لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۵۲

ارتش سوریه و شبه نظامیان متحد دمشق به مرز اسرائیل نزدیک‌تر شده‌اند


ارتش سوریه در یک سال اخیر، از جمله با کمک حزب‌الله لبنان موفق شد مناطق بسیاری را از گروه‌های مختلف شورشی بازپس گیرد.
ارتش سوریه در یک سال اخیر، از جمله با کمک حزب‌الله لبنان موفق شد مناطق بسیاری را از گروه‌های مختلف شورشی بازپس گیرد.

نیروهای مخالف بشار اسد در سوریه، به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که ارتش این کشور با کمک شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران، به مرز اسرائیل نزدیک‌تر شده‌اند.

رویترز روز یکشنبه سوم دی، نوشت که نیروهای وفادار به حکومت سوریه با تکیه بر نیروهای مورد پشتیبانی ایران از منطقه «بیت جن»، واقع در ۱۱ کیلومتری مرز با اسرائیل گذشته و در جنوب و شرق مثلث مرزهای سوریه، اسرائیل و لبنان پیشروی کرده‌اند.

منظور از شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران مستقر در سوریه، نیروهای حزب‌الله لبنان هستند که در سال‌های گذشته همراه با ارتش بشار اسد برای حفظ حکومت وی در نبرد با مخالفان شرکت داشته‌اند.

«یک منبع اطلاعاتی غربی» نیز که نامش برده نشده است، در گفت‌وگو با رویترز، پیشروی «نیروهای مورد حمایت ایران» را تأیید کرد و گفت که حزب الله لبنان رهبری درگیری‌ها در برابر مخالفان اسد در این منطقه را بر عهده دارد.

صحیب الرحیل، یکی از فرماندهان گروه «لواء الفرقان» که نیروهایش در این منطقه با ارتش سوریه و حزب‌الله درگیر هستند، به رویترز گفت که «ایران در تلاش است تا نفوذ خود را در حد فاصل بین دمشق تا مرز اسرائیل تقویت کند».

ارتش سوریه در روزهای گذشته خبر داده بود که «تروریست‌ها» را در منطقه «مغر المیر» در جنوب غرب سوریه، که یکی از مراکز فرماندهی آنها است، تحت محاصره قرار داده است. ارتش سوریه تأیید کرده که این پیشروی با کمک بمباران هوایی و آتش توپخانه از مناطقی که آنها را در ماه‌های اخیر بازپس گرفته، انجام شده است.

دولت سوریه و متحدان اصلی‌اش یعنی ایران و روسیه، همه گروه‌های معارض بشار اسد را «تروریست» توصیف می‌کنند.

شورشیان محاصره شده در «بیت جن» و «مغر المیر» که عمدتاً نیروهای ائتلافی «هیئه تحریرالشام» هستند، از جوانان در این مناطق خواسته بودند برای دفاع از سرزمین به آنان بپیوندند؛ چند تن از شیوخ محلی نیز از این فراخوان حمایت کردند اما برخی از گزارش‌های رسانه‌های دولتی سوریه حاکی از آن است که این فراخوان از سوی مردم محلی یا دیگر گروه‌های مسلح پاسخ چندان مثبتی دریافت نکرده است.

ارتش سوریه در یک سال اخیر، از جمله با کمک حزب‌الله لبنان موفق شد مناطق بسیاری را از گروه‌های مختلف شورشی بازپس بگیرد تا در جنگ داخلی هفت ساله این کشور برتری به دست آورد.

اما نیروهای شورشی هنوز در بخش‌های میانی و جنوبی استان قنیطره در بخش جولان سوریه، حضور نسبتاً چشمگیری دارند. این منطقه در نزدیکی مرز اسرائیل است که بر اساس توافق چند ماه پیش آمریکا، روسیه و اردن، جنگنده‌های روسی از حملات هوایی به آن خودداری کرده‌اند.

در این میان، وبسایت اسرائیلی «وای.نت» عنوان کرد که حزب‌الله لبنان در سایه پیروزی‌های ارتش بشار اسد، جای پای خود را در این منطقه محکم کرده و مسیرهایی برای انتقال جنگ‌افزار از سوریه به لبنان در ایجاد کرده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، سه هفته پیش در یک پیام ویدئویی به همایشی در واشینگتن گفت: «بگذارید سیاست خود را روشن کنم... ما نخواهیم گذاشت که ایران که تنها هدفش نابودی کشور ما است، بر سوریه مسلط شود».

بر اساس گزارش رسانه‌های عربی، اسرائیل در ماه‌های اخیر چند بار اهداف متعلق به ایران و کاروان‌های سلاح برای حزب‌الله در خاک سوریه را بمباران کرد.

در این میان، تهران که حضور «مستشاری» در سوریه را بر اساس دعوت حکومت بشار اسد «قانونی» توصیف می‌کند، گزارش حمله منتسب به اسرائیل علیه یک پایگاه حومه دمشق را که گفته شده بود برای استقرار نظامیان ایرانی در حال احداث بود، با سکوت برگزار کرده است.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری رویترز،‌ وای نت؛. ب.ک
XS
SM
MD
LG