لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۳۱

وزیر ارتباطات: در فیلترینگ از دولت نظرخواهی نمی‌شود


محمدجواد آذری جهرمی (چپ)
محمدجواد آذری جهرمی (چپ)

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌گوید در زمینه مسدودسازی شبکه‌ها و وب‌سایت‌های اینترنتی، از دولت نظرخواهی نمی‌شود. همزمان رئیس جمهور ایران نیز خواستار فعال‌ترشدن کشور در فضای مجازی شد.

اظهارات محمدجواد آذری جهرمی به دنبال انتشار خبرهای ضدونقیضی درباره احتمال مسدودسازی شبکه اینستاگرام در ایران منتشر می‌شود.

وزیر اطلاعات و فناوری درباره طرح سوال نمایندگان مجلس شورای اسلامی از وی درباره اعمال فیلترینگ گفت: «قطعا فیلترینگ نه گردن وزارت ارتباطات و نه دولت است.»

به گفته وی، «دولت شش عضو در کمیته تعیین مصادیق دارد و بیش از یک سال است که این کمیته تشکیل جلسه نداده و نظرخواهی از دولت درباره فلیترینگ نشده است.»

وزیر ارتباطات با بیان این که «حکم قضایی نشان می‌دهد که دولت در این زمینه درگیر نیست»، خواستار شفاف‌سازی در زمینه تصمیم‌گیری و ابلاغ مسدودسازی وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی در ایران شد.

آذری جهرمی گفت: «باید فضا را شفاف کنیم و هرکسی هم در جایگاه و مسئولیت خودش بنشیند و بر اساس آن پاسخ دهد.»

به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، بر اساس قانون، «شرکت‌های تامین‌کننده خدمات دسترسی یعنی خود شرکت‌های اینترنتی موظف هستند که [بر اساس حکم قضایی و کارگروه تعیین مصادیق] فیلترینگ را انجام دهند.»

برخی از موارد فیلترینگ در کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه تصویب می‌شود و گاهی نیز قوه قضائیه خود به صورت مستقیم دستور فیلترینگ را صادر می‌کند که مسدودسازی شبکه پرطرفدار تلگرام در ایران از آن جمله است.

اعضای این کمیته ۱۲ نفر هستند و دادستان کل کشور رئیس این کارگروه است. علاوه بر شش وزیر و دو نماینده مجلس، فرمانده نیروی انتظامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان صداوسیما و نماینده دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی اعضای این کارگروه هستند.

در همین حال یک عضو کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه ایران نیز به تازگی گفت این کمیته تاکنون نقش و تصمیم‌گیری در مورد فیلترینگ نداشته و تصمیم دربارهٔ فیلتر شدن برخی سایت‌ها و نرم‌افزارها در جای دیگری گرفته شده‌ است.

این در حالی است که به گفته محمد کاظمی هر گونه تصمیم‌گیری در مورد فیلترینگ باید برعهده این کمیته باشد.

در همین حال گزارش دیگری در روز سه‌شنبه حاکی است در حالی که محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران به تازگی هشدار داده در صورت مدیریت نشدن فضای مجازی در کشور، «روز به روز وضع‌مان بدتر» خواهد شد، حسن روحانی خواستار فعال‌شدن بیشتر در فضای مجازی شده است.

رئیس جمهور ایران دوشنبه شب در جمع شماری از روحانیون استان گلستان گفت که «الان وسایل ارتباط جمعی از دست ما خارج است و امواج رادیویی و تلویزیونی از ما اجازه نمی‌گیرند و در فضای مجازی نیز با شرایط سخت‌تری روبه‌رو هستیم.»

به گفته وی، «در معنویت و کارزار مبارزه با تبلیغات دشمن شرایط بسیار دشواری داریم» و «باید در فضای مجازی فعال باشیم.»

آقای روحانی همچنین خواستار استفاده از «شیوه‌های جدید در تبلیغات» شده و بر فعالیت بیشتر در «فضای مجازی، رسانه‌های گروهی، مجلات، روزنامه‌ها و تبلیغات دنیای غرب» تاکید کرد.

این در حالی است که برخی از مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی، فضای مجازی را عرصه مناسبی برای «شبیخون فرهنگی» غرب و «وقوع جرائم» می‌دانند و مدام از ضرورت «سالم‌سازی» آن سخن می‌گویند.

منابع: خبرگزاری‌های ایلنا، ایرنا و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG