لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۲۸

باقری: توقیف نفتکش ایرانی بدون پاسخ نخواهد ماند


تصویر منتشر شده توسط وزارت دفاع بریتانیا از توقیف ابرنفتکش ایرانی«گریس ۱»
تصویر منتشر شده توسط وزارت دفاع بریتانیا از توقیف ابرنفتکش ایرانی«گریس ۱»

پس از وزیر دفاع ایران، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی نیز گفت که توقیف یک نفتکش حامل نفت ایران در جبل‌الطارق و تحت حاکمیت بریتانیا «بدون پاسخ نخواهد ماند».

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدحسین باقری روز سه‌شنبه، ۱۸ تیر، در یک سخنرانی توقیف نفتکش ایرانی را «اقدامی تلافی‌جویانه» در پاسخ به سرنگون کردن پهپاد آمریکایی توسط جمهوری اسلامی دانست.

آقای باقری تاکید کرد که توقیف نفتکش ایرانی «بدون پاسخ نخواهد ماند و در صورت مقتضی، در زمان و مکانی مناسب، پاسخ این اقدام ذلت‌بار مد نظر قرار خواهد گرفت».

روز یک‌شنبه نیز امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران، توقیف نفتکش ایرانی در جبل‌الطارق را «یک نوع راهزنی دریایی» خوانده و گفته بود که این اقدام «تحمل نخواهد شد و بی‌پاسخ نخواهد ماند».

ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه ایران، نیز هشدار داده که اگر نفتکش ایران در جبل‌الطارق رفع توقیف نشود، کشورهای اروپایی باید «منتظر عواقب» آن باشند.

دولت جبل‌الطارق روز ۱۳ تیر در بیانیه‌ای رسمی از توقیف یک ابرنفتکش به نام «گریس ۱» در آب‌های خود خبر داد. جبل‌الطارق تحت حاکمیت بریتانیا اداره می‌شود و در توقیف ابرنفتکش نیروی دریایی بریتانیا نیز مشارکت داشت.

در واکنش به این اقدام، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت، روز ۱۴ تیرماه خواستار توقیف یک نفتکش بریتانیایی شده بود. همچنین چند نماینده مجلس ایران خواستار توقیف نفتکش بریتانیایی یا اعلام ممنوعیت عبور کشتی‌های بریتانیایی از طریق تنگه هرمز شده‌اند.

در همین حال خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده که یک نفتکش متعلق به شرکت بریتیش پترولیوم «از بیم توقیف شدن» از سوی ایران در آب‌های عربستان در خلیج فارس لنگر انداخته و قصد حرکت به سمت تنگه هرمز را ندارد.

وزارت خارجه ایران ساعاتی پس از توقیف نفتکش در آب‌های جبل‌الطارق، سفیر بریتانیا در تهران را احضار کرد. سفیر این کشور در روزهای جمعه و یک‌شنبه نیز در وزارت خارجه ایران حضور یافته و در این باره با مقامات این وزارتخانه گفت‌وگو کرده است.

در این باره، عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، توضیح داده است که حضور سفیر بریتانیا در این وزارتخانه در روز یک‌شنبه «احضار نبوده و در چارچوب دیدار‌های برنامه‌ریزی شده بوده است».

مقامات جمهوری اسلامی اعلام کرده اند که این نفتکش در آبراه بین المللی توقیف شده و عازم سوریه نبوده است.

با این حال دولت جبل‌الطارق روز دوشنبه ضمن رد این ادعاها اعلام کرد، شواهدی در دست دارد که این محموله راهی سوریه بود، در حالی که صادرات نفت به سوریه مشمول تحریم‌های اتحادیه اروپا است.

توئیتر سفارت بریتانیا نیز روز سه‌شنبه این بیانیه را بازنشر و تاکید کرد که براساس آن موقعیت کشتی، قبل و بعد از توقیف، از طریق سامانه شناسایی و ردیابی بین المللی AIS برای همگان قابل دسترسی است.

منابع: خبرگزاری‌های تسنیم و ایسنا و رادیوفردا/ ا. م./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG