لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۵۶

مقام پنتاگون: اعزام نیروی جدید به منطقه به معنای تغییر سیاست آمریکا در قبال ایران نیست


کیتی ویل‌بارجر، دستیار سرپرست وزارت دفاع آمریکا
کیتی ویل‌بارجر، دستیار سرپرست وزارت دفاع آمریکا

در پی انتشار خبر اعزام حدود ۱۵۰۰ نیروی جدید آمریکا به منطقه، پنتاگون با اشاره به ماهیت «دفاعی» این نیروها تأکید کرد که رویکرد آمریکا در قبال ایران تغییر نکرده و اقدام اخیر به معنای ترغیب به مخاصمه‌های بیشتر نیست؛ جان بولتون نیز با اشاره به رویدادهای اخیر در عربستان، عراق و دریای عمان گفته است «تجلی نگرانی‌ها» درباره ایران است.

خبر اعزام حدود ۱۵۰۰ نیروی جدید به خاورمیانه را روز جمعه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری، و پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع آمریکا، اعلام کردند و هدف از آن را «حفاظت بیشتر از نیروها و تجهیزات آمریکایی در منطقه» و «پاسخی از روی احتیاط به اطلاعات موثقی درباره تهدیدهای ایران است».

پنتاگون: ابتدا از طریق «طرف سوم» به ایران هشدار دادیم

دو مقام وزارت دفاع آمریکا عصر جمعه با برگزاری نشستی خبری، جزئیاتی بیشتر درباره اعزام نیروهای جدید به خاورمیانه ارائه کردند.

کیتی ویل‌بارجر، دستیار سرپرست وزارت دفاع آمریکا، گفت که اعزام این نیروها برای استحکام دفاع و تقویت برنامه‌های «اطلاعات، رصد، شناسایی» (ISR) صورت گرفته و تقویت نیروها به معنای «دامن زدن به مخاصمه» نیست.

خانم ویل‌بارجر با تأکید بر اینکه واشینگتن در پی جنگ با ایران نیست گفت: سیاست آمریکا در قبال ایران تغییر نکرده و همان سیاست قبلی، یعنی ادامه «تلاش‌های اقتصادی و سیاسی برای آوردن ایران به میز مذاکره» و دستیابی به «توافقی جامع که مسائل متعدد مربوط به رفتار بی‌ثبات کننده را در بربگیرد» است.

دریادار مایکل گیلدی، مدیر ستاد مشترک ارتش آمریکا، نیز در این نشست خبری ضمن تأکید بر «تهدیدهای اخیر از سوی سپاه پاسداران»، از جمله به حمله به چهار نفتکش در دریای عمان، نمایش شناورهایی که قابلیت حمل موشک کروز دارند و حمله راکتی به منطقه سبز بغداد اشاره کرد و گفت: «اطلاعات موثق و محرمانه دیگری هم داریم که گروه‌های نیابتی ایران در فکر حملاتی به آمریکایی‌ها در منطقه هستند».

این مقام پنتاگون همچنین گفت واشینگتن هنگامی که از «قصد احتمالی ایران برای انجام حملاتی جدید» مطلع شد، «به فاصله چند ساعت» و از طریق کشوری سوم «هشداری سخت» به تهران فرستاد.

بر پایه گزارش‌ها، آمریکا قصد دارد هواپیماهای شناسایی، جت‌های جنگنده به همراه متخصصان‌شان و ششصد نیروی وابسته به سامانه پاتریوت را به منطقه اعزام کند.

شماری از اعضای دموکرات کنگره آمریکا از اعزام نیروهای جدید به خاورمیانه انتقاد کرده و آن را نشانه «راهبرد نداشتن دولت ترامپ» دانسته‌اند.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، نیز اعزام نیروهای جدید آمریکایی به منطقه را «بسیار خطرناک برای صلح و امنیت بین‌المللی» خوانده است.

وزیر خارجه ایران روز شنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا، اظهارات مقام‌های آمریکایی درباره «اطلاعات موثق از تهدیدهای جدید ایران» را «ادعای ساختگی» خواند که «برای توجیه سیاست‌های خصمانه» ایراد شده است.

ظریف همچنین مدعی شد که این «ادعای ساختگی» درست بعد از تصمیم آمریکا برای افزایش حضور نظامی‌اش در منطقه عنوان شده است.

بولتون: گستره تهدیدهای ایران در منطقه

از سوی دیگر جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، برخی رویدادهای اخیر در منطقه را جلوه نگرانی‌ها از تهدیدهای ایران خواند.

به گزارش رویترز، جان بولتون که همراه رئیس جمهور آمریکا به ژاپن سفر کرده است روز شنبه در توکیو گفت: حمله به نفتکش‌ها، حمله به ایستگاه پمپاژ خط لوله نفتی، عراق و عربستان سعودی تجلی نگرانی درباره ایران و دستیارانش است.

در هفته‌های اخیر علاوه بر جنگ لفظی بین مقام‌های ایران و آمریکا، حمله به چهار نفتکش در نزدیکی بندر فجیره امارات، حمله حوثی‌ها به یک خط لوله نفتی در عربستان و همچنین حمله راکتی به منطقه سبز بغداد بر شدت تنش‌ها در منطقه افزوده است.

شماری از کشورها، از جمله عمان، عراق و ژاپن، برای میانجیگری بین ایران و آمریکا و کاستن از تنش‌ها در منطقه ابراز آمادگی کرده‌اند.

منابع: آسوشیتدپرس، رویترز، وبسایت پنتاگون و رادیو فردا؛ ج/س.ن
XS
SM
MD
LG