لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۲۰

ابراز نگرانی «عمیق» استرالیا از مداخله‌های حکومت ایران و «آزار و اذیت» اتباع استرالیا


پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا
پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا

وزیر خارجه استرالیا با اشاره به حکومت جمهوری اسلامی از «مداخله» در امور این کشور،‌ از جمله «آزار و اذیت شخصی و آنلاین» اتباع استرالیا ابراز نگرانی عمیق کرد.

شبکه ای‌بی‌سی استرالیا در گزارشی که سه‌شنبه شب، چهارم بهمن‌ماه، منتشر کرد به نقل از سخنگوی وزیر خارجه استرالیا همچنین بر ادامه تلاش دولت این کشور برای «حفظ امنیت» اتباع استرالیا و ادامه فشار بر جمهوری اسلامی تاکید کرد.

سخنگوی خانم پنی وانگ، وزیر خارجه، گفت: «استرالیا به تلاش در داخل برای حفظ امنیت استرالیایی‌ها در برابر مداخله خارجی و اعمال فشار بر رژیم ایران بر سر نقض فاحش خقوق بشر در کنار متحدانش ادامه خواهد داد.»

این سخنگو که به نامش اشاره نشده در ادامه به نقش «بنیادی» استرالیا در افزایش فشار بین‌المللی بر ایران و تلاش برای اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون جایگاه زن در سازمان ملل اشاره کرده است.

آن طور که در گزارش شبکه ای‌بی‌سی آمده است، منظور از مداخله خارجی در امور استرالیا از جمله تحرکات عوامل سپاه پاسداران در فضای مجازی برای «حمله سایبری هدفمند به سازمان‌های استرالیایی» است.

این شبکه تلویزیونی بر اساس گزارشی در پارلمان استرالیا که در ماه سپتامبر ۲۰۲۲، تابستان ۱۴۰۱، منتشر شده می‌گوید که عوامل سپاه پاسداران از اطلاعاتی که از طریق حمله سایبری به این سازمان‌ها کسب می‌کنند «برای اخاذی» بهره می‌گیرند.

این گزارش توسط ستاد مشترک مشاوره برای امنیت سایبری متشکل از کشورهای استرالیا، آمریکا، کانادا، و بریتانیا تهیه شده و در آن به «فعالیت‌های ادامه‌دار سایبری با نیات شوم» و «مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» اشاره شده است.

در این گزارش همچنین به دو شرکت «ناجی تکنولوژی هوشمند فاطر» و «افکار سیستم یزد» به عنوان بازوی اجرایی برای این گونه اقدامات اشاره شده که آمریکا هر دو را در اواخر شهریورماه سال جاری تحریم کرده بود.

انتشار گزارشی دیگر در رسانه‌های خارجی درباره فعالیت‌های غیرقانونی سپاه پاسداران در فضای مجازی در زمانی منتشر شده که در پی اعتراضات گسترده در ایران، فعالیت در خارج از کشور برای تروریستی اعلام کردن این سازمان نظامی جمهوری اسلامی به شکل چشمگیری افزایش یافته است.

در بیش از چهار ماه گذشته که اعتراضات در ایران با قوت ادامه داشته، طبق گزارش‌های غیررسمی دست‌کم ۱۹ هزار نفر بازداشت، بیش از ۵۰۰ نفر در جریان سرکوب کشته، و دست‌کم چهار نفر اعدام شده‌اند و بیش از صد نفر دیگر نیز در خطر اعدام هستند.

سپاه پاسداران یکی از عوامل اصلی سرکوب و شکنجه و کشتن معترضان در ایران بوده است.

شبکه ای‌بی‌سی در عین حال در گزارش خود می‌نویسد که دولت استرالیا این سوال را که آیا در حال بررسی تروریستی اعلام کردن سپاه است بی‌پاسخ گذاشته است.

پنی وانگ، وزیر خارجه استرالیا، روز سه‌شنبه، اول آذر، به جمهوری اسلامی هشدار داده بود که دولت کانبرا اقدامات ایران را در تهدید شهروندان استرالیا و آزار خانواده‌های آن‌ها در ایران، دخالت در امور داخلی خود تلقی کرده و به آن واکنش «قانونی» و «قاطع» نشان خواهد داد.

در همان زمان روزنامه سیدنی هرالد مورنینگ نوشته بود که تهدیدهایی علیه استرالیایی- ایرانی‌های شرکت‌کننده در تظاهرات ضد حکومتی از جمله از طریق ارسال نامه و تهدید بستگانشان در ایران صورت گرفته بود.

دولت استرالیا در اواسط آبان‌ماه سال جاری هم در گزارشی از افزایش حملات سایبری دسته‌های جنایتکار و گروه‌های تحت حمایت دولت‌های خارجی به این کشور طی سال مالی گذشته خبر داده و ایران را نیز متهم کرده بود که در این حملات سایبری نقش داشته است.

XS
SM
MD
LG