لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۴۵

پروازهای بین‌المللی به دو منطقه تحت کنترل دولت یمن از سر گرفته می‌شود


فرودگاه عدن یکی از دو فرودگاهی است که به هواپیمایی یمنیه در آن اجازه عملیات بین‌المللی داده شده است.
فرودگاه عدن یکی از دو فرودگاهی است که به هواپیمایی یمنیه در آن اجازه عملیات بین‌المللی داده شده است.

وزیر حمل و نقل یمن روز شنبه خبر داد که ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان سعودی اجازه خواهد داد پروازهای تجاری بین‌المللی به بخش‌هایی از یمن که در کنترل شورشیان حوثی نیست، از سر گرفته شود.

خبرگزاری رویترز روز شنبه ۲۰ آبان به نقل از مراد الحلیمی، وزیر حمل و نقل در دولت عبد ربه منصور هادی نوشت که پروازهای شرکت هوایی یمنیه به دو شهر عدن و صیدون بار دیگر از روز یکشنبه برقرار خواهد بود.

ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی، دوشنبه گذشته و در واکنش به حمله موشکی حوثی‌ها به ریاض اعلام کرد که راه‌های مواصلاتی زمینی، هوایی و دریایی یمن را مسدود می‌کند تا راه «انتقال تسلیحات ایران به حوثی‌ها» بسته شود.

در این زمینه سازمان ملل هشدار داده بود که مسدود کردن کامل راه‌های ارتباطی یمن می‌تواند زندگی میلیون‌ها تن را در یمن به مخاطره بیندازد. کشوری که در طول دو سال و نیم جنگ داخلی دست کم ۱۰ هزار تن در آن کشته شده‌اند و ساکنان آن با قطحی و بیماری دست به گریبانند.

روز چهارشنبه بندر عدن در جنوب یمن که در کنترل دولت قانونی این کشور است، بازگشایی شد اما دیگر بنادر این کشور در نواحی تحت کنترل حوثی‌ها همچنان مسدود هستند.

ائتلاف عربی همچنین روز پنجشنبه گذرگاه الوضیع را که نواحی شرقی یمن را به عربستان سعودی متصل می‌کند، بازگشایی کرد.

اما سازمان ملل همچنان اصرار داد که به رغم بازگشایی بندر عدن و گذرگاه الوضیع، انتقال کمک‌های انسان‌دوستانه این سازمان به نواحی مختلف یمن همچنان با مشکل روبه‌روست.

در این زمینه روز شنبه سخنگوی دفتر کمک‌های انسان‌دوستانه سازمان ملل گفت که انتقال کمک‌های انسان‌دوستانه با داخل یمن همچنان با مشکل روبه‌روست و بازگشایی بندر عدن در این زمینه کافی نیست.

راسل گیکی ادامه داد که خواست سازمان ملل بر طرف شدن محدودیت‌ها در مورد تمامی بنادر یمن به‌ویژه بندر حدیده برای انتقال کمک‌های انسان‌دوستانه و نیز واردات تجاری است.

بر پایه گزارش خبرگزاری فرانسه، مارک لوکاک مدیر بخش کمک‌های سازمان ملل در روزهای اخیر در گزارشی به شورای امنیت گفته بود که اگر مسدود بودن راه‌های ارتباطی یمن خاتمه نیابد، این کشور شاهد «بزرگترین قحطی جهان در دهه‌های گذشته» خواهد بود که «میلیون‌ها قربانی به جا خواهد گذاشت».

او گفته بود که هنوز هیچ کمک به بندر عدن ارسال نشده و بازگشایی گذرگاه الوضیع نیز تأثیری بر عملیات سازمان ملل ندارد.

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد که پیش از مسدود شدن راه‌های ارتباطی یمن، سازمان ملل از سه بندر حدیده، صلیف و عدن برای انتقال غذا و مواد درمانی مورد نیاز به داخل یمن استفاده می‌کرد، و به گفته مقام‌های این سازمان، در این زمینه جایگزینی برای این سه مبدأ ورودی وجود ندارد.

بر پایه این گزارش، بندر حدیده در غرب یمن و بر کناره دریای سرخ، نقشی کلیدی در انتقال کمک‌های سازمان ملل دارد، چرا که این بندر تحت کنترل حوثی‌ها نزدیک‌ترین ورودی به مناطقی است که بیشتر یمنی‌ها در آن سکونت دارند.

حوثی‌ها متهم هستند که از محموله‌های کمک‌رسان برای انتقال سلاح استفاده می‌کنند، و در این میان ایران متهم اصلی انتقال سلاح به حوثی‌هاست؛ اقدامی که می‌تواند به منزله نقض تحریم‌های تسلیحاتی ایران باشد.

تهران هرگز حمایت لفظی خود از شورشیان یمن، به‌طور مشخص گروه موسوم به «انصارالله» که دربرگیرنده حوثی‌هاست را پنهان نکرده، اما گزارش‌های مربوط به انتقال یا ارسال تسلیحات برای آنها را رد می‌کند.

XS
SM
MD
LG