لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۲۲

کشت پاییزی ایران به‌خاطر قطع برق «۳۰ درصد» کاهش یافت


رئیس اتاق اصناف کشاورزی ایران از کاهش ۳۰ درصدی تولید کشت پاییزی به‌خاطر قطع برق خبر داد.

قاسم پیشه‌ور روز شنبه یکم دی‌ماه همچنین به خبرگزاری مهر گفت که خسارات قطع برق به محصولات کشاورزی محدود نمی‌ماند و تجهیزات چاه‌ها نیز دچار صدمه جدی می‌شوند.

به‌گفتهٔ آقای پیشه‌ور، در حال حاضر روزانه از ساعت ۱۶ تا ۲۱ برق چاه‌های کشاورزی قطع است.

دو هفته پیش نیز بازرس اتحادیه مرغداران گوشتی کشور از آسیب ۲۰ درصدی قطع برق به مرغداری‌های کشور خبر داده بود.

ناتوانی دولت در تأمین برق کشور در پاییز در حالی است که تقاضای برق در ماه‌های سرد یک‌سوم کمتر از فصول گرم است و دولت به‌خاطر کسری گاز و سوخت مایع نیروگاه‌ها حتی توان تأمین این میزان از تقاضای برق را نیز ندارد.

آمارهای وزارت نیرو نشان می‌دهد بخش کشاورزی سهم ۱۳ درصدی در مصرف برق کشور دارد، اما این رقم در تابستان به اوج خود می‌رسد و در فصول سرد سال بسیار کمتر است.

بخش کشاورزی ایران سال‌ها است با بحران خشکسالی مواجه است و از سال گذشته بحران برق نیز به آن اضافه شده است، به‌گونه‌ای که سهم کشاورزی در کل اشتغال کشور در پاییز پارسال به کمترین میزان در ۱۹ سال گذشته رسید و آخرین گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد تابستان امسال سهم بخش کشاورزی در کل اشتغال کشور با افت یک درصدی نسبت به تابستان پارسال به حدود ۱۴.۵ درصد رسید.

این در حالی است که واردات سالانهٔ محصولات کشاورزی ایران به ۱۷ میلیارد دلار اوج گرفته که بخش اعظم آن را غلات تشکیل می‌دهد؛ محصولاتی مانند گندم و جو که هم در بهار و هم پاییز کاشته می‌شوند.

علاوه‌بر بخش کشاورزی، دولت تحویل برق به صنایع کشور را نیز به‌شدت محدود کرده و خاموشی‌ها در بخش خانگی نیز به‌صورت گسترده اعمال می‌شود.

ایران سالانه هفت درصد رشد مصرف برق دارد، اما از سال ۱۳۹۰ تاکنون رشد تولید برق حتی به نصف این رقم نیز نرسیده است.

برای نمونه، پارسال قرار بود شش هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شود، اما تنها یک‌سوم این رقم محقق شد؛ موضوعی که باعث اوج‌گیری کسری برق و خاموشی‌های گسترده در تابستان شد.

کسری تابستانی برق امسال به ۲۰ هزار مگاوات رسید؛ به عبارتی دولت از تأمین ۲۵ درصد از تقاضای برق در اوج پیک مصرف ناتوان شد.

XS
SM
MD
LG