لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۱۹

یورش حماس به تظاهرات «می‌خواهیم زندگی کنیم» در نوار غزه


یکی از شعارنوشته‌های تظاهرات غزه با مضمون «حق ما زندگی شرافتمندانه»
یکی از شعارنوشته‌های تظاهرات غزه با مضمون «حق ما زندگی شرافتمندانه»

در پی یورش شدید گروه حماس به فلسطینیانی که در اعتراض به افزایش مالیات‌ها اقدام به تظاهرات در نوار غزه کرده بودند، گزارش‌هایی مبنی بر بازداشت صدها فلسطینی منتشر شده است؛ همزمان گروه حماس به دلیل کشته شدن یک اسرائیلی اقدام به پخش شیرینی در شهر غزه کرد.

تظاهرات اعتراضی صدها تن از ساکنان نوار غزه از روز پنج‌شنبه ۲۳ اسفند آغاز شد و در شبکه‌های اجتماعی نیز با هشتگ «بدنا نعیش» (می‌خواهیم زندگی کنیم) بازتاب گسترده‌ای یافت.

روز شنبه، سومین روز این اعتراض‌ها، با یورش شبه‌نظامیان گروه حماس، که از حمایت جمهوری اسلامی برخوردار است، روبه‌رو شد و خیابان‌های غزه شاهد حضور گسترده مأموران امنیتی حماس بود.

بنا بر تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، مأموران حماس ضمن تیراندازی هوایی، به سوی تظاهرکنندگان یورش برده و شماری از آنها را بازداشت کردند.

ارزیابی علی صدرزاده، تحلیلگر خاورمیانه، از سرکوب اعتراضات مردم غزه توسط حماس
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:35 0:00
لینک مستقیم

گزارش‌های دقیقی از تعداد بازداشت‌شدگان در دست نیست اما روزنامه «الشرق الاوسط» تعداد بازداشتی‌ها تا شامگاه شنبه را حدود پانصد تن ذکر کرده است. خبرگزاری آلمان نیز می‌نویسد که بیش از ۶۰۰ نفر از معترضان غزه توسط حماس بازداشت شده‌اند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش داده است روز شنبه دست‌کم چهار تن از فعالان حقوق بشر نیز برای ساعاتی بازداشت شدند.

شماری از گروه‌های فلسطینی با انتشار بیانیه‌ای مشترک، از گروه حماس خواستند به حضور مسلحانه‌اش در خیابان‌ها پایان دهد و بازداشت‌شدگان را بلافاصله آزاد کند.

مقام‌های کرانه باختری نیز با تأکید بر «حق آزادی بیان»، از حماس خواسته‌اند به خشونت علیه معترضان پایان دهد و بازداشت‌شدگان را آزاد کند.

افیر گندلمن، سخنگوی نخست وزیر اسرائیل، با انتشار ویدئویی از یورش حماس به معترضان در غزه، با اشاره به اینکه گروه حماس در سال ۲۰۰۷ «صدها فلسطینی را به قتل رساند» در پیامی توئیتری نوشت: بعید نیست این گروه تروریستی این بار هم ده‌ها فلسطینی دیگر را در خیابان‌ها بکشد.

نوار غزه حدود دو میلیون نفر جمعیت دارد که همواره با کمبود مایحتاج اولیه روبه‌رو هستند.

از سال ۱۳۸۶ و در پی درگیری‌های مسلحانه بین گروه‌های فلسطینی، گروه حماس کنترل نوار غزه را در دست گرفت و تشکیلات خودگردان فلسطینی محدود به کرانه باختری رود اردن شد.

از آن تاریخ نوار غزه تحت تحریم‌های اسرائیل و مصر قرار دارد.

از سوی دیگر و همزمان با بالا گرفتن اعتراض‌ها در نوار غزه، در حمله‌ای که روز شنبه در کرانه غربی روی داد، یک شهروند اسرائیلی کشته و دو شهروند دیگر زخمی شدند.

به گفته سخنگوی ارتش اسرائیل، عامل این حمله یک فلسطینی بود که با استفاده از چاقو و سپس اسلحه، یک تن را کشت و دو سرباز دیگر را به‌شدت زخمی کرد.

بنابر همین گزارش، نیروهای اسرائیلی در جست‌وجوی عامل حمله هستند.

گروه حماس از این حمله با عنوان «عملیات سلفیت» یاد کرده و در پی انتشار خبر آن، اقدام به پخش شیرینی در خیابان‌های غزه کرد.

شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی گفته‌اند گروه حماس حمله روز شنبه را برای منحرف کردن نگاه‌ها از اعتراض‌های خیابانی غزه انجام داده است.

گروه حماس با وجود ابراز خوشحالی از این حمله، مسئولیت آن را مستقیما برعهده نگرفته است.

با استفاده از گزارش‌های رویترز، آسوشیتدپرس، الشرق الاوسط، رسانه‌های عربی، توئیتر و رادیو فردا / ج / پ.پ
XS
SM
MD
LG