لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۲۵

نمایندگان دمکرات آمریکا «نشستی در مورد ایران با رئیس پیشین سی‌آی‌ای برگزار می‌کنند»


کاخ کنگره آمریکا؛ خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته روز ۳۰ اردیبهشت، همزمان با حضور برنان و شرمن در نشست با دمکرات‌ها، دولت نیز قرار است پشت درهای بسته توضیحاتی در مورد رخدادها بدهد.
کاخ کنگره آمریکا؛ خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته روز ۳۰ اردیبهشت، همزمان با حضور برنان و شرمن در نشست با دمکرات‌ها، دولت نیز قرار است پشت درهای بسته توضیحاتی در مورد رخدادها بدهد.

اسوشیتدپرس گزارش داده‌است که قانون‌گذاران حزب دمکرات آمریکا در مجلس نمایندگان، از جان برنان، رئیس پیشین سی‌آی‌ای، خواسته‌اند برای ادای توضیحاتی در مورد ایران در نشستی با آن‌ها حاضر شود.

اسوشیتدپرس، ۲۷ اردیبهشت ماه، به نقل از یکی از دستیاران نمایندگان دمکرات و منبع دیگری که از رخدادها باخبر است، گزارش داده این نشست خصوصی قرار است روز ۲۱ مه (۳۰ اردیبهشت ماه به وقت تهران) برگزار شود.

خبرگزاری اسوشیتدپرس می‌گوید وندی شرمن، از معاونان پیشین وزارت خارجه آمریکا که در جریان مذاکرات اتمی با تهران نقش مهمی داشت، نیز قرار است در نشست با دمکرات‌ها شرکت کند.

برنان از منتقدان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا است. او بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷، در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سی‌آی‌ای، بود.

ترامپ نیز از منتقدان جان برنان است و در مرداد ماه سال گذشته مجوز امنیتی او برای دسترسی‌ به اطلاعات طبقه‌بندی‌شده را لغو کرده بود.

دونالد ترامپ دولت آمریکا را از توافق هسته‌ای شکل‌گرفته در دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما خارج کرد. واشینگتن از آن زمان کارزاری را در پی گرفته است با نام «فشار حداکثری» برای «تغییر رفتار جمهوری اسلامی».

تنش‌ها میان تهران و واشینگتن طی این زمان شدت گرفت تا این‌که جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ، ۱۵ اردیبهشت ماه اعلام کرد دولت او برای این‌که پیام «روشنی» به تهران داده باشد، ناو هواپیمابر و بمب‌افکن به منطقه اعزام می‌کند.

طی روزهای گذشته گمانه‌زنی‌ها و گزارش‌هایی در مورد احتمال وقوع درگیری یا درگیری‌های نظامی منتشر شده‌است، هرچند دونالد ترامپ «ابراز امیدواری کرده» جنگی شکل نگیرد و علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، گفته «جنگی رخ نخواهد داد».

نانسی پلوسی، رئیس دمکرات مجلس نمایندگان آمریکا، اخیرا تاکید کرده است که دولت ترامپ مجوز کنگره را برای جنگ با ایران ندارد. خانم پلوسی همچنین گفته است: دولت ترامپ باید اطلاعات طبقه‌بندی شده‌ای درباره ایران برای قانونگذاران ارشد فراهم کند.

دولت آمریکا هفته پیش خلاصه‌ای از اطلاعات طبقه‌بندی‌شده را در مورد وقایع و شرایط فعلی در اختیار سران هر دو حزب جمهوری‌خواه و دمکرات، که به «دسته هشت» معروف هستند، قرار دارد.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، روز شنبه پیش از ترک چین گفت «نه ما خواهان جنگ هستیم و نه کسی این تصور یا توهم را دارد که بتواند در منطقه با ایران مقابله کند».

جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ، که خبر اعزام نیرو و ناوگروه به خاورمیانه را اعلام کرده بود، گفته ایالات متحده به‌دنبال جنگ با ایران نیست، اما اقدام نظامی ایران با واکنش «نیرویی کوبنده» روبه‌رو خواهد شد.

عادل جبیر، وزیر مشاور در امور خارجی عربستان سعودی، از مهم‌ترین متحدان واشینگتن در منطقه، گفته ریاض ‌دنبال جنگ در منطقه نیست، هرچند در صورت وقوع «با تمام قوا و عزم راسخ» به آن واکنش نشان خواهد داد.

شماری از مقام‌های دیگر کشورها نیز در مورد وقوع درگیری احتمالی اظهار نظر کرده‌اند. مسئول امور سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته مذاکره تنها و بهترین راه برای حل «اختلافات و تضادهای بسیار جدی» میان ایران و دیگر کشورها و جلوگیری از تشدید تنش در منطقه خاورمیانه است. علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی گفته مذاکره با دولت فعلی آمریکا «سم» است.

خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته روز ۳۰ اردیبهشت، همزمان با حضور برنان و شرمن در نشست با دمکرات‌ها، دولت نیز قرار است پشت درهای بسته توضیحاتی در مورد رخدادها بدهد. انتظار می‌رود نمایندگان حزب دمکرات در هر دو نشست شرکت کنند.

اسوشیتدپرس، رادیو فردا|ت
XS
SM
MD
LG