لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۱۲

چهار فلسطینی کشته‌شده در اعتراض‌های روز جمعه به خاک سپرده شدند


بیشترین خشم در مراسم خاکسپاری ابراهیم ابوثریا، مرد معلولی ابراز شد که روز جمعه در نزدیکی مرز غزه و اسرایئل کشته شده بود.
بیشترین خشم در مراسم خاکسپاری ابراهیم ابوثریا، مرد معلولی ابراز شد که روز جمعه در نزدیکی مرز غزه و اسرایئل کشته شده بود.

مراسم خاکسپاری چهار فلسطینی که روز جمعه در کرانه باختری و غزه در درگیری با نیروهای اسرائیلی کشته شدند، روز شنبه ۲۵ آذر به صحنه تظاهرات و راهپیمایی و شعار علیه اسرائیل و آمریکا مبدل شد.

بیشترین خشم در مراسم خاکسپاری مرد معلولی ابراز شد که روز جمعه در نزدیکی مرز غزه و اسرائیل کشته شده بود.

در درگیری‌های روز جمعه، که دومین جمعه بعد از بیانیه دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان «پایتخت اسرائیل» بود، چهار فلسطینی کشته شدند و منابع بیمارستانی فلسطینی شمار زخمی‌های این روز را حدود ۹۰۰ تن اعلام کردند که بیش از ۲۰۰ تن آنان به بیمارستان انتقال یافتند.

روز شنبه خاکسپاری دو کشته از چهار کشته در رام‌الله و اردوگاه عناوتا در کرانه باختری، و مراسم تشییع جنازه دو کشته دیگر در غزه برگزار شد.

اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در مراسم خاکسپاری ابراهیم ابوثریا شرکت کرد و کشته شدن این مرد معلول را «خطایی نابخشودنی» توصیف کرد و گفت «او شهیدی نه از تبار شهدای دیگر که شهادت او از نوعی دیگر است؛ خبر مرگ او به اقصی نقاط جهان رسیده است».

ابراهیم ابوثریا، ۲۹ ساله، یک معلول فلسطینی سرشناس و فعال همیشگی تظاهرات بود که دو پایش در بمباران‌های جنگ سال ۲۰۰۸ میان ارتش اسرائیل و حماس قطع شده و در حالی که خود را به روی زمین می‌کشید و گاهی با صندلی چرخدار ظاهر می‌شد، همواره در تظاهرات در برابر حصار مرزی غزه با اسرائیل شرکت می‌کرد.

ابراهیم ابوثریا در تظاهرات دومین جمعه خشم در نزدیکی جداره مرزی غزه با اسرائیل شرکت کرده و عکاسان خبرگزاری‌های جهان فیلم‌ها و عکس‌های زیادی را از او در ساعات اولیه تظاهرات منتشر و مخابره کرده بودند.

اما در اوج خشونت‌های تظاهرات در شامگاه جمعه، ابراهیم ابواثریا بروی صندلی چرخدار بر اثر اصابت گلوله زخمی شد و در حالی که سایر تظاهرکنندگان پیکر خون چکان و بی پای او را می‌کشیدند، جان داد.

فلسطینیان گفتند که یک تک تیرانداز اسرائیلی او را با گلوله به سرش کشت؛ اما سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که مقررات آتش گشودن، شلیک گلوله به بخش تحتانی بدن کسانی است که «فتنه‌انگیزهای اصلی» در این نوع خشونت‌ها هستند.

ارتش اسرائیل در همین حال گفته است که تحقیقات بیشتری در مورد نحوه گشودن آتش علیه ابراهیم ابوثریا انجام خواهد داد.

اما انتشار عکس‌های زخمی شدن ابراهیم ابوثریا و مرگ او در آغوش فلسطینیان دیگر، بلافاصله در شبکه‌های اجتماعی فلسطینی به عنوان «یک قتل» بازتاب یافت و بر آتش خشم فلسطینیان غزه علیه اسرائیل افزود.

روزنامه اسرائیلی جروزالم پست شنبه به نقل از فلسطینیان غزه نوشت که مرگ ابراهیم ابوثریا مانند ریختن روغن بر آتش مردم غزه بوده است.

اسماعیل هنیه با حضور شخصی در خاکسپاری ابراهیم ابوثریا، با نکوهش شدید آمریکا بخاطر تصمیم دو هفته پیش که به تظاهرات اخیر منجر شده است، گفت «هیچ موجودیتی در جهان نمی تواند حقیقت فلسطینیان و قدس را که تنها متعلق به فلسطینیان است، عوض کند» و افزود «قدس قبرستان توطئه‌گران در طول تاریخ بوده و این بار نیز چنین خواهد شد».

یکی دیگر از کشته‌های دومین جمعه خشم، محمد امین عقل یک جوان فلسطینی در شهر رام‌الله، از محلی که ده‌ها خبرنگار و عکاس روبه‌روی سربازان اسرائیلی ایستاده بودند، یک نیروی امنیتی اسرائیلی را با چاقو زخمی کرد.

سخنگوی ارتش اسرائیل گفته بود محمد امین عقل کمربند انفجاری نیز داشت؛ اما خبرگزاری‌ها سخنان یک پزشک عضو سازمان امداد فلسطینی را نقل کردند که گفت هنگام انتقال مجروح در آمبولانس هلال احمر فلسطینی متوجه شد که کمربند انفجاری محمد امین عقل حقیقی نبود.

منابع بیمارستانی در رام‌الله فلسطینی شامگاه جمعه مرگ محمد امین عقل را بر اثر شدت جراحات وارده خبر دادند.

تشدید خشونت‌های جمعه در حالی بود که تظاهرات در ۱۰ روز نخستِ بعد از بیانیه دونالد ترامپ، چهار کشته داشت و ابعاد درگیری‌های این ۱۰ روز کمتر از میزان مورد نظر سازمان‌های فلسطینی بود.

XS
SM
MD
LG