لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۱۱

چشم انداز مهاجرت بین المللی و آمار ایرانی‌ها


آمار مهاجرت از ایران سالانه دستکم چهل هزار تن برآورد شده که در سالهای گذشته به شصت هزار تن افزایش یافته است
آمار مهاجرت از ایران سالانه دستکم چهل هزار تن برآورد شده که در سالهای گذشته به شصت هزار تن افزایش یافته است

شمار پناهجویانی که وارد کشورهای «سازمان همکاری و توسعۀ اقتصادی OECD» شده اند در سال ۲۰۱۶ میلادی به اوج رسید و دولت‌ها همچنان با یک بحران انسانی دست بگریبانند.

بنا بر گزارش «چشم انداز مهاجرت بین المللی ۲۰۱۷» که سازمان همکاری و توسعۀ اقتصادی روز پنجشنبه انتشار داده جریان‌های مهاجرت دائم به ۳۵ کشور عضو آن سازمان که ثروتمندترین روی زمین هستند با مهاجرت دائمی حدود پنج میلیون تن به آن کشورها در سال ۲۰۱۶ رو به افزایش بوده است.

please wait

No media source currently available

0:00 0:04:28 0:00
لینک مستقیم

از حیث میزان ورود پناهجویان جدید آمار ایرانیهایی که تنها در سال ۲۰۱۶ تقاضای پناهندگی کرده اند و در گزارش سالانه سازمان همکاری و توسعۀ اقتصادی این ارقام تنها در ۲۱ کشور عضو سازمان نامبرده مشخص شده بالغ بر ۵۴ هزار تن بوده که بیش از ۲۶ هزار مورد آن تنها در آلمان ارائه شده است.

​مهاجرت به دلایل انسانی عامل اصلی افزایش آمارها دانسته شده است.

در گزارش سالانه سازمان همکاری و توسعۀ اقتصادی آمده است ۳۵ کشور عضو آن سازمان در سال ۲۰۱۶ مانند سال ۲۰۱۵ بیش از یک و نیم میلیون درخواست پناهندگی جدید ثبت کرده اند که دستکم دو سوم آن در کشورهای اروپایی آن سازمان بوده است.

آمار و ارقام مربوط به ایرانیها در گزارش سالانه سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در خور توجه است.

مهاجران از ایران به کشورهای عضو سازمان نامبرده در سال ۲۰۱۵ شصت هزار تن و در سال ۲۰۱۴ بیش از پنجاه هزار تن در حالی که بین سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۱۴ بطور متوسط هر سال چهل هزار تن برآورد شده است.

از نظر منشاء مهاجران تازه به کشورهای سازمان همکاری و توسعۀ اقتصادی در جدول پنجاه کشور عمده ایران در رتبۀ ۳۳ محاسبه شده است.

از حیث میزان ورود پناهجویان جدید آمار ایرانیهایی که تنها در سال ۲۰۱۶ تقاضای پناهندگی کرده اند و در گزارش سالانه سازمان همکاری و توسعۀ اقتصادی این ارقام تنها در ۲۱ کشور عضو سازمان نامبرده مشخص شده بالغ بر ۵۴ هزار تن بوده که بیش از ۲۶ هزار مورد آن تنها در آلمان ارائه شده است.

با این وجود ایرانیها در سال ۲۰۱۶ چهارمین گروه پرشمار متقاضی پناهندگی در آلمان بوده اند در حالی که در بریتانیا با نزدیک به ۴۸۰۰ مورد و در استونی با ۱۰ مورد در ردیف اول قرار داشته اند.

از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ در ۱۱ کشور عضو سازمان همکاری و توسعۀ اقتصادی بیش از ۱۴۲ هزار ایرانی تابعیت جدید یافته اند.

آمار کل درخواستنامه‌های پناهندگی ایرانیها از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۶ ظرف یکدهه در ۲۱ کشور یادشده نیز بالغ بر ۲۱۲ هزار مورد است.

این در حالی است که در جدول‌های مربوط به هر کشور سازمان همکاری و توسعۀ اقتصادی ملیت هایی که آمار و ارقام کمتری دارند بی‌آنکه نامشان قید شود در قالب آمار کلی کشورهای دیگر سرجمع شده اند و از اینرو دستکم در شماری از ۱۴ کشور دیگر سازمان نامبرده هم آمار و ارقامی از ایرانیها وجود دارد.

در گزارش سالانه سازمان همکاری و توسعۀ اقتصادی میزان ورود یا مهاجرت ایرانیها در سال ۲۰۱۵ فقط به پنج کشور استرالیا، اتریش، کانادا، یونان و مجارستان مجموعا بیش از ۲۱ هزار تن محاسبه شده که نزدیک به ۱۲ هزار مورد آن به کانادا بوده است. این میزان به فقط پنج کشور نامبرده طی دهه ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ بیش از ۱۴۵۰۰۰ هزار تن محاسبه شده که باز کانادا با نزدیک به ۹۶ هزار مورد در صدر مقصد ایرانیها قرار داشته است.

ایرانیها در بین بیست گروه عمدۀ اخذ تابعیت جدید
ایرانیها در بین بیست گروه عمدۀ اخذ تابعیت جدید

​این گزارش حاکی است ایرانیها با ۳۵ هزار مورد اخذ شهروندی یکی از کشورهای سازمان همکاری و توسعۀ اقتصادی در سال ۲۰۱۵ و نیز کسب همین میزان در سال ۲۰۱۴ در جمع ۲۰ ملیت اصلی کسب تابعیت جدید قرار دارند.

آمار ایرانیها در اخذ تابعیت جدید فقط در سال ۲۰۱۵ و در تنها ۱۱ کشور سازمان همکاری و توسعۀ اقتصادی نشان میدهد بیش از ۱۵ هزار تن تابعیت تازه‌ای گرفته اند که نزدیک به ۹ هزار مورد آن از کانادا بوده است و از این حیث ایرانیها چهارمین گروه پرشمار در کسب تابعیت کانادا بوده اند.

همین آمار نشان میدهد ظرف دهه ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ فقط در ۱۱ کشور یادشده بیش از ۱۴۲ هزار ایرانی تابعیت جدید یافته اند که بیشترینشان با بیش از ۶۰ هزار مورد از کانادا و سپس از آلمان با بیش از ۳۳ هزار مورد بوده است.

آمار جمعیت زاده ایران در تنها هفت کشور سازمان همکاری و توسعۀ اقتصادی در سال ۲۰۱۵ هم در کل جمعیتی سیصد هزار نفری را ترسیم میکند که بیش از ۱۲۰ هزار تن آن در کانادا، نزدیک به ۷۰ هزار تن در سوئد و ۴۵ هزار تن در اسرائیل بسر میبرند.

سازمان همکاری و توسعهٔ اقتصادی که در سال ۱۹۴۸ بنیان یافت اتحادیه‌ای است که کشورهای عضو آن بهرمند از یک نظام آزاد یا به اصطلاح دموکراسی و پیرو اقتصاد آزاد هستند.

XS
SM
MD
LG