چین هشدار داد که در صورت امضای توافقهای تجاری کشورها با آمریکا به زیان منافع پکن، علیه کشورهای طرف مذاکره با واشینگتن اقدامات متقابل «قاطع و متناسب» انجام خواهد داد.
وزارت بازرگانی چین در بیانیهای، کشورهایی را که به گفتۀ پکن با «مصالحهجویی به دنبال منافع زودگذر خود هستند»، «خودخواه» خواند و تأکید کرد چنین رویکردی در نهایت شکست خواهد خورد.
این هشدار در واکنش به گزارشهایی منتشر شد که از فشار دولت ترامپ بر برخی کشورها برای کاهش روابط تجاری با چین در ازای معافیت از تعرفهها حکایت داشتند.
در حالیکه تعرفههای تلافیجویانه میان آمریکا و چین به ۱۴۵ درصد بر صادرات چین به آمریکا و ۱۲۵ درصد بر صادرات آمریکا به چین رسیده، پکن اعلام کرد چنین فشارهایی را نخواهد پذیرفت.
در همین حال، ریچل ریوز، وزیر خزانهداری بریتانیا اعلام کرد که کشورش قصدی برای قطع روابط اقتصادی با چین ندارد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، روز دوم آوریل تعرفههای گستردهای بر دهها کشور اعلام کرد اما اجرای این تعرفهها را بهجز برای چین متوقف کرد و این کشور را بهطور خاص هدف بالاترین تعرفهها قرار داد.
در ادامه اتخاذ مواضع سختگیرانه، چین این هفته نشستی غیررسمی در شورای امنیت سازمان ملل برگزار خواهد کرد تا در آن، آمریکا را به «زورگویی» و «افکندن سایهای بر تلاشهای جهانی برای صلح و توسعه» از طریق تبدیل تعرفهها به ابزار سیاسی متهم کند.
در اوایل ماه جاری، جیمیسان گرِیر، نماینده تجاری آمریکا، اعلام کرد که نزدیک به ۵۰ کشور با او تماس گرفتهاند تا دربارهٔ تعرفههای سنگینی که ترامپ وضع کرده، گفتوگو کنند.
از آن زمان، چندین مذاکره دوجانبه دربارهٔ تعرفهها برگزار شده است. بهعنوان مثال، ژاپن در حال بررسی افزایش واردات سویا و برنج از آمریکا بهعنوان بخشی از مذاکرات دوجانبه است و اندونزی نیز برنامه دارد واردات مواد غذایی و کالاهای اساسی از آمریکا را افزایش داده و سفارشهای خود از سایر کشورها را کاهش دهد.