لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۳۷

سه نهاد فرهنگی: قانون حجاب «ضد ملی و تفرقه‌افکن» است


سه نهاد فرهنگی ایران با انتشار بیانیه‌ای قانون اخیر موسوم به «عفاف و حجاب» را «ضد ملی و تفرقه‌افکنانه» عنوان کرده و خواستار لغو آن شدند.

خانه سینما، خانه تئاتر و خانه موسیقی ایران در ادامه بیانیه خود یادآور شده‌اند که این قانون «هرگز مقبولیت مردمی برای اجرا نخواهد داشت».

این بیانیه که نسخه‌ای از آن روز چهارشنبه ۱۴ آذرماه در سایت خانه سینما منتشر شده می‌نویسد که «بر خود لازم می‌دانیم نگرانی جدی خود را نسبت به قانون موسوم به «حجاب و عفاف» اعلام داریم.

این متن می‌افزاید که «نگرانی گسترده معطوف به روح ضد ملّی و تفرقه‌افکنانه این قانون است که واضعان آن بی‌توجه به اصول حکمت و عقلانیت و نیاز به مقبولیت اجتماعی با بسط و گسترش دایره جرم‌انگاری فراتر از نیمی از آحاد جامعه، بی‌سابقه‌ترین و بزرگ‌ترین زمینه انشقاق ملی را دامن می‌زنند و این جز شک غالب نفوذ برای تخریب آرامش جامعه را به ذهن متبادر نمی‌کند».

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، نیز ۱۲ آذرماه با انتقاد از قانون موسوم به «عفاف و حجاب» اعلام کرد اجرای آن امکان‌پذیر نیست، جامعه آن را نخواهد پذیرفت و ایجاد نارضایتی می‌کند.

 اصرار بر ابلاغ و اجرای قانون جدید برای تحمیل حجاب اجباری در ایران
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:47 0:00

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، روز هفتم آذر اعلام کرد قانون «عفاف و حجاب» ۲۳ آذر ابلاغ می‌شود.

اعلام این خبر و انتشار جزئیات این مصوبهٔ مجلس که نام رسمی آن «قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» است، واکنش‌های گسترده‌ای از سوی حقوقدانان، فعالان سیاسی، چهره‌های مدنی و کاربران شبکه‌های اجتماعی را به دنبال داشته است.

قانون «عفاف و حجاب» نه تنها مجوز جریمه‌های سنگین علیه زنان را در صورت عدم رعایت حجاب مد نظر حکومت می‌دهد، بلکه تصریح کرده که دختران ۹ تا ۱۵ ساله نیز موظف به رعایت حجاب اجباری هستند و در صورت «ارتکاب بی‌حجابی» مشمول پرداخت جریمه و اقدامات «تربیتی» می‌شوند.

قانون یادشده عدم تحویل تصاویر دوربین‌های مداربسته توسط مسئولان مجتمع‌ها و شهرک‌ها، همچنین طراحی و تبلیغ لباس، اسباب‌بازی، تابلو یا پیکره (مانکن) «مروج کشف حجاب»، را مشمول جریمه سنگین می‌کند و طبق این قانون رانندگان تاکسی‌های اینترنتی موظف به گزارش‌دهی دربارهٔ رعایت حجاب اجباری مسافران هستند.

سه نهاد فرهنگی یادشده در ادامه بیانیه خود گفته‌اند: «به‌نظر ما اهالی فرهنگ و هنر، قانونی که کودکان را تنها با یک ریشخند مجرم دانسته و جدایی از خانواده و زندان و کانون اصلاح و تربیت را برایشان لازم دانسته، هرگز مقبولیت مردمی برای اجرا نخواهد داشت.»

این بیانیه می‌افزاید قانونی که زندگی در وطن را «کیفر» بداند جز تبدیل مفهوم وطن به یک زندان بزرگ، معنایی در برندارد.

خانه سینما، خانه تئاتر و خانه موسیقی ایران از «بزرگان، اندیشمندان، حقوقدانان و جامعه‌شناسان» خواسته است که «با منطق و استدلال و نیک‌اندیشی» مانع از اجرای این قانون «بد و تفرقه‌افکنانه» شوند.

XS
SM
MD
LG