لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۰۴

دادستان مشهد: برگزاری کنسرت در مشهد با توجه به اتفاق‌نظر علما صحیح نیست


دادستان مشهد گفته است هنرمندان بهتر است دیگر شهرها را برای برگزاری کنسرت انتخاب کنند
دادستان مشهد گفته است هنرمندان بهتر است دیگر شهرها را برای برگزاری کنسرت انتخاب کنند

غلام‌علی صادقی، دادستان مشهد، اعلام کرد: برای برگزاری کنسرت در شهرستان‌های استان خراسان رضوی «شرایط و تضمین‌هایی» وجود دارد که اگر مراعات شود «مجوز صادر می‌شود». او تاکید کرد:« برگزاری کنسرت در شهر مشهد با توجه به اتفاق نظر علما صحیح نیست».

وی روز یکشنبه چهارم تیرماه گفت: «برگزاری کنسرت در شهر مشهد به دلیل اتفاق نظر علما و توصیه‌هایی که در این رابطه دارند با مجاورت حرم مطهر رضوی سازگاری ندارد و هنرمندان بهتر است دیگر شهرها را برای برگزاری کنسرت انتخاب کنند».

برگزاری کنسرت در شهرهای مشهد و قم از موضوعات مناقشه‌برانگیز برای دولت حسن روحانی به شمار می‌رود. حسن روحانی ۱۴ خرداد ماه در واکنش به ممانعت از برگزاری مراسم فرهنگی در شهرهای مختلف گفته بود:« ایران تنها یک رهبر و یک قانون اساسی دارد».

وی تاکید کرد نمی پذیرد که «هر کسی،‌ در هر شهر ادعای رهبری مردم را داشته باشد و بخواهد با سلیقه خود با زندگی مردم ‌بازی کند».

با این همه، غلا‌م‌ علی صادقی با تاکید بر این که «هر چه داریم از علما است و انقلاب و دفاع مقدس نیز با توصیه آنها بوده است» «توصیه» کرد: «احترام علما حفظ شود و مخالفتی با آنها انجام نگیرد».

دادستان مشهد از جمله «شروط» برگزاری در کنسرت‌ها را «انجام نشدن کارهای منافی عفت و اختلاط نامحرم» دانست.

«کنسرت هنر کُش»

آیت الله احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد، که تاکنون با برگزاری کنسرت موسیقی در این شهر مخالفت کرده است، روز ۳۰ فروردین گفت: اساسا «با برگزاری کنسرت در سراسر کشور مخالف است». با این حال، وی تلاش کرد اطمینان دهد که طرفدار هنر است، حتی بیشتر از هنرمندان.

خبرگزاری کار ایران، ایلنا، روز ۳۰ فروردین سخنان آیت الله علم‌الهدی در جمع دانشگاهیان شهر مشهد را بازتاب داد که گفته بود: «با برگزاری کنسرت در سراسر کشور مخالفم چون کنسرت، هنر کُش است».

امام جمعه مشهد اما در ادامه عنوان کرد که او هم مانند آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، موسیقی را حرام نمی‌داند و به برخی از آهنگ‌ها گوش می‌دهد.

واکنش تند امام جمعه مشهد با برگزاری کنسرت در حالی صورت گرفت که ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی و نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با امیرحسین مقصودلو، ملقب به «تتلو» یکی از خوانندگان «زیر‌زمینی» جنجالی در ایران ملاقات کرد. در جریان این دیدار که تصاویر آن به طور گسترده در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد،‌ تتلو از نامزدی آقای رئیسی در این دوره از انتخابات حمایت کرد.

این موضوع در شرایطی که تتلو چند بار از سوی مقام‌های قضایی بازداشت شده بود٬ بازتاب‌های فراوانی در جامعه ایران داشت و به توصیف گروهی، حتی منجر به ریزش آرای ابراهیم رئیسی در میان نیرو‌های مذهبی و محافظه‌کار شد.

تتلو با داشتن میلیون‌ها طرفدار در ایران یکی از پرطرفدارترین شخصیت‌های ایرانی در فضای مجازی محسوب می‌شود.

در این میان، مخالفت‌ها با برگزاری کنسرت در مشهد، باعث شده که این شهر در چند سال اخیر از برگزاری کنسرت محروم شود. این موضوع واکنش‌ مقام‌های دولت حسن روحانی را به دنبال داشت اما در نهایت علی جنتی، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بارها به صراحت گفت که تسلیم این خواسته شده و در شهر مشهد دیگر کنسرتی برگزار نمی‌شود.

در این حال،‌ شماری از کارشناسان مدهبی معتقدند در اسلام «دلیل قاطعی» بر حرمت موسیقی وجود ندارد. از جمله حسن فرشتیان،‌ کارشناس مسائل مذهبی در فرانسه، پیش از این به رادیو فردا گفته است:«موسیقی نه در اسلام بلکه در سایر ادیان و حتی انبیا و اولیای الهی برخی از آنها اهل موسیقی بودند. ما در میان پیامبران، پیامبرانی مثل داوود داشتیم که موسیقی می‌نواختند».

به گفته آقای فرشتیان،‌ در میان فقها و علما نیز در دوران گذشته، مخصوصا علما با ردیف‌های موسیقی آشنا بودند. حتی خواننده‌های مذهبی غالبا تلاش می‌کنند در ردیف بخوانند.

XS
SM
MD
LG