لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۵۱

ادامه اعتراض به گروه‌های راست افراطی در آلمان؛ ده‌ها هزار نفر در شهرهای مختلف تظاهرات کردند


تصویری از تظاهرات در فرانکفورت علیه راست افراطی
تصویری از تظاهرات در فرانکفورت علیه راست افراطی

اعتراضات سراسری علیه گروه‌ها و سیاست‌های راست افراطی در آلمان همچنان ادامه دارد و ده‌ها هزار معترض در بسیاری از شهرهای این کشور به خیابان آمدند.

خبرگزاری آلمان روز دوشنبه، ۳۰ دی‌ماه،‌ اعلام کرد که در هر یک از شهرهای فرانکفورت و هانوفر ۳۵‌هزار نفر با شعار «دفاع از دموکراسی» تظاهرات کردند.

رسانه‌های آلمان تعداد شرکت‌کنندگان در بسیاری از شهرهای آلمان را «غیر قابل انتظار» توصیف کرده‌اند.

این رسانه‌ها هفته گذشته گزارش دادند که برخی از اعضای حزب آلترناتیو برای آلمان (AFD) و حداقل یکی از اعضای حزب دموکرات مسیحی (CDU) در نشستی مخفیانه در پوتسدام در برلین با حضور گروه‌های راست افراطی در مورد راه‌های اخراج مهاجران مذاکره کرده‌اند.

به گفتهٔ آنها این مذاکرات برای دوران پس از به قدرت رسیدن احتمالی این احزاب و گروه‌ها انجام شده است.

انتشار این خبر موجی از اعتراضات را در میان شهروندان آلمانی برانگیخت که در نتیجه آن در هفتهٔ گذاشته چند تجمع بزرگ با حضور ده‌ها هزار نفر در برلین، کلن، هامبورگ و چند شهر بزرگ آلمان شکل گرفت.

شهروندان آلمانی در بسیاری از شهرهای آلمان مجدداً روز شنبه به خیابان‌ها آمدند تا «از دموکراسی خود دفاع کنند» و بگویند «فاشیسم جایگزین نیست».

اعتراض به سیاست‌های «آلترناتیو برای آلمان» در روزهای اخیر چنان قوت گرفته که دررسانه‌های اصلی این کشور بحث داغی در مورد «ممنوع شدن» فعالیت این حزب در جریان است.

اوج‌گیری محبوبیت راست افراطی از سال گذشته در نظرسنجی‌های این کشور و نتیجه برخی انتخابات محلی نگرانی و سردرگمی در صحنه سیاسی آلمان را وارد مرحله تازه‌ای کرده است.

با وجود انتشار خبر جلسهٔ گروه‌های راست افراطی، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد در صورت برگزاری انتخابات در این هفته، حزب آلترناتیو برای آلمان پس از حزب دموکرات مسیحی، بیشترین رأی را به خود اختصاص خواهد داد.

مبانی فکری آلترناتیو برای آلمان از گرایش‌های بیگانه‌ستیز، نژادپرستانه، یهودستیزانه و اسلام‌ستیزانه تا نگرش‌های زن‌ستیزانه و مخالف با دگرباشان را در بر می‌گیرد.

این گروه حتی برای نسبی‌کردن جنایات فاشیسم در جنگ جهانی دوم تلاش می‌کند و پیوسته آماج حملات و افشاگری‌های احزاب دیگر و نهادهای مربوط به جامعه مدنی است.

این حزب در دو دورهٔ اخیر پارلمانی آلمان دارای فراکسیونی قوی بود و در حال حاضر با داشتن بیش از ۱۰ درصد آراء در مجلس فدرال دومین حزب بزرگ اپوزیسیون است.

در سال ۲۰۱۵ ماجرای ورود بی‌سابقهٔ پناهجویان به آلمان و سوارشدن بر نگرانی‌های بخش‌هایی از مردم از این که این موج گسترده ورود خارجی به کشور اقتصاد و اشتغال و هویت‌ فرهنگی آن‌ها را دچار اختلال کند، محمل قدرت‌‌گیری این حزب شد.

بر اساس گزارش‌های خبرگزاری آلمان، تاگس‌شاو و رادیوفردا/پ.م./ ع.م.
XS
SM
MD
LG