لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۰۹

دیدار وزیر خارجه بریتانیا با ظریف در تهران


بوریس جانسون، وزیر خارجه بریتانیا،قرار است دربارهٔ بازپرداخت بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی نیز با مقام‌های ایران مذاکره کند.
بوریس جانسون، وزیر خارجه بریتانیا،قرار است دربارهٔ بازپرداخت بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی نیز با مقام‌های ایران مذاکره کند.

وزیر خارجه بریتانیا صبح روز شنبه، ۱۸ آذر، برای گفت‌وگو با رئیس‌جمهور و دیگر مقامات بلندپایه ایران وارد تهران شد.

به گزارش خبرگزاری‌هایی داخلی ایران، بوریس جانسون روز شنبه، پس از ورود به تهران، با همتای ایرانی خود محمدجواد ظریف، دیدار و گفت‌وگو کرد و در این دیدار به‌ویژه «بر تعهد بریتانیا بر برجام تأکید کرد.»

به گزارش ایسنا، «روابط اقتصادی، بانکی و تجاری و اهمیت گسترش آن، مسائل منطقه‌ای، موضوعات بین‌المللی به ویژه تعهدات همه طرف‌های برجام به اجرای آن» محور اصلی این گفت‌وگو بوده است.

بوریس جانسون قرار است در سفر دوروزه خود به تهران با رئیس‌جمهور، دبیر شورای عالی امنیت ملی، رئیس مجلس، وزیر خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دیدار و گفت‌وگو داشته باشد.

وزیر خارجه بریتانیا، روز جمعه و پیش از سفر به تهران، به عمان رفت. به گزارش آسوشیتدپرس آقای جانسون، در این سفر با سلطان قابوس پادشاه عمان دیدار کرد.

عمان به عنوان میانجی ایران با کشورهای غربی شناخته می‌شود و پیشتر در زمینه مذاکرات هسته‌ای و آزادی زندانیان غربی نقش‌آفرینی کرده بود.

در همین حال آقای جانسون پیش از سفر به تهران اعلام کرد که در این سفر موضوع آزادی شهروندان بریتانیا را که در ایران زندانی هستند، پی‌گیری خواهد کرد.

این نخستین سفر بوریس جانسون به ایران خواهد بود و براساس گزارش‌ها قرار است وی در این سفر دربارهٔ بازپرداخت بدهی ۴۰۰ میلیون پوند و آزادی نازنین زاغری رتکلیف با مقام‌های ایران مذاکره کند.

نازنین زاغری، کارمند بنیاد تامسون رویترز به پنج سال زندان محکوم شده‌است. ماه گذشته اظهار نظر بوریس جانسون دربارهٔ نازنین زاغری باعث واکنش‌هایی در بریتانیا شد و این مقام بلندپایه حتی به دلیل این اظهار نظر خود مجبور به عذرخواهی شد.

وزیر خارجه بریتانیا گفته بود که خانم زاغری پیش از بازداشتش سرگرم تدریس خبرنگاری در ایران بوده‌است، امری که نازنین زاغری و کارفرمای او آن را تکذیب می‌کنند.

دیگر زندانی بریتانیایی در ایران، کامران فروغی ۷۷ ساله نیز از هفت سال پیش در ایران به اتهام «جاسوسی» زندانی است.

حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در لندن، سفر آقای جانسون را «سفر خاصی» خواند که در آن «همه ابعاد روابط دو کشور از جمله مباحث اقتصادی، سیاسی، منطقه‌ای و مباحث بین‌المللی و برجام مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد».

به گزارش خبرگزاری مهر، وی «اجرای مؤثر برجام» را یکی از محورهای اصلی گفت‌وگو با وزیر خارجه بریتانیا ذکر کرد و گفت که جمهوری اسلامی انتظار دارد، «با ابتکار عمل» دولت بریتانیا، موانع و محدودیت‌های ارتباطات بانکی دو کشور برطرف شود.

آقای بعیدی‌نژاد فعالیت شرکت‌های بریتانیایی در میدان‌های نفتی ایران را از جمله دیگر موضوعات گفت‌وگو دراین سفر اعلام کرد و گفت که شرکت شل به تازگی دفتر خود را در تهران فعال کرده و اعلام کرده‌است که برنامه درازمدت برای همکاری با ایران دارد.

سفیر ایران در لندن همچنین با اشاره به گفت‌وگوهای دو کشور دربارهٔ موضوعات منطقه‌ای از جمله درگیری‌ها در سوریه و یمن افزود که بریتانیا در سال‌های اخیر «تا حدودی از اینکه فقط سیاست‌های خود را از منظر عربستان پی‌گیری کند فاصله گرفته‌است».

وی همچنین از درخواست نخست‌وزیر بریتانیا از عربستان سعودی مبنی بر باز شدن بندر حدیده برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به یمن استقبال کرد.

دفتر نخست‌وزیر بریتانیا در بیانیه‌ای خبر داد که ترزا می، نخست‌وزیر این کشور، روز چهارشنبه هشتم آذر، در دیدار خود با مقام‌های بلندپایه عربستان سعودی خواستار اقداماتی فوری برای «جلوگیری از بروز فاجعه‌ای انسانی» در یمن شده‌است.

خانم می وعده داده بود که در این سفر از محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، درخواست کند اجازه دهد از بندر حدیده برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم یمن استفاده شود.

بندر حدیده که تحت کنترل حوثی‌های شیعه مورد حمایت ایران است، یکی از بندرهای تحت محاصره یمن است و مجرای اصلی کمک‌رسانی سازمان ملل به یمن به‌شمار می‌رود.

XS
SM
MD
LG