لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۵۹

مناظره دو ایرانی-آمریکایی درباره انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره


شهروندان آمریکا از بامداد روز سه‌شنبه ۶ نوامبر برابر با ۱۵ آبان به پای صندوق می‌روند تا در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا شرکت کنند.

هدف از این رأی‌گیری تعیین تکلیف ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و ۳۵ کرسی سنای این کشور است.

فعلاً حزب جمهوریخواه (حزب حامی دولت مستقر دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا) هم اکثریت مجلس نمایندگان را در دست دارد و هم اکثریت کرسی‌های سنا. به این ترتیب که جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان ۲۳۵ کرسی دارند اما دموکرات‌ها تنها ۱۹۳ کرسی؛ و ۷ صندلی هم خالی است. همزمان جمهوریخواهان در سنا ۵۱ سناتور دارند در برابر دموکرات‌ها که بر ۳۷ کرسی سنا تکیه زده‌اند؛ ۲ سناتور هم مستقل از هر دو حزبند. دموکرات‌ها با دفاع از ۲۶ کرسی در سنا در انتخابات میان‌دوره‌ای سال ۲۰۱۸ با چالشی بزرگ روبه‌رو هستند. در حالی که جمهوریخواهان می‌کوشند فقط ۹ کرسی خود را در سنا حفظ کنند.

برآوردها حاکی از احتمال برد دموکرات‌ها در محلس نمایندگان است. اما همین تخمین‌ها راوی حتی قوی‌تر شدن وزن جمهوریخواهان در سناست.

چرا کارزار میان‌دوره‌ای امسال، به گزارش رسانه‌ها و مطبوعات آمریکا، تا این حد پر تب و تاب بوده است؟ آمریکاییان ایرانی‌تبار درباره این رقابت انتخاباتی چه نظری دارند؟ و حاصل این انتخابات تا چه حد بر مناسبات تهران-واشینگتن تأثیر خواهد داشت؟ یا نخواهد داشت؟

please wait

No media source currently available

0:00 0:30:15 0:00
لینک مستقیم

رادیو فردا این پرسش‌ها را با دو رأی‌دهنده ایرانی-آمریکایی در میان گذاشته است. ماندانا زندکریمی رأی‌دهنده جمهوریخواه در ایالت مریلند و رسول نفیسی رأی‌دهنده مستقل در ایالت ویرجینیا که در این انتخابات به نامزدهای دموکرات رأی خواهد داد، میهمانان این هفته برنامه دیدگاه‌ها هستند.

خانم زند کریمی می‌گوید رو به بهبود رفتن اقتصاد در دو سال ریاست جمهوری دونالد ترامپ و کمک به کاهش بدهی و کسر بودجه کشور با ادامه یافتن همین مسیر و رفع بیکاری و افزایش درآمد هدف اولیه او از رأی دادن به نامزدهای حزب جمهوریخواه در این انتخابات است و حل مسئله مهاجران به ترتیب صحیح با تجدید نظر در قانون و با حساب و کتاب کردن این روند، اولویت دوم.

آقای نفیسی می‌گوید علاوه بر مسئله اقتصاد از دیدگاه دموکرات‌ها سر و سامان دادن به بهداشت عمومی به‌جا مانده از دوران دولت قبلی باراک اوباما از مسائل اساسی است. به علاوه مهار کردن خرید انواع سلاح خودکار، نوع مهار مسئله مهاجرت، ازدیاد وزن قضات محافظه‌کار در دیوان‌عالی آمریکا، محیط زیست و مقابله با انزواگرایی در سیاست خارجی واشینگتن است.

شما را به شنیدن این مناظره چالشی دعوت می‌کنیم.

XS
SM
MD
LG