لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۰۶

وزیر خارجه پاکستان در تهران به دنبال «بازیافتن نقش منطقه‌ای»


خواجه محمدآصف پیش از این گفت از اینکه دولت آمریکا "فداکاری‌های پاکستان" را فراموش کرده بسیار سرخورده شده است.
خواجه محمدآصف پیش از این گفت از اینکه دولت آمریکا "فداکاری‌های پاکستان" را فراموش کرده بسیار سرخورده شده است.

وزیر امورخارجه پاکستان روز دوشنبه ۲۰ شهریور در سفر به تهران گفت حل مساله افغانستان نیازمند اجماع منطقه ای‌ست.

به گزارش خبرگزاری رسمی ایرنا، خواجه محمد آصف با تاکید بر این که رویکرد نظامی آمریکا، دردی از افغانستان و منطقه دوا نکرده و نخواهد کرد، افزود هدفش از سفر به تهران ادامه تلاش برای ایجاد اجماع منطقه ای با هدف حل سیاسی مسائل افغانستان است.

please wait

No media source currently available

0:00 0:06:15 0:00
لینک مستقیم

به گفته وی بعد از اعلام راهبرد جدید و نظامی سوی آمریکا، سوال های مهمی درباره موضوع افغانستان و منطقه جنوب آسیا ایجاد شده است.

دونالد ترامپ رییس‌جمهوری آمریکا روز سی‌ام مرداد راهبرد تازه ایالات متحده در قبال افغانستان را اعلام کرد. وی طی سخنانی پاکستان را «مامن تروریست‌ها» خواند و از رویکرد اسلام‌آباد در مبارزه با «تروریسم» انتقاد کرد.

آقای ترامپ همچنین در همین چارچوب تاکید کرد که تعهدات آمریکا در برابر پاکستان نامحدود نیست.‎

یک روز بعد رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا،به پاکستان هشدار داد که باید در مبارزه با «تروریسم» رویکرد دیگری در پیش بگیرد و تداوم روابط و کمک‌های واشینگتن به اسلام‌آباد مشروط به چنین تغییری خواهد بود. وی در عین حال به نقش مهم این کشور در کشاندن طالبان به پای میز مذاکره تاکید کرد.

واکنش پاکستان به این رویکرد جدید آمریکا قهرآمیز بود و پس از اظهارنظر شاهد خاقان عباسی نخست‌وزیر این کشور که در مورد موفقیت‌آمیز بودن آن اظهار تردید کرد، مجمع ملی پاکستان نیز روز چهارشنبه هشتم شهریور قطعنامه‌ای شدیداللحن در این زمینه منتشر کرد.

به گزارش رویترز، وزیر خارجه این کشور نیز در این مجمع رسما از دولت خواست تا هر گونه دیدار و سفر متقابل مقامات آمریکایی و پاکستانی به کشورهای یکدیگر را به تعویق بیندازد.

حساسیت پاکستان به‌ویژه از آن روست که دونالد ترامپ در تشریح رویکرد جدید آمریکا با اشاره به هند – رقیب منطقه‌ای پاکستان- گفت: «یک بخش مهم دیگر از استراتژی آمریکا در جنوب آسیا گسترش همکاری های استراتژیک با هند است. کشوری که بزرگترین دموکراسی جهان به شمار می رود و کشوری کلیدی از لحاظ امنیتی و شراکت تجاری با ایالات متحده است. ما تلاش هند برای استقرار ثبات در افغانستان را تحسین می‌کنیم».

اکنون وزیر خارجه پاکستان در سفر به تهران قصد دارد با رویکردی منطقه‌ای کارت برنده‌ای در برابر آمریکا به نمایش بگذارد. وی سه روز پیش از سفر به ایران راهی چین شده بود تا در همین زمینه به بحث و تبادل نظر بپردازد و آن گونه که به خبرگزاری ایرنا گفته است قصد دارد پس از ایران به ترکیه برود تا با مقام‌های این کشور در همین زمینه گفت‌وگو کند. خواجه محمد آصف حتی افزود روزهای آتی برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل عازم نیویورک خواهد شد و در حاشیه این نشست، ملاقاتی نیز با سرگئی لاوروف همتای روس خود در خصوص افغانستان خواهد داشت.

پاکستان ادعای آمریکا مبنی بر حمایت اسلام‌آباد از «تروریسم» را غیرمنصفانه می‌خواند و می‌گوید که خود یکی از بزرگ‌ترین قربانیان «تروریسم» در جهان است.

مقامات این کشور تخمین می‌زنند که از زمان پیوستن این کشور به ائتلاف آمریکایی علیه «تروریسم» در پی حملات ۱۱ سپتامبر ۷۰ هزار شهروند پاکستان در اثر حمله شبه‌نظامیان کشته یا زخمی شده‌اند.

رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا می گوید پاکستان باید در مبارزه با طالبان جدیت نشان دهد، زیرا در غیر این صورت ممکن است حمایت واشینگتن را از دست دهد.

وزیر امور خارجه پاکستان پیش از این در واکنش به سخنان آقای تیلرسون و همین‌طور اظهارات دونالد ترامپ گفت از اینکه دولت آمریکا به گفته او فداکاری‌های پاکستان را فراموش کرده بسیار سرخورده شده است.

XS
SM
MD
LG