محمود احمدینژاد در نامهای به رهبر جمهوری اسلامی، با اعلام اینکه برادران لاریجانی «لطمات جبرانناپذیری به اعتماد مردم، انقلاب» و مجلس و قوه قضائیه زدهاند، خواستار ورود آیتالله خامنهای به پرونده حمید بقایی، معاون سابق خود، و جلوگیری از «ظلم» به او شد.
رئیسجمهور سابق ایران در این نامه که چهارم دیماه نوشته و روز پنجم بهمن در وبسایت دولت بهار منتشر شده، همچنین برادران لاریجانی را متهم کرد که «اصرار بر تخریب و حذف» او و نزدیکانش از فضای سیاسی دارند.
صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، علی لاریجانی، رئیس مجلس و محمد جواد لاریجانی، معاون بینالملل قوه قضائیه است.
در همین حال آقای احمدینژاد با اشاره تلویحی به تجمعهای اعتراضی اخیر نوشت: «مستحضر هستید که آقایان لاریجانی چه لطمات جبرانناپذیری به مردم، انقلاب و جنابعالی و به اعتماد مردم نسبت به نظام و انقلاب وارد کرده و چه بلایی بر سر کشور و به خصوص دستگاه قضا و مجلس آوردهاند».
وی اضافه کرد: «علیالقاعده باید از وضع زندگی و خانواده آنان گزارشهای لازم به عرض جنابعالی رسیده باشد».
اشاره آقای احمدینژاد به «وضع زندگی و خانواده» برادران لاریجانی در حالی بیان میشود که وی و نزدیکانش پیش از این از موضوع «جاسوسی» دختر رئیس قوه قضائیه سخن گفته بودند.
در همین حال صادق لاریجانی روز چهارشنبه، ۲۲ آذر، محمود احمدینژاد را به «دروغگویی» متهم کرده و گفته بود که او در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام به دبیر شورای عالی امنیت ملی گفته، دختر رئیس قوه قضائیه «بازداشت است و آدرس دقیق محل بازداشت وی را هم میدانیم».
مقامات قوه قضائیه گزارشها دربارهٔ «جاسوسی» زهرا لاریجانی، دختر رئیس قوه قضائیه، را تکذیب کردهاند.
آقای احمدینژاد در این نامه همچنین نوشت که وزیر خارجه بریتانیا در سفر اخیر خود به تهران «توصیههایی به برخی از افراد داشتهاست که امیدوارم اطلاعات مربوطه به حضرتعالی انتقال داده شده باشد».
رئیسجمهور پیشین ایران تلویحاً این سفر را با به گفته او تلاش برادران لاریجانی برای حذف آقای احمدینژاد از فضای سیاسی مرتبط دانست و افزود که «میخواهند به هر ترتیب قلم و زبان یاران اینجانب را بشکنند».
محمود احمدینژاد، روز سهشنبه ۱۶ آبان، نیز بدون ذکر نام مدعی «ارتباط یکی از نمایندگان مجلس هشتم با یک افسر اطلاعاتی بریتانیا» شده بود.
حکم حمید بقایی «در دوران قاجار و پهلوی بیسابقه بوده» است
رئیسجمهور سابق ایران در نامه خود ضمن تأکید بر «بیگناهی» حمید بقایی یادآور شد که رهبر جمهوری اسلامی سال گذشته دستور آزادی او از زندان «انفرادی و ناجوانمردانه و در شرایط سخت» را صادر کرده است.
آقای احمدینژاد قوه قضائیه را متهم کرد که قصد داشته «در خفا آقای بقایی را محکوم و با تبلیغات گسترده» او و دیگر دوستانش را محکوم و از صحنه سیاسی حذف کنند.
وی اعلام کرد که حکم صادرشده برای آقای بقایی «در بیپایگی در تمام دوران قاجار، پهلوی و جمهوری اسلامی و شاید در جهان بیسابقه بوده و موجب وهن جمهوری است».
رئیسجمهور پیشین ایران ضمن مطرح کردن اتهامهای پیشین خود علیه قوه قضائیه تأکید کرد که این نهاد «به ابزار صاحبان قدرت و عوامل حکومت علیه مردم تبدیل شدهاست».
آقای احمدینژاد در پایان این نامه از رهبر جمهوری اسلامی خواست که به پرونده حمید بقایی ورود کرده و «با برخورد قاطع از اجحاف و ظلم جلوگیری و از مظلومین احقاق حق» کند.
بر اساس گزارشها، حمید بقایی، معاون آقای احمدینژاد در دوره ریاست جمهوری، در دادگاه اولیه به ۱۵ سال زندان محکوم شدهاست.
پس از تشکیل دادگاه حمید بقایی و احضار اسفندیار رحیم مشایی، محمود احمدینژاد و نزدیکانش عبارتهایی چون «ظالم»، «دیکتاتور» و «منحرف» را دربارهٔ مقامهای قوه قضائیه به کار بردهاند.
در مقابل سخنگوی قوه قضائیه، آقای احمدینژاد را «دروغگو» و «لات» و تلویحاً دیوانه خواندهاست.
نامه جدید رئیسجمهور سابق ایران به رهبر جمهوری اسلامی درحالی منتشر شده که آیت الله خامنه ای روز چهارشنبه ششم دی، بهطور تلویحی محمود احمدینژاد را متهم کرده بود که «کار دشمن را در داخل انجام» میدهد.
محمود احمدینژاد یک روز پس از این سخنان در سفر به بوشهر در واکنش به انتقاد تعدادی از جوانان بسیجی گفت که «اگر رهبر نظری داشت و یک نفر نظر دیگری داشت، باید بمیرد؟».
رئیسجمهور سابق ایران در آبان ماه نیز در نامهای به رهبر جمهوری اسلامی از عملکرد قوای سهگانه کشور به خصوص قوه قضائیه انتقاد کرده بود.
شماری از منتقدان آقای احمدینژاد میگویند چرا او در دوران ریاست جمهوریاش در مقابل اقدامهای قوه قضائیه و سرکوبهای سال ۸۸ سکوت کرده بود.
با این حال وی در جمع تعدادی از دانشجویان گفته که «برخی از مسائل را نمیدانستیم. واقعاً نمیدانستیم و بعداً مطلع شدیم».