لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۱۳

نسرین ستوده: وکالت دختران خیابان انقلاب را «تشویق به فحشا» دانستند


نسرین ستوده از خرداد ۹۷ زندانی‌ست.
نسرین ستوده از خرداد ۹۷ زندانی‌ست.

نسرین ستوده، حقوقدان و مدافع حقوق بشر زندانی در ایران، اعلام کرد که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی او را به خاطر برعهده گرفتن وکالت دختران خیابان انقلاب به «تشویق به فساد و فحشا» متهم و به ۱۲ سال زندان محکوم کرده است.

خانم ستوده در نامه‌ای که روز شنبه، دهم فروردین، منتشر شد خبر داده است که در مجموع به ۳۸ سال و نیم زندان و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده که ۱۲ سال از این حکم اجرا خواهد شد.

رضا خندان، همسر خانم ستوده، در مصاحبه با رادیو فردا صحت این نامه را تائید کرد.

نسرین ستوده در نامه‌اش همچنین نوشته است که وکالت او در پرونده‌های مربوط به دختران خیابان انقلاب و همچنین گذاشتن دسته گل بر سکوی خیابان انقلاب را «از مصادیق فساد و فحشا محسوب و بابت آنها ۱۲ سال حبس تعیین کرده است».

به نوشته این وکیل دادگستری، قاضی پرونده «بر خلاف شأن قضاوت، در خصوص دختران خیابان انقلاب واژه‌ای زشت به کار برده است که در جای خود قابل تعقیب کیفری است».

براساس این نوشته، خانم ستوده به اتهام « اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به هفت و نیم سال و به اتهام «عضویت در کمپین لگام» (لغو گام‌به‌گام اعدام) نیز به همین میزان زندان محکوم شده است.

این وکیل دادگستری همچنین به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال و نیم، به اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» به سه سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق و به اتهام «ظاهر شدن بدون حجاب شرعی» به ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.

خانم ستوده اعلام کرد که در مجموع به ۳۸ سال و نیم و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده است که بر اساس «ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی» حکم ۱۲ سال اجرا خواهد شد.

بر پایه ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، در صورتی که جرایم فرد بیشتر از یک مورد باشد، تنها حکمی در نظر گرفته می‌شود که بالاترین میزان مجازات است.

با این حال خانم ستوده با اشاره به اینکه «سوال اساسی این است که تکلیف مابقی مجازات‌ها چه می‌شود؟» قسمتی از ماده ۱۳۴ را ذکر کرده و خواستار آن شده است که «در چنین مواردی باید تکلیف کلیه‌ مجازات‌ها معلوم شود تا منجر به آزادی فرد محکوم گردد».

وی تاکید کرد که دادگاهش «بدون حضور متهم و وکیل تشکیل شده است و صریحا از حضور وکیل در مرحله‌ی دادسرا جلوگیری به عمل آمد که به این موضوع در کیفرخواست نیز اذعان شده است».

خانم ستوده ۲۳ خرداد امسال بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در زندان به سر می‌برد.

وی در سال ۹۵ براساس حکم غیابی به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت کشور» و به دلیل تحصن در مقابل کانون وکلای دادگستری به ۵ سال حبس محکوم شده بود.

صدور احکام جدید برای وی با واکنش گسترده سازمان‌های حقوق بشری، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا روبرو شد و آنها از تهران خواستند تا فورا خانم ستوده را آزاد کند.

در همین حال شیرین عبادی نیز در مصاحبه با وب‌سایت کمپین حقوق بشر در ایران از بی‌تفاوتی کانون وکلا درباره بازداشت و زندانی کردن وکلا انتقاد کرد.

وی گفت: «آقایانی که ... بارها بارها به عنوان نمایندگان ما وکلا در مجامع بین‌اللملی سخنگو هستند با حق وکالت‌های میلیاردی پرونده‌های کلان شرکت‌های خصولتی را دارند ... برایشان مهم نیست که یک وکیل دیگر را با دستبند به کانون بیاورند یا وکیل دیگر ۱۰ سال حکم بگیرد».

در سال گذشته علاوه بر نسرین ستوده، تعدادی از وکلا از جمله آرش کیخسروی، قاسم شعله سعدی، فرخ فروزان، مصطفی دانشجو، مصطفی ترک همدانی، پیام درفشان و زینب طاهری بازداشت شدند و محمد نجفی و امیر سالار داوددی همچنان زندانی هستند.

منابع: وبسایت کمپین حقوق بشر در ایران، شبکه‌های اجتماعی و رادیو فردا / ا.م / ج
XS
SM
MD
LG