لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۰۲

توافق برگزیت احتمالا «در روزهای آینده» در پارلمان به رأی گذاشته می‌شود


فیلیپ هاموند، وزیر دارایی بریتانیا، بر تعهد خود و همکارانش بر اجتناب از گزینه «خروج بدون توافق» تأکید کرده است.
فیلیپ هاموند، وزیر دارایی بریتانیا، بر تعهد خود و همکارانش بر اجتناب از گزینه «خروج بدون توافق» تأکید کرده است.

شش هفته مانده تا مهلت خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، اظهارنظر مقام‌های سیاسی این کشور درباره گزینه «خروج بدون توافق» بار دیگر افزایش یافته است اما وزیر دارایی بریتانیا از پیشرفت در گفت‌وگوهای اخیر با بروکسل خبر داد.

فیلیپ هاموند گفت توافقنامه چگونگی خروج ممکن است در روزهای آینده بار دیگر در پارلمان به رأی گذاشته شود.

وزیر دارایی بریتانیا روز پنج‌شنبه دوم اسفند گفت: این احتمال هست که هفته آینده مجلس عوام بار دیگر در این زمینه رأی‌گیری کند «اما این بسته به پیشرفت گفت‌وگوها در روزهای آینده است».

طرح ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا، درباره چگونگی اجرای برگزیت ماه دسامبر به تصویب سران اتحادیه اروپا رسید اما پارلمان بریتانیا ماه گذشته با ۴۳۲ رأی مخالف در برابر ۲۰۲ رأی موافق با این طرح مخالفت کرد.

تازه‌ترین گفت‌وگوهای ترزا می و ژان‌کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا، روز چهارشنبه در بروکسل برگزار شد و دو طرف تأکید کردند که این گفت‌وگوها «سازنده» و همراه با پیشرفت بوده است.

فیلیپ هاموند روز پنج‌شنبه با اشاره به این پیشرفت، به ویژه در موضوع ایرلند، گفت ممکن است توافقنامه جدید در روزهای آینده به رأی پارلمان گذاشته شود.

وزیر دارایی بریتانیا با تأکید بر اینکه خود و همکارانش بر اجتناب از گزینه «خروج بدون توافق» متعهدند، احتمال وقوع چنین گزینه‌ای را رد نکرد؛ آقای هاموند در عین حال تأکید کرد «اروپاگریزان» موفق نخواهند شد.

از سوی دیگر روزنامه بریتانیایی «سان» گزارش داده که چند تن از اعضای ارشد کابینه خانم می، از جمله وزیران کار، دادگستری و بازرگانی هشدار داده‌اند که اگر نخست‌وزیر طرح «خروج بدون توافق» را کلا کنار نگذارد هفته آینده شاهد مخالفتی شدید در پارلمان خواهد بود.

به نوشته سان، این اعضای ارشد کابینه همچنین هشدار داده‌اند اگر ترزا می اقدام به چنین کاری نکند آنها و بیست عضو دیگر دولت از طرح جایگزین که توسط حزب کارگر (طرح ایوت کوپر) تهیه شده است حمایت خواهند کرد.

ساجد جاوید، وزیر کشور بریتانیا، نیز با تأکید بر اینکه «خطر خروج بدون توافق افزایش یافته است» اعلام کرد خانم می نمی‌تواند چنین گزینه‌ای را کنار بگذارد.

«گروه مستقل»

از سوی دیگر جدا شدن شماری از نمایندگان پارلمان از هر دو حزب محافظه‌کار و کارگر به بحث‌ها درباره برگزیت دامن زده و به نوشته رویترز، ممکن است خانم می را به انعطاف بیشتری وا دارد.

در روزهای اخیر هشت نماینده سابق حزب کارگر با اعتراض به رویکرد این حزب درباره برگزیت و همچنین «یهودی‌ستیزی»، از حزب کارگر انشعاب کرده و تشکیلات جدیدی به نام «گروه مستقل» تأسیس کردند.

روز چهارشنبه سه عضو حزب محافظه‌کار نیز با انتقاد از رویکرد ترزا می، رهبر حزب، درباره برگزیت، از این حزب جدا شده و به «گروه مستقل» پیوستند.

سه نماینده‌ای که از محافظه‌کاران جدا شده‌اند از هواداران سرسخت باقی ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا هستند.

همه‌پرسی درباره ادامه عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا در ژوئن ۲۰۱۶ برگزار شد و از ۳۳ میلیون بریتانیایی که در این همه‌پرسی شرکت کردند حدود ۵۲ درصد به جدا شدن از اتحادیه اروپا رأی دادند.

به گفته بانک مرکزی انگلستان، نرخ رشد اقتصادی بریتانیا در سال ۲۰۱۹ به نازل‌ترین حد در ۱۰ سال اخیر خواهد رسید و مهم‌ترین دلیل آن ابهامات مربوط به برگزیت است.

با این حال روز پنج‌شنبه اعلام شد که پس از سخنان وزیر دارایی بریتانیا ارزش پوند اندکی (حدود ۷صدم درصد) افزایش یافته است.

با استفاده از رویترز، آسوشیتدپرس و رادیو فردا / ج/ ک.ر
XS
SM
MD
LG