لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۴۶

کتاب خاطرات مرکل؛ از برخورد سرد ترامپ تا ورود سگ پوتین به سالن ملاقات


کتاب «آزادی» روز چهارشنبه هفتم آذر همزمان به ۳۰ زبان مختلف ترجمه و وارد بازار شد
کتاب «آزادی» روز چهارشنبه هفتم آذر همزمان به ۳۰ زبان مختلف ترجمه و وارد بازار شد

آنگلا مرکل، صدراعظم پیشین آلمان، در کتاب تازه خود روایت ۱۶ سال حضور در قدرت را به رشته تحریر در آورده و در آن از جزئيات ملاقات‌هایش با رهبران جهان پرده برداشته است.

این سیاستمدار ۷۰ ساله در کتاب خود به نام «آزادی» تقریبا از تمام تصمیماتش در دوران رهبری آلمان دفاع کرده و آن‌ها را در زمان خود درست ارزیابی می‌کند. از سیاست‌هایش در دوران هجوم پناهجویان از سوریه در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ تا تا رویکردهایش در قبال ولادمیر پوتین و دونالد ترامپ.

خانم مرکل در این کتاب گاهی هم طنز را چاشنی روایت‌هایش کرده تا دنبال کردن کتاب برای خواننده جذاب‌تر شود. این کتاب روز چهارشنبه هفتم آذر همزمان به ۳۰ زبان مختلف ترجمه و وارد بازار ارائه شد.

رونمایی از کتاب خاطرات آنگلا مرکل
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00

ماجرای سگ پوتین و معطل نگه‌داشتن‌های رهبر روسیه

صدراعظم پیشین آلمان در این کتاب چندین بار درباره سیاست‌هایش در قبال روسیه و ولادمیر پوتین صحبت کرده است. او می‌گوید پوتین عادت داشته که برای حضور در جلسات مذاکره دیرتر بیاید تا مهمان خود را معطل کند. مرکل همچنین ماجرای ورود سگ پوتین برای ترساندن صدراعظم آلمان را روایت کرده که بر اساس آن رئيس‌جمهور روسیه در سوچی در سال ۲۰۰۷ تصمیم گرفت که به صورت ناگهانی سگ سیاه بزرگ نژاد لابرادور خود را وارد اتاق ملاقات با رهبر آلمان کند. مرکل با اشاره به آن ماجرا اضافه می‌کند: «با این‌که پوتین می‌دانسته من از سگ می‌ترسم چنین کاری کرد اما من تصمیم گرفتم آن‌را نادیده بگیرم و در ادامه هم کلمه‌ای به پوتین نگفتم.»

مرکل این رفتارهای پوتین را «بچه‌گانه» خوانده که رهبر روسیه قصد داشته است با آن قدرت خود را به دیگران نشان دهد. قدرت‌نمایی که از مسیر آزار دیگران حاصل می‌شود.

صدراعظم پیشین آلمان با این‌حال تأکید می‌کند که روسیه همراه با ایالات متحده دو قدرت اصلی هسته‌ای در جهان هستند و همواره باید تماس‌ها با مسکو برقرار بماند. او در همین رابطه مخالفت‌هایش با اعطای وضعیت نامزدی پیوستن به اوکراین در ناتو را همچنان درست می‌داند. او که در نشست این پیمان در سال ۲۰۰۸ در پایتخت رومانی با این درخواست کی‌یف مخالفت کرده بود می‌گوید تصور این‌که اعطای وضعیت نامزدی به اوکراین می‌توانست کی‌یف را از خطر تجاوزات پوتین در امان نگه دارد توهمی بیش نبوده است.

آنگلا مرکل (راست) در کتاب «آزادی» ترامپ را فردی توصیف می‌کند که اساس همه چیز برایش برد و باخت است و ذهنیتی مانند یک معاملاتی املاک و مستغلات دارد
آنگلا مرکل (راست) در کتاب «آزادی» ترامپ را فردی توصیف می‌کند که اساس همه چیز برایش برد و باخت است و ذهنیتی مانند یک معاملاتی املاک و مستغلات دارد

روابط سرد با ترامپ، گرم با اوباما

آنگلا مرکل در کتاب «آزادی» خود روایت‌های قابل توجهی از برخوردهایش با باراک اوباما و دونالد ترامپ به رشته تحریر در آورده است. او روابطش با اوباما را «گرم و حرفه‌ای و بر مبنای تبادل نظرها بر پایه احترام دوجانبه» توصیف می‌کند.

خانم مرکل می‌نویسد که در سال ۲۰۰۸ رئیس‌جمهور وقت آمریکا در نخستین دیدارش پس از ورود به کاخ سفید به صدراعظم آلمان اطمینان داده که همکاری خوبی میان واشینگتن و برلین برقرار خواهد بود. او همچنین می‌نویسد که در سال ۲۰۱۶ اوباما پیش از تصمیم مرکل برای دوره چهارم صدراعظمی به او توصیه کرده بود که همچنان در قدرت بماند چرا که به گفته رئيس‌جمهور ایالات متحده، اروپا همچنان به او نیاز دارد.

در مقابل، تجربه روابط مرکل با ترامپ بسیار متفاوت بوده است. صدراعظم پیشین آلمان ترامپ را فردی توصیف می‌کند که اساس همه چیز برایش برد و باخت است و ذهنیتی مانند یک معاملاتی املاک و مستغلات دارد. مرکل می‌گوید رفتارهای ترامپ به او ثابت کرد که نمی‌توان با او بر سر ارزش‌های مشترک کار کرد چرا که او تنها به منافع خود فکر می‌کند.

او همچنین می‌نویسد که برای مقابله با چالش‌های ترامپ حتی از پاپ فرانسیس هم مشورت گرفته که رهبر واتیکان به او توصیه کرده انعطاف‌پذیر باشد اما از اصول خود عدول نکند.

ماجرای نخستین دیدار خانم مرکل با دونالد ترامپ هم از دیگر بخش‌های این کتاب است. جایی که او نقل می‌کند در مارس ۲۰۱۷ در کاخ سفید وقتی عکاسان فریاد زده‌اند لطفا با یکدیگر دست بدهید، مرکل به آرامی از ترامپ می‌پرسد؟ «آیا می‌خواهید دست بدهید» که ترامپ واکنشی نشان نمی‌دهد و با دستان در هم گره خورده به جلو خیره می‌شود.

صدراعظم پیشین آلمان در کتاب «آزادی» همچنین نقل قول می‌کند که پوتین، ترامپ را مجذوب خود کرده بود و به باور او ترامپ جذب سیاستمدارانی می‌شده که ویژگی‌های استبدادی و دیکتاتوری دارند.

آنگلا مرکل در کتاب خود همچنین به ماجرای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا می‌پردازد و برگزیت را نمونه‌ای از تبعات یک اشتباه محاسباتی معرفی می‌کند
آنگلا مرکل در کتاب خود همچنین به ماجرای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا می‌پردازد و برگزیت را نمونه‌ای از تبعات یک اشتباه محاسباتی معرفی می‌کند

برگزیت و عذاب وجدان مرکل

آنگلا مرکل در کتاب خود همچنین به ماجرای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا می‌پردازد و برگزیت را نمونه‌ای از تبعات یک اشتباه محاسباتی معرفی می‌کند. او همچین افزوده: این پرسش مردم که آیا باید امتیاز بیشتری به بریتانیا می‌داد تا این کشور در اتحادیه اروپا بماند همواره او را عذاب می‌داده است.

او اشاره می‌کند که تلاش کرده تا در آن دوران به دیوید کامرون نخست‌وزیر وقت بریتانیا کمک کند تا بتواند با فشار منتقدان اتحادیه اروپا در آن کشور مقابله کند اما در نهایت به این نتیجه رسیده که بازیگر خارجی نمی‌توانسته مداخله موثری در فرآیند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا انجام دهد.

صدراعظم پیشین آلمان همچنین خروج بریتانیا را یک تحقیر برای سایر اعضای اتحادیه توصیف کرده است.

آنگلا مرکل در ۲۰۲۱ پس از ۱۶ سال حضور در قدرت از سمت خود کناره‌گیری کرد و در این سال‌ها دیگر به صحنه سیاست بازنگشته است.

XS
SM
MD
LG