لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۰۶

شورای امنیت سازمان ملل بقایای «موشک ساخت ایران» را بازرسی می‌کند


نیکی هیلی ماه گذشته بقایای یک موشک را به عنوان «شواهد غیرقابل انکار» در تأیید این ادعا ارائه داد که موشک شلیک شده حوثی‌ها به سوی عربستان سعودی ساخت ایران است.
نیکی هیلی ماه گذشته بقایای یک موشک را به عنوان «شواهد غیرقابل انکار» در تأیید این ادعا ارائه داد که موشک شلیک شده حوثی‌ها به سوی عربستان سعودی ساخت ایران است.

دیپلمات‌ها در سازمان ملل متحد خبر داده‌اند اعضای شورای امنیت برای بازرسی باقيمانده موشکی که ادعا می‌شود حکومت ایران به حوثی‌ها یمن داده و همینطور دیدار با مقام‌های کاخ سفید روز دوشنبه به واشینگتن خواهند رفت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه انتظار می‌رود سفرای کشورهای عضو شورای امنیت با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا نیز که خواستار اقدام بین‌المللی علیه حکومت ایران است، ملاقات کنند.

ماه گذشته نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، باقیمانده یک موشک را به عنوان «شواهد غیرقابل انکار» در تأیید این ادعا ارائه داد که موشکی که حوثی‌های یمن در ماه نوامبر به خاک عربستان سعودی شليک کردند ساخت ایران است.

گزارش اخیر شورای امنیت که می‌گوید ایران با عدم جلوگیری از انتقال موشک برای شورشیان حوثی عملاً تحریم تسلیحاتی یمن را لغو کرده، ادعاهای آمریکا در این مورد را تقویت کرده است.

نیک هیلی از سایر اعضای شورای امنیت خواسته است تا از باقیمانده این موشک که در یک انبار نظامی در واشینگتن نگهداری می شود بازرسی کنند.

خانم هیلی ماه گذشته در یک کنفرانس خبری گفت: «شواهد غیرقابل انکارند. این اسلحه می‌توانست خیلی راحت برچسب ساخت ایران را داشته باشد».

شواهدی که در واشینگتن نگهداری می‌شوند، علاوه بر بدنه یک موشک اجزای باقی مانده از یک موشک ضد تانک و پهپادها را نیز شامل می‌شود.

خبرگزاری فرانسه یادآوری می‌کند که ایران تسلیح شورشیان حوثی یمن را به شدت تکذیب کرده و ماه گذشته نیکی هیلی را به ارائه «شواهد ساختگی» متهم کرد تا نشان دهد موشک شلیک شده به سوی فرودگاه ریاض در تاریخ چهارم نوامبر ساخت ایران بوده است.

سفیر آمریکا در شورای امنیت قصد دارد سایر اعضای این نهاد را به اقدام علیه ایران از جمله تحریم قانع کند ولی به احتمال زیاد چنین سیاستی با مخالفت دولت روسیه مواجه خواهد شد که با ایران مناسبات خوبی دارد.

در گزارش دیگری که ماه گذشته انتشار یافت گفته شد مقام‌های سازمان ملل متحد باقیمانده‌های موشک را آزمایش کرده و به این نتیجه رسیده‌اند که منبع یا محل ساخت آن یکی است، ولی نتوانسته‌اند به این نتیجه قطعی برسند که محل تولید آن ایران است.

این دومین باری است که هیئت ارشدی از سوی سازمان ملل متحد با دونالد ترامپ ملاقات خواهد کرد. آقای ترامپ در آوریل سال گذشته در یک ضیافت نهار با نمایندگان سازمان ملل دیدار کرد.

مناسبات بین سازمان ملل متحد و دولت دونالد ترامپ به خاطر تصمیم دولت آمریکا در به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل، تهدیدهای آقای ترامپ به لغو توافق هسته‌ای با ایران و کاهش کمک‌های مالی آن کشور به سازمان ملل متحد تیره شده است.

شواری امنیت سازمان ملل متحد با ۱۴ رأی موافق و یک رأی مخالف با تصمیم دونالد ترامپ در مورد اورشلیم مخالفت کرد و آمریکا فقط با توسل به حق وتو در این نهاد توانست از صدور قطعنامه‌ای در محکوم کردن این تصمیم جلوگیری کند.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز با ۱۲۹ رأی مثبت، ۹ رأی مخالف و ۳۵ رأی ممتنع همین قطعنامه شورای امنیت را تصویب کرد.

با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه؛ ش.ر./م.ا.
XS
SM
MD
LG