لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۵۷

«استفاده حوثی‌ها از محموله سوخت ارسالی از ایران برای تأمین مالی جنگ»


گزارش ۸۵ صفحه گروه ناظر بر تحریم‌های یمن اخیراً به شورای امنیت ارائه شده است.
گزارش ۸۵ صفحه گروه ناظر بر تحریم‌های یمن اخیراً به شورای امنیت ارائه شده است.

کارشناسان سازمان ملل می‌گویند محموله‌های سوختی که به طور غیرقانونی توسط برای شورشیان حوثی یمن ارسال می‌شود، توسط این گروه برای تأمین مالی جنگ آنها با دولت یمن صرف می‌شود و این موضوع می‌تواند در حکم نقض قوانین بین‌المللی از سوی ایران و حوثی‌ها باشد.

در گزارشی ۸۵ صفحه‌ای که توسط گروه ناظر بر تحریم‌های یمن به شورای امنیت ارائه شده و نسخه‌ای از آن به رویت آسوشیتدپرس رسیده است، تصریح شده که محموله‌های سوخت از بنادر ایران بارگذاری و برای حوثی‌ها ارسال می‌شوند و «درآمد حاصل از فروش این محموله‌ها برای تأمین مالی حوثی‌ها در جنگ به کار می‌رود».

بر پایه این گزارش این محموله‌های بارگذاری شده در بنادر ایران «با اسنادی دروغین با هدف فرار از بازرسی‌های سازمان ملل» به ثبت می‌رسند.

این گزارش یادآور شده که کارشناسان سازمان ملل، شمار معدودی از شرکت‌ها را در داخل یا خارج از یمن شناسایی کرده‌اند که به عنوان شرکت‌هایی فرعی برای پوشش ارسال سوخت به یکی از افراد مورد تحریم سازمان ملل عمل کرده‌اند، گرچه به اسم این فرد اشاره نشده است.

این نخستین بار نیست که کارشناسان ناظر بر تحریم‌های یمن از احتمال نقض تحریم‌ها و مقررات بین‌المللی در ارتباط حوثی‌ها توسط ایران گزارش می‌دهند. گرچه ایران تا کنون بارها اتهامات در مورد تأمین و حمایت نظامی از حوثی‌ها را رد کرده است.

گزارش سال گذشته کارشناسان سازمان ملل، حاکی از آن بود که ایران ممنوعیت صادرات به سلاح به یمن را از طریق تأمین مستقیم یا غیرمستقیم موشک و هواپیماهای بدون سرنشین برای حوثی‌ها نقض کرده است.

به نوشته آسوشتیدپرس، گزارش ناظران تحریم‌های سازمان ملل «چهره‌ای سهمناک از یک کشور عمیقاً شکست‌خورده» به تصویر کشیده است که به سوی «فاجعه انسانی و اقتصادی» سوق یافته و هیچ چشم‌اندازی از پیروزی هیچ‌یک از طرف‌های مناقشه‌ای که به عنوان جنگی نیابتی بین ایران و عربستان سعودی ارزیابی شده، به چشم نمی‌خورد.

در این گزارش یادآوری شده که دولت یمن و ائتلاف متحد آن که توسط عربستان سعودی رهبری می‌شود، در سال ۲۰۱۸ به «پیشرفت‌هایی چشمگیر» علیه حوثی‌ها دست یافته‌اند اما این هدف که بتوانند کنترل دولت را بر سراسر یمن احیا کنند، «بسیار دور از واقعیت است».

کارشناسان سازمان ملل در عین حال می‌گویند که رهبری حوثی‌ها نیز همچنان به تحکیم کنترل خود بر نهادهای دولتی و غیردولتی یمن می‌پردازد.

ایران هنوز به این گزارش واکنشی نشان نداده و گزارشی نیز از واکنش احتمالی حوثی‌ها به این موضوع مخابره نشده است.

حوثی ها سال ۲۰۱۴صنعا پایتخت یمن را تصرف کردند و هم‌اکنون نبرد بین آنها و ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان که از دولت عبد ربه منصور هادی حمایت می‌کند، در جریان است.

دو طرف اخیراً تحت نظارت سازمان ملل، گفت‌وگوهایی مستقیم را در سوئد برگزار کردند که دستاورد این گفت‌وگوها برقراری آتش‌بس در حدیده زیر نظر سازمان ملل و نیز توافق برای آزادی هزاران زندانی در هر دو سوی مناقشه بود.

با استفاده از گزارش آسوشیتدپرس؛ م.ا.
XS
SM
MD
LG