لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۳۸

نتانیاهو: اگر موجودیت اسرائیل تهدید شود به درون مرزهای ایران حمله می‌کنیم


نخست‌وزیر اسرائیل موجودیت این کشور را «خط قرمز» دانست و اعلام کرد اگر خطری از سوی جمهوری اسلامی ایران موجودیت اسرائیل را تهدید کند، او حمله به درون مرزهای ایران را رد نمی‌کند.

بنیامین نتانیاهو روز چهارشنبه ۲۱ آذر در آستانه سال نو میلادی در مصاحبه سالانه با خبرنگاران رسانه‌های خارجی مقیم اسرائیل افزود اسرائیل تنها کشوری است که ارتش آن «مستقیما در حال رویارویی با نیروهای ایران است».

به گفته وی، اسرائیل در تقابل مستقیم با نظامیان ایران در سوریه، آنها را به عقب رانده است.

آقای نتانیاهو که از ماه گذشته وزیر دفاع کشورش نیز شده است، مدعی شد: «آنها می‌خواهند نیروهای نظامی ایران را به اینجا بیاورند، در فاصله ۱۵۰۰ کیلومتر از ایران، در مجاورت مرز ما و موشک‌هایی با برد ۴۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتر را با خود بیاورند که همه خاک اسرائیل در تیررس آن باشد و همین‌طور ۸۰ هزار شبه نظامیان شیعه را با هدف صریح نابودی ما وارد کنند».

نخست‌وزیر اسرائیل تاکید کرد که کشورش رویه همیشگی از بین بردن خطرات را، زمانی که هنوز کوچک هستند، در ارتباط با طرح ایران برای تثبیت نظامیان و هم‌پیمانانش در اطراف اسرائیل، به کار برده و پیشاپیش برای خنثی کردن این تهدید تلاش کرده است.

این سخنان نتانیاهو یکی از موارد نادری است که او به روشنی احتمال حمله اسرائیل به خاک ایران را اعلام می‌کند.

آقای نتانیاهو از سال ۲۰۰۹ که پس از یک وقفه به مسند نخست‌وزیری بازگشت، تا سال‌ها بعد برنامه هسته‌ای ایران را «تهدید حیاتی» برای اسرائیل توصیف می‌کرد.

اما از زمانی که آمریکا از بهار امسال از برجام، توافق هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران، خارج شد و سپس از ۱۴ آبان که آمریکا دور تازه تحریم‌های فلج کننده علیه ایران را اجرایی کرد، وی با حمایت قاطع از عملکرد واشینگتن، دیگر برنامه هسته‌ای ایران را صریحا «تهدید حیاتی» توصیف نکرد.

با وجود این، دولت و ارتش اسرائیل از سه سال پیش حضور نظامی ایران در سوریه را «تهدیدی جدی» و به منزله «تنگ شدن طناب دار به دور گردن اسرائیل» دانسته و در راستای مبارزه با آن، صدها بار به «اهداف ایرانی و هم‌پیمانانش در سوریه» حمله کرده است.

نتانیاهو ۲۹ بهمن پارسال در کنفرانس امنیتی مونیخ، با نشان دادن قطعاتی از یک «پهپاد ایرانی» که ارتش اسرائیل آن را سرنگون کرده بود، با گفتن اینکه ایران این پهپاد را برای حمله نظامی به سوی آسمان اسرائیل فرستاده بود، گفت: «اگر لازم باشد، اسرائیل علیه ایران اقدام می‌کند ولی ما را امتحان نکنید».

اما بنیامین نتانیاهو اوایل این هفته گفت که کشورش در بیرون راندن ایران از سوریه موفق بوده هر چند که هنوز نیز این کار را دنبال می‌کند.

تامیر هیمن، فرمانده سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل، سه‌شنبه این هفته گفته بود، حضور نظامی ایران در سوریه در پی رویارویی دو سال اخیر اسرائیل، «کمرنگ شده» و ایران در سوریه «افول کرده است».

نخست‌وزیر اسرائیل همچنین در ارتباط با نزدیکی دیدگاه‌های کشورش و دولت‌های عرب گفت آنها «به درستی فهمیده‌اند که اسرائیل دشمن آنها نیست بلکه یک شریک حیاتی برای آنهاست».

او در خصوص متزلزل شدن جایگاه محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در پی قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی، نیز گفت که بی‌ثبات شدن عربستان، «نه تنها منطقه بلکه دنیا را بی ثبات می‌کند».

نخست‌وزیر اسرائیل ماه گذشته در یک نشست سران اروپای مرکزی در بلغارستان نیز گفت، آن قتل «وحشتناک» بوده اما حفظ ثبات عربستان اهمیت دارد؛ امری که با خشنودی آشکار برخی کشورهای عرب، از جمله بحرین روبه‌رو شد.

رسانه‌های اسرائیل این هفته خبر دادند که نخست‌وزیر کشورشان یوسی کوهن، رئیس جاسوسی اسرائیل، موساد، را مأمور کرده تا مناسبات با عربستان، پیش از انتخابات پارلمانی پیش روی اسرائیل که احتمالاً چند ماه دیگر خواهد بود، عادی شود.

تهران که از آغاز روی کار آمدن نظام جمهوری اسلامی موجودیت اسرائیل را قبول ندارد، و همزمان مناسباتش با عربستان در سه سال اخیر دستخوش شدیدترین بحران شده است، همواره هشدار داده که در برابر خطرات از ناحیه «دشمنان جمهوری اسلامی ایران» دست روی دست نخواهد گذاشت.

رهبران ایران به تازگی تأکید بیشتری دارند که اسرائیل و کشورهای عرب به تهدید مشترکی علیه جمهوری اسلامی ایران مبدل شده‌اند.

XS
SM
MD
LG