نفت امارات متحده عربی گفت که بهای کنونی نفت «برای اقتصاد جهانی بسيار خطرناک» است.


بهای سبد نفتی اوپک روز سه شنبه به ۵۵.۹۰ دلار در هر بشکه کاهش پيدا کرد. روز دوشنبه بهای سبد نفتی اوپک ۵۶.۸۰ دلار در هر بشکه بود.


وزيران نفت اوپک روز جمعه سوم آبان ماه در نشست اضطراری خود در وين توافق کردند ۱.۵ ميليون بشکه از توليد روزانه خود بکاهند.


غلامحسين نوذری، وزير نفت ايران، پیش از این نشست خواستار کاهش دو ميليون بشکه ای در توليد نفت اوپک شده بود.


محمود بهمنی، رييس کل بانک مرکزی ايران، نيز با ابراز نگرانی از کاهش بهای نفت پيش بينی کرده است در صورت ادامه اين روند ۵۴ ميليارد دلار از درآمدهای پيش بينی شده ایران محقق نخواهد شد. نزديک به ۸۵ درصد از درآمد ارزی ايران از راه فروش نفت است.


XS
SM
MD
LG