لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۳۳

نازنین زاغری به گفته همسرش به ارتکاب جرایم جدیدی متهم شده است


خانم زاغری در فروردین ۹۵، زمانی که با کودک خردسالش قصد بازگشت از ایران را داشت، بازداشت شد.
خانم زاغری در فروردین ۹۵، زمانی که با کودک خردسالش قصد بازگشت از ایران را داشت، بازداشت شد.

ریچارد رتکلیف می‌گوید همسرش نازنین زاغری که هم اکنون حکم پنج سال زندان به جرم توطئه برای «سرنگونی نرم» حکومت ایران را سپری می‌کند به جرایم جدیدی متهم شده که مجازات آن می‌تواند ۱۶ سال حبس به محکومیت او بیفزاید.

به گزارش آسوشیتدپرس، خانم زاغری که در فروردین ماه ۹۵ در بازگشت از سفری همراه با فرزند خردسالش به ایران بازداشت شده بود، روز یکشنبه در زندان اوین تفهیم اتهام شده است. این اتهامات جدید از سوی سپاه پاسداران علیه او مطرح شده و در نتیجه احتمال آزادی زودرس او در ماه آینده را زیر سؤال می‌برد.

ریچارد رتکلیف همسر خانم زاغری در این زمینه گفته است که اتهام‌های جدید مربوط به سابقه همکاری او با شبکه خبری بی بی سی در گذشته و کار برای بخش خیریه خبرگزاری رویترز بوده است.

به گفته او خانم زاغری این اتهام‌ها را رد کرده است.

وزارت خارجه بریتانیا و نمایندگی حکومت ایران در سازمان ملل متحد حاضر نشدند در این مورد موضع‌گیری کنند، و خبرگزاری‌ها و رسانه‌های دولتی ایران نیز تاکنون این خبر را پوشش نداده‌اند.

خبرگزاری‌های ایران پیشتر گزارش داده بودند که خانم زاغری هنگام سفر به ایران برای دیدار خانواده‌اش، به جرم توطئه برای «سرنگونی نرم» حکومت ایران متهم و بازداشت شده است.

خانواده خانم زاغری می‌گویند سپاه پاسداران تلاش کرده از او اعتراف تصویری ضبط کند که ثابت کند در عضوگیری و آموزش جاسوسان شرکت داشته، اما خانم زاغری این اتهامات را تکذیب کرده است.

نازنین زاغری رتکلیف یکی از چندین شهروند دوتابعیتی است که توسط ارگان‌های تندرو در نهادهای امنیتی و قضایی ایران به جرم جاسوسی و یا همکاری با کشورهای متخاصم بازداشت و زندانی شده اند و به احتمال زیاد از آنها به عنوان ابزاری برای معامله با غرب استفاده می‌شود.

یک هيئت تحقيق سازمان ملل متحد اخیراً این روش را «الگوی جدیدی» توصیف کرده که حکومت ایران از سال ۲۰۱۵ و امضای توافق هسته‌ای از آن استفاده می‌کند.

حکومت ایران تابعیت دوم شهروندان خود را به رسمیت نمی‌شناسد و در نتیجه این دسته از زندانیان از کمک‌های کنسولی کشور متبوع خود محروم می‌شوند. در اکثر موارد دادگاه‌های افراد دو تابعیتی به طور مخفی برگزار شده و جرایم آنها نیز مشخص نمی‌شود.

آسوشیتدپرس یادآوری می‌کند که افراد دیگری به خاطر تابعیت و یا رابطه با کشورهای غربی به جرایم مشابهی محکوم و زندانی شده‌اند. از جمله ژیائو وانگ، دانشجوی چینی - آمریکایی مقطع دکترا در دانشگاه پرینستون که در چارچوب نوشتن پایان‌نامه‌ای در مورد سلسله قاجار، برای تحقیق به ایران رفته بود. او به اتهام «ورود غیرقانونی و جمع‌آوری اسناد» به ۱۰ سال زندان محکوم شده است.

عبدالرسول دری اصفهانی که تابعیت ایران و کانادا را دارد و عضو تیم مذاکره هسته‌ای ایران بود نیز اخیراً به اتهام «جاسوسی» به پنج سال زندان محکوم شده است.

سيامک نمازی شهروند ایرانی آمریکایی و پدر ۸۱ ساله‌اش باقر نمازی از مقام‌های سابق يونسکو و استاندار خوزستان در زمان حکومت شاه، نیز به اتهام «جاسوسی» به ۱۰ سال زندان محکوم شده‌اند.

روبين شاهينی، ايرانی- آمريکايی که به جرم «همکاری با حکومت‌های متخاصم» به ۱۸ سال زندان محکوم شده بود، پس از یک اعتصاب غذای طولانی سال گذشته با وثیقه از زندان آزاد شد و گفته می‌شود که هنوز در ایران است.

یکی دیگر از افرادی که در این موج بازداشت شده، نزار ذکا شهروند لبنانی ساکن آمریکاست که در زمینه آزادی اینترنت فعالیت داشته و مدتی هم برای دولت آمریکا کار کرده است. سال گذشته او نیز به اتهام «جاسوسی» به ۱۰ سال زندان محکوم شد.

علاوه بر اینها، رابرت لوینستون کارمند سابق اف بی آی هم که در یک مأموریت تأیید نشده سازمان سیا به ایران رفته بود، از سال ۲۰۰۷ تاکنون مفقود است.

جمعه گذشته ۱۴ مهرماه، کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن از دولت ایران خواسته می‌شود شهروندان آمریکایی و اتباع دارای اقامت دائم را که در این کشور زندانی هستند، آزاد کند.

این قطعنامه که انتظار می‌رود در چند هفته آینده در صحن سنا مطرح شود، از دولت آمریکا می‌خواهد که مسئله آزادی زندانیان آمریکایی در ایران را به عنوان یکی از محورهای اصلی در هر گونه مذاکره‌ای با ایران در نظر گیرد.

XS
SM
MD
LG