لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۵۸

«نوشیدن آب آلوده» در رامهرمز به مسمومیت ۱۳۵ نفر منجر شد


عکس از آرشیو
عکس از آرشیو

​به گفته شماری از مقامات شهرستان رامهرمز، دراستان خوزستان، ۱۳۵ تن از ساکنان سه روستای این شهرستان به دلیل نوشیدن «آب آلوده» مسموم شده و بیش از ۵۰ نفر از آنها همچنان در بیمارستان بستری هستند.

خبرگزاری ایرنا به نقل از عبدالرضا احسانی‌نیا، فرماندار رامهرمز، گزارش داده است که ۱۳۵ نفر به دلیل مسمومیت به مراکز درمانی مراجعه کردند و ۳۱ نفر از آنان به بیمارستان‌های اهواز منتقل شده‌اند.

خبرگزاری ایسنا نیز گزارش داده است که ۲۱ کودک در بیمارستان رامهرمز بستری هستند.

بر اساس گزارش‌ها، افراد مسموم‌شده ساکن سه روستای «شهید رایگانی»، «ستلون» و «کبوتری» در دهستان «ابوالفارس» هستند.

عطاءالله شیرالی، رئیس مرکز بهداشت رامهرمز، گفته است مسموم‌شدگان دچار اسهال و تب شده‌اند و شماری از آنها که تب‌شان قطع نشده است در بیمارستان‌های رامهرمز و اهواز بستری شده‌اند.

آقای شیرالی علت احتمالی مسموم شدن این افراد را «آلوده بودن آب» اعلام کرد و گفت که از آب این سه روستا نمونه‌برداری شده و نتیجه بررسی‌ها تا سه روز آینده اعلام خواهد شد.

این مقام بهداشتی حدود دو سال پیش هشدار داده بود که آب دهستان «ابوالفارس» به دلیل «رعایت نشدن اصول کلرزنی» آلوده است.

به گفته رئیس مرکز بهداشت رامهرمز، میزان کلر در ابتدای خط لوله زیاد است اما در ادامه مسیر، کلر با مواد آلی موجود در آب ترکیب می‌شود؛ به طوری که در انتهای خط لوله، دیگر کلری باقی نمی‌ماند.

مسمومیت جدید ساکنان رامهرمز در حالی رخ داده که در روزهای گذشته گزارش‌هایی درباره جیره‌بندی و انتقال آب با تانکر در برخی از شهرستان‌های استان خوزستان منتشر شده است.

از جمله بر اساس گزارش‌ها، مشکل آب آشامیدنی و بهداشتی در آبادان و خرمشهر همچنان ادامه دارد؛ به طوری که مردم مقابل تانکرهای آب‌رسانی صف‌های طولانی تشکیل می‌دهند.

روز جمعه شماری از ساکنان خرمشهر در اعتراض به شوری و جیره‌بندی آب در مقابل محل برگزاری نماز جمعه تجمع کرده و علیه برخی از مسئولان این شهر شعار سر داده بودند.

حدود ۱۰ روز پیش اداره آب و فاضلاب آبادان اعلام کرده بود که به دلیل «شوری آب رودخانه بهمنشیر در حد آب دریا، متوقف شدن برداشت آب از این رودخانه و نیز افت فشار» آب در این شهر تا نیمه تیرماه سهمیه‌بندی می‌شود.

پس از آن غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، و همچنین دیگر مقامات این استان وعده دادند که با بهره‌برداری کامل از خط دوم آب‌رسانی «غدیر»، مشکل آب در آبادان و خرمشهر تا پایان تیرماه حل خواهد شد.

طرح آب‌رسانی «غدیر» طرحی ست که از سال ۱۳۸۹ «برای برخی شهرهای اولویت‌دار نظیر آبادان، خرمشهر، مسجدسلیمان، اندیمشک، دزفول و شوشتر و ۱۲۰۰ روستا در استان خوزستان»‌ آغاز شده است.

شوری و گل‌آلود بودن آب شهرهای آبادان و خرمشهر در ۱۰ سال اخیر بارها اعتراض ساکنان این دو شهر را به دنبال داشته است.

در سال‌های اخیر بسیاری از مناطق ایران دچار بحران کم‌آبی شده‌اند.

از سوی دیگر گزارش‌هایی درباره جیره‌بندی آب در برخی از شهرستان‌های استان اصفهان منتشر شده است؛ هر چند حمیدرضا جانباز، مدیرعامل شرکت مهندسی آب وفاضلاب کشور، ماه گذشته در نشستی با استاندار اصفهان گفته بود که «جیره بندی آب خط قرمز است»

آقای جانباز تاکید کرده بود که شرکت آب و فاضلاب با کاهش برداشت‌های غیرمجاز، افزایش فشار آب و توزیع تجهیزات مصرف بهینه آب سعی می‌کند که کار به جیره‌بندی آب دراین استان نکشد.

رضا اردکانیان، وزیر نیرو، امسال را «سخت‌ترین سال از نظر تأمین آب در کشور طی نیم قرن اخیر» دانسته و هشدار داده است که امسال ۳۳۴ شهر با جمعیت ۳۵ میلیون نفر در «وضعیت تنش آبی» قرار دارند.

بر اساس گزارش خبرگزاری‌های ایرنا، ایسنا، فارس، صدا و سیما، شبکه‌های اجتماعی و رادیو فردا / ا.م/ ج.
XS
SM
MD
LG