لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۴۹

وزیر خارجه آلمان: اروپا نباید به تنش‌ها در مورد تایوان بی‌توجه باشد


وزیر خارجه آلمان
وزیر خارجه آلمان

وزیر خارجه آلمان روز پنجشنبه ۲۴ فروردین گفت اروپا نبايد چشم خود را بر تنش بین چین و تایوان ببندد چون تنش نظامی در این منطقه «بدترین حالت ممکن» برای اقتصاد جهانی است.

آنالنا بائربوک در جریان سفر به چین از سخنان اورسلا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، حمایت کرد که در سفر اخیر خود به پکن در مقایسه با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، موضع قاطع‌تری داشت و در عین حال خواستار «خطرزدایی» از مناسبات اروپا و چین شد.

وزیر خارجه آلمان خاطرنشان کرد که اروپا باید تماس نزدیک خود با چین را که بزرگترین شریک تجاری این اتحادیه است حفظ کند ولی در عین حال با درس گرفتن از جنگ اوکراین، وابستگی‌های «ناسالم» به چین را از بین ببرد.

او افزود: «این به معنای قطع رابطه نیست، بلکه به معنای به حداقل رساندن خطرهای این رابطه و درک این نکته است که وابستگی اقتصادی نیز می‌تواند خطر ایجاد کند».

در حالی که آقای مکرون از اتحادیه اروپا خواسته است اتکای خود به آمریکا را کاهش دهد، وزیر خارجه آلمان بر اهمیت اتحاد نظامی جهانی با کشورهای متحد که معیارهای مشابهی دارند، تاکید کرد.

رئیس‌جمهور فرانسه هفته گذشته در رابطه با موضوع تایوان به اتحادیه اروپا هشدار داد که «خود را در تنش‌هایی که به ما مربوط نیست درگیر نکند».

خانم بائربوک در بخش دیگری از یک فایل صوتی که توسط وزارت خارجه آلمان منتشر شده است، در جریان توقف کوتاه خود در بندر تیانجین در شمال چین افزود: «آلمان و اتحادیه اروپا از نظر اقتصادی آسیب‌پذیر هستند و به همین دلیل ما نمی‌توانیم در قبال تنش در آبراه تایوان بی‌تفاوت باشیم».

سخنان هفته گذشته مکرون در واشینگتن و برخی از پایتخت‌های اروپایی با واکنش منفی روبه‌رو شد.

برخی از کارشناسان اظهارنظرهای او را موضع‌گیری ضعیف در قبال تایوان و هدیه‌ای به حکومت چین توصیف کردند که هدفش از بین بردن اتحاد بین آمریکا و اتحادیه اروپاست.

به همین دلیل، اولین سفر خانم بائربوک به چین در مقام وزارت خارجه آلمان اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده و فرصتی برای نشان دادن یکپارچگی اتحادیه اروپا در قبال چین تلقی می‌شود.

وزیر خارجه آلمان در بخش دیگری از سخنانش یادآوری کرد: «حدود ۵۰ درصد از تجارت جهانی و حدود ۷۰ درصد از قطعات الکترونیکی نیمه‌هادی از آبراه تایوان عبور می‌کند. بنابراین عبور آزاد از طریق این آبراه در راستای منافع اقتصادی ماست».

او افزود: «تشدید تنش نظامی در آبراه تایوان بدترین حالت ممکن برای اقتصاد جهانی است و به آلمان که یکی از بزرگترین کشورهای صنعتی جهان است به شدت لطمه خواهد زد».

بندر تیانچین اولین مقصد در سفر وزیر خارجه آلمان به چین است که یکی از اهداف مهم آن کاستن از پیامدهای سخنان آقای مکرون و نشان دادن یک سیاست واحد از سوی اتحادیه اروپا در قبال چین است.

حتی بدون در نظر گرفتن سخنان رئیس‌جمهور فرانسه، سفر خانم بائربوک به چین که در مقایسه با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، مواضع تندتری در قبال چین دارد از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است.

کارشناسان می‌گویند وزیر خارجه آلمان در حال تنظیم چارچوب جدیدی برای مناسبات آلمان و چین است که محور اصلی آن کاستن از وابستگی تجاری این کشور به پکن خواهد بود.

وزیر خارجه آلمان درعین حال از پکن خواست که با استفاده از نفوذ خود بر مسکو، به «تهاجم نظامی و بی‌رحمانه روسیه» به اوکراین پایان دهد.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز/ش.ر/ک.ر
XS
SM
MD
LG