لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۴۹

واکنش علم الهدی به سخنان ظریف و صالحی؛ «سند دادن به دشمن»


امام جمعه مشهد ضمن «ابراز تاسف» از ادامه مذاکرات ایران و اروپا برای حفظ برجام، سخنان محمد جواد ظریف و علی اکبر صالحی درباره پولشویی در ایران و تاثیر تحریم‌های آمریکا را «سند دادن» و «کد دادن» به «دشمن» دانست.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، احمد علم الهدی در خطبه‌های روز ۹ آذر سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی در مصاحبه با یورو نیوز را به معنای «کد دادن» درباره موفق بودن تحریم‌های آمریکا دانست.

وی اضافه کرد: « باید با شنیدن این سخنان پرسید در دولت ما ناهماهنگی وجود دارد یا جریان (چیز) دیگری است؟».

علی اکبر صالحی، روز ۶ آذر در مصاحبه با یورونیوز درباره تحریم های آمریکا گفته بود که «فشارهای اقتصادی غوغا می‌کند» و ارزش حقوق او از حدود از سه هزار دلار در ماه به ۷۰۰ دلار رسیده است.

با این حال تعدادی از امامان جمعه ایران از جمله محمد علی آل هاشم، امام جمعه تبریز، در خطبه‌های روز ۹ آذر از بی تاثیر بودن تحریم‌های آمریکا سخن گفتند.

موضوعی که از طرف رهبر جمهوری اسلامی نیز بیان شده اما پیش از این مقامات دولت به تأثیر تحریم‌های آمریکا اذعان کرده‌اند.

از جمله اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری ایران، روز ۱۵ آبان گفته بود که نمی‌تواند به دروغ بگوید تحریم‌ها اثری ندارد، چرا که تحریم‌ها اثر دارد ولی باید اثر آن را به حداقل رساند.

امام جمعه مشهد همچنین سخنان محمد جواد ظریف درباره پولشویی گسترده در ایران را « سند دادن به دشمن برای اعمال فشار بر کشور» خواند.

سخنانی که اعتراض مقامات قوه قضائیه را به دنبال داشته و برخی از نمایندگان اصول‌گرای مجلس طرح استیضاح او را ارائه کرده‌اند.

امام جمعه مشهد در بخش دیگری از سخنان خود گفت:« این درست نیست که امروز مسئولان و مجلس ما دنبال اروپایی ها راه بیافتند و به لبخند آنها راضی شوند و به نشست دور میز آنها دل ببندند.این اقدامات جای تاسف دارد».

در همین حال احمد شیخ بهایی، امام جمعه کرمان، گفت:« از آمریکا و اروپا قطع امید کرد زیرا اگر ما به وعده های دروغین آنها دل نبسته بودیم انرژی هسته ای را همانند موفقیت های دیگر در این کشور به رشد رسانده بودیم».

مذاکرات ایران و اروپا برای حفظ برجام ادامه دارد و این اتحادیه از طرح خود برای راه‌اندازی یک سازوکار ویژه به منظور انجام معاملات غیردلاری شرکت‌های این قاره با ایران خبر داده، اما این طرح که قرار بود از روز ۱۳ آبان اجرایی شود هنوز در پیچ و خم پیدا کردن کشور میزبان این سازوکار گرفتار است.

پیش از این تعدادی از نمایندگان مجلس، از جمله علیرضا بیگی، به نقل از عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، اعلام کرده بودند که هر چند اجرای مقررات گروه ویژه اقدام مالی ارتباط مستقیمی با برجام ندارد، اما «مساعدت» اروپایی‌ها در مذاکرات جدید با ایران بستگی به اجرای این مقررات دارد.

در همین حال بهروز بنیادی، سخنگوی فراکسیون دیپلماسی و منافع ملی مجلس گفت که حتی بانک‌های «کشورهای دوست» همکاری خود با ایران را به پذیرش مقررات گروه ویژه اقدام مالی «منوط می‌کنند».

به گفته آقای بنیادی، طبق کنوانسیون‌های بین‌المللی «هیچ کشوری حق ندارد» دارو و مواد غذایی را مورد تحریم قرار دهد. اما «بحثی که اغلب شرکت‌های دارویی با آن مواجه هستند، مشکل نقل و انتقالات پول است».

وی تاکید کرد که با تصویب لوایح مرتبط با اجرای مقررات گروه ویژه اقدام مالی از جمله لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم «بهانه‌‌ها از دست بانک‌هایی که با ایران همکاری نمی‌کنند، گرفته می‌شود».

فرماندهان سپاه پاسداران و رسانه‌های وابسته به این نهاد، امامان جمعه و دیگر منصوبان رهبر جمهوری اسلامی جدی‌ترین مخالفان تصویب لوایح مرتبط با اجرای مقررات گروه ویژه اقدام مالی (اف‌ای‌تی‌اف) هستند.

لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم به تازگی از سوی شورای نگهبان رد شده است.

با استفاده از خبرگزاری‌های ایسنا، ایلنا، فارس، وب‌سایت انتخاب و رادیو فردا /ا.م / ک.ر
XS
SM
MD
LG