لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۲۴

جنگنده چینی هماورد اف ۲۲ یا سوخو ۳۵ می‌شود؟


چنگدو جی-۲۰ در آسمان جوهای در جریان نمایش هوایی در چین در سال ۲۰۱۸
چنگدو جی-۲۰ در آسمان جوهای در جریان نمایش هوایی در چین در سال ۲۰۱۸

چنگدو جی ۲۰ هواپیمای نسل پنجم و ظاهرا پنهانکار چینی است که تولید انبوه آن آغاز شده است. گفته می‌شود که این جنگنده سومین هواپیمای پنهانکار جهان است، هرچند در مورد پنهانکار بودن آن تردیدهایی مطرح شده‌است.

ارتش چین سفارش گسترده‌ای را برای ساخت این هواپیما جنگی به شرکت چنگدو داده است.

برخی رسانه‌ها توسعه این هواپیما را ناشی از سرقت اطلاعات و نفوذ هکرهای چینی در شرکت‌های سازنده هواپیما در جهان دانسته‌اند.

البته برخی از بخش‌های این هواپیما، براساس اطلاعات چینی‌ها از نسل پنجم هواپیماهای روسیه ساخته شده است.

این جنگنده که از نظر اندازه بزرگ است طول بیشتری نسبت به اف ۲۲ دارد. چینی‌ها ادعا کرده‌اند قدرت مانور بالایی دارد. در حال حاضر از نظر قدرت مانور دو هواپیمای اف ۲۲ آمریکا و سوخو ۳۵ روسیه دارای بالاترین توانایی هستند.

اف ۲۲
اف ۲۲

سرعت بیشینه این جنگنده به ۲.۳ ماخ می‌رسد. این هواپیما در نمونه‌های اولیه از موتور روسی ال ۳۱ استفاده کرده که در جنگنده روسی سوخو ۲۷ استفاده شده است.

اما چینی‌ها در ادامه این موتور روس را کپی و توسعه داده‌اند وبه موتوری با نام دبیلو اس۱۵ رسیده‌اند.

چینی‌ها ادعا می‌کنند این موتور قدرت و دوام بیشتری نسبت به موتور ال ۳۱ روسی دارد. این کشور برای توسعه این موتور بیش از دو میلیارد دلار هزینه کرده‌است.

سوخو ۳۵
سوخو ۳۵

اکنون پیشرفته‌ترین موتور روس‌ها در هواپیماهای جنگنده سوخو ۳۵ با نام ال ۴۱ استفاده می‌شود و به همین دلیل چینی‌ها به دنبال کپی موتوری از روی ال ۴۱ هستند.

برای تجهیزات کابین، گزارش‌هایی منتشر شده که شباهت‌های بسیاری به اف ۳۵ وجود دارد، احتمال داده می‌شود چینی‌ها از طریق سرقت اطلاعات به دانش طراحی دست یافته باشند.

رادار استفاده شده در این هواپیما از نوع آرایه فازی فعال است و با بردی ۴۰۰ کیلومتری، قدرت درگیری با ۱۰ هدف مختلف را دارد.

اف-۳۵
اف-۳۵

جی ۲۰ دارای سامانه اپتیک حرارتی در زیر دماغه خود است. طرحی که آن هم شباهت بسیاری به اف ۳۵ دارد. این سامانه می‌تواند اهداف زمینی، هوایی و دریایی را کشف کند. گفته شده این سیستم توان کشف یک کشتی را از فاصله ۱۶۰ کیلومتری دارد.

در زمینه پنهانکاری، کارشناسان هوایی سطح مقطع راداری این هواپیما را بیشتر از اف ۲۲ می‌دانند که سبب می‌شود راحت‌تر از اف ۲۲ کشف شود.

ارتش هند هم ادعا کرده توسط جنگنده سوخو ۳۰ خود توانسته نمونه‌های اولیه این هواپیما را رهگیری کند. از طرفی شکل خروجی موتور این هواپیما، پنهانکاری آن را زیر سوال برده است.

برد این هواپیما با یکبار سوخت‌گیری حدود شش هزار کیلومتر و بیشترین ارتفاع پروازی آن ۲۰ هزار متر عنوان شده است.

بازگشت خطوط هوایی به ایران

سازمان هواپیمایی کشوری از بازگشت برخی خطوط هوایی به ایران که پس از کرونا پروازهای خود به کشور را متوقف کرده بودند خبر داده است.

بر اساس گزارش خبرگزار‌ی‌ها در ایران، معاون هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی کشوری از شروع مجدد و افزایش تدریجی پروازهای شرکت‌های هواپیمایی خارجی به ایران خبر داده است.

شرکت امارات هم از راه‌اندازی دوباره پروازهای خود به تهران خبر داده است.

علی کاشانی، مدیر کل شرکت شهر فرودگاهی فرودگاه اصلی تهران گفته است «برای سفر به دوبی شرایط خاصی تعریف شده است و آن این که همه مسافرانی که قصد مسافرت به امارات داشته باشند باید تست پی‌سی‌آر را منفی از آزمایشگاه‌های معتبر معرفی شده در سایت هواپیمایی امارات از استان‌های تهران، شیراز و اصفهان داشته باشند که بیش از ۹۶ ساعت از تاریخ آن نگذشته باشد. مسافران توریستی که قصد سفر به امارات را دارند همچنین باید بیمه‌نامه معتبر مسافرتی داشته باشند که بیماری کووید ۱۹ را پوشش دهد.»

ژاپنی‌ها جنگنده پنهانکار می‌سازند

ژاپنی‌ها یکی از بزرگ‌ترین کاربران اف ۳۵ هستند. این کشور بیش از ۱۰۰ فروند اف ۳۵ که از پیشرفته‌ترین هواپیماهای جنگی جهان است را سفارش داده است.

اما این کشور که خود را در برابر چین و کره شمالی در خطر می‌بیند با توجه به توسعه هواپیماهای نسل پنجم چینی قصد دارد در کنار اف ۳۵ هواپیمای جنگنده بومی خود را هم طراحی کند.

مطالبات مسافران از پروازهای کنسل شده

مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی، از باقی‌ماندن مطالبات مردم و پس ندادن بهای بلیت پروازهای کنسل شده آنها ناشی از شیوع ویروس کرونا از سوی یکی از ایرلاین‌های داخلی خبر داد.

او گفته «تسهیلات کرونایی شرکت‌های هواپیمایی در مرحله‌ی پرداخت قرار دارد و به زودی آنهایی که پول مردم را به دلیل نداشتن نقدینگی، ندادند می‌توانند پرداخت کنند.»

بر اساس گزارش ایسنا پس از گذشت حدود پنج ماه از شیوع ویروس کرونا در ایران و کنسل شدن بلیت پروازهای داخلی و خارجی‌ که قرار بود بهای آن بدون کسر جریمه به مشتریان برگردد، هنوز برخی از مردم موفق نشدند پول بلیت‌های سال گذشته را از شرکت‌های هواپیمایی پس بگیرند.

XS
SM
MD
LG