لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۵۹

واکنش‌ها به پخش «اعترافات» تلویزیونی: #برقص تا برقصیم


پخش برنامه‌ای از تلویزیون دولتی ایران حاوی «اعترافات» چند تن از بازداشت‌شدگانی که ویدئوهای رقص خود را در اینستاگرام منتشر کرده بودند با موجی از واکنش‌ها در شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شده است.

در این برنامه‌ حدوداً ۳۰ دقیقه‌ای که شامگاه جمعه ۱۵ تیرماه با نام «مستند بی راهه» از شبکه یک پخش شد، دست‌کم سه دختر و یک پسر که چهره‌شان محو شده درباره فعالیت‌هایشان در اینستاگرام به پرسش‌های گاه طولانی مجری پاسخ می‌دهند و گاه در طول پاسخ‌هایشان به گریه می‌افتند.

در این برنامه تلویزیونی نام بازداشت‌شدگان ذکر نمی‌شود اما کاربران شبکه‌های اجتماعی، آنها را مائده هژبری، الناز قاسمی، شاداب و کامی معرفی کرده‌اند. بنابر گزارش‌ها این چند نفر مدتی پس از بازداشت به قید وثیقه آزاد شدند اما صفحات آنها در اینستاگرام حذف شده است.

انتقادها به پخش اعترافات تلویزیونی کاربران معروف اینستاگرام
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00

پس از پخش این برنامه تلویزیونی، کاربران شبکه‌های اجتماعی با استفاده از هشتگ‌های مختلف به آن واکنش نشان داده و به ویژه درباره گریه یکی از دختران، که مائده هژبری معرفی شده، نوشته‌اند.

علاوه بر کاربران عادی، شماری از مقام‌های فعلی و سابق جمهوری اسلامی، از جمله شهاب اسفندیاری، از استادان «دانشگاه صدا و سیما»، و همچنین روزنامه‌نگاران و زندانیان سابق سیاسی نیز درباره این موضوع توئیت کردند:

در تیتراژ برنامه‌ای که از تلویزیون دولتی ایران پخش شد نام «معاونت اجتماعی نیروی انتظامی» نیز دیده می‌شود.

حدود دو ماه پیش کمال هادیان‌فر، رئیس وقت پلیس «فتا» تهران بزرگ، گفته بود که نیروهای ویژه در حال بررسی ۵۱ هزار صفحه اینستاگرام هستند. تورج کاظمی، رئیس فعلی این نهاد انتظامی نیز به خبرگزاری ایلنا گفته است تاکنون یک‌سوم از پرونده‌های مربوط به «شاخ‌های اینستاگرام» به نتیجه رسیده است.

در سال‌های اخیر سپاه پاسداران ابتدا در قالب طرحی با عنوان «عنکبوت ۱» در سال ۹۳ شماری از کاربران فیس‌بوک را بازداشت و آنها را به «ترویج فساد» و «استحاله سبک زندگی ایرانی» متهم کرد.

مرکز بررسی جرائم سازمان یافته سایبری وابسته به سپاه پاسداران، بار دیگر در سال ۹۵ در طرح موسوم به «عنکبوت ۲» ده‌ها تن دیگر از کاربران شبکه‌های مختلف اجتماعی «در حوزه مدلینگ، مزون، آتلیه و عکاسی» را بازداشت کرد.

نهادهای بین‌المللی در سال‌های اخیر همواره ایران را یکی از «دشمنان اصلی» اینترنت و فضای مجازی توصیف کرده‌اند. از جمله، سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش‌هایش حکومت ایران را در کنار چند حکومت دیگر «دشمن اینترنت» توصیف می‌کند و مؤسسه «خانه آزادی» نیز در یکی از تازه‌ترین گزارش‌هایش جمهوری اسلامی را در رتبه چهارم انتهای جدول «آزادی اینترنت» قرار داده است.

با استفاده از گزارش‌ها و محتوای به اشتراک گذاشته شده در شبکه‌های اجتماعی؛ ج./م.ا.
XS
SM
MD
LG