لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۳۱

اتحادیه اروپا ایران را به دلیل «طرح ترور در خاک اروپا» تحریم می‌کند


آندرس ساموئلسن، وزیر امور خارجه دانمارک، در صفحه توئیتر خود از تحریم ایران به عنوان «روزی مهم برای سیاست خارجی اتحادیه اروپا» یاد کرده است.
آندرس ساموئلسن، وزیر امور خارجه دانمارک، در صفحه توئیتر خود از تحریم ایران به عنوان «روزی مهم برای سیاست خارجی اتحادیه اروپا» یاد کرده است.

وزیر امور خارجه دانمارک روز سه‌شنبه، ۱۸ دی‌ماه، خبر داد که اتحادیه اروپا به دلیل «طرح‌ریزی ترور در خاک اروپا» با وضع تحریم‌هایی علیه یکی از نهادهای اطلاعاتی ایران موافقت کرده است.

آندرس ساموئلسن در توئیتر شخصی خود در پیامی نوشت: «روزی مهم برای سیاست خارجی اروپا! اتحادیه اروپا توافق کرد تا تحریم‌هایی را علیه یک نهاد اطلاعاتی ایران، به خاطر طرح‌های ترور در خاک اروپا، اعمال کند. این پیامی است قوی از سوی اتحادیه اروپا که ما چنین رفتاری را در اروپا را قبول نمی‌کنیم.»

در پی این توئیت، خبرگزاری رویترز نوشت که در چارچوب این تحریم جدید، دارایی‌های یکی از واحدهای وزارت اطلاعات ایران و دو نفر از کارکنان این وزارتخانه از سوی اتحادیه اروپا مسدود می‌شود.

منابع مطلع در اتحادیه اروپا به رادیو فردا گفتند که نهاد تحریم‌شده دفتر امنیت داخلی وزارت اطلاعات و دو فرد تحریم شده «سعید هاشمی مقدم و اسدالله اسدی» هستند.

اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی است که در تیر ماه در ارتباط با اتهام تلاش برای بمب‌گذاری در نشست مجاهدین خلق در پاریس در آلمان بازداشت شد. سعید هاشمی مقدم نیز معاون وزیر اطلاعات ایران است که متهم است دستور بمب‌گذاری در تجمع مخالفان ایران در حومه پاریس را صادر کرده بود.

این منبع مطلع به رادیو فردا گفت که در جلسه روز سه‌شنبه شورای امور عمومی اتحادیه اروپا که معمولاً وزیران اتحادیه اروپا و برخی اوقات وزیران خارجه کشورهای عضو در آن شرکت می‌کنند، فهرست افراد و گروه‌های تروریستی که با شماره ۹۳۱ هم شناخته می‌شود، مورد بررسی قرار گرفت.

به گفته این منبع، در این جلسه تصمیم گرفته شد که این فهرست برای شش ماه دیگر تمدید شود. همچنین مقرر شد که یک نهاد که نهاد امنیتی ایران خوانده شده و دو شخص، به این فهرست اضافه شوند. اتحادیه اروپا قرار است روز چهارشنبه این تصمیم را به صورت رسمی منتشر کند.

در همین حال، یک خبرنگار وال‌استریت جورنال که در بروکسل مستقر است گزارش می‌دهد که به گفته وزیر خارجه دانمارک، این تحریم به علت «توطئه‌های» ایران برای سوءقصد در پاریس و دانمارک اعمال می‌شود و آقای ساموئلسن افزوده است که مسئله این تحریم تأثیری بر حمایت اتحادیه اروپا از برجام نخواهد گذاشت.

وزیر خارجه دانمارک همچنین تأکید کرده که اتحادیه اروپا «از ارزش‌ها و امنیت خود دفاع خواهد کرد.»

هنوز هیچ مقام رسمی در ایران به این خبر واکنش نشان نداده است.

دانمارک روز هشتم آبان وزارت اطلاعات ایران را متهم کرد که در صدد ترور یک فعال مخالف جمهوری اسلامی بوده است.

سرویس امنیتی دانمارک اعلام کرده است که یک شهروند نروژی ایرانی‌تبار در این کشور به ظن همکاری با وزارت اطلاعات ایران و تلاش برای حمله به اعضای «جنبش الاحواز» بازداشت شده، اما این فرد اتهامات وارده را رد کرده است.

فین بورک آندرسن، رئیس سرویس امنیتی دانمارک، خبر داد که سرویس‌های امنیتی نروژ و سوئد نیز در این زمینه با پلیس دانمارک همکاری داشته‌اند.

پلیس دانمارک می‌گوید دیده شده که این فرد از اعضای گروه «جنبش آزادیبخش الاحواز» در رینگِت، در ۶۰ کیلومتری جنوب غربی کپنهاگ، عکس می‌گرفته است.

دانمارک می‌گوید عملیات روز ۲۸ سپتامبر که منجر به قطع دسترسی به جزیره رینگت شد پس از آن صورت گرفت که پلیس متوجه یک خودرو سرقتی با شماره سوئدی در نزدیکی خانه یکی از فعالان مخالف جمهوری اسلامی شد.

به گفته بورک آندرسن، سرویس امنیتی دانمارک (معروف به پی‌ای‌تی) به دلیل نگرانی از یک حمله قریب‌الوقوع دست به عملیات جستجو زد و به همین منظور مرزهای کشور با آلمان و سوئد بسته شد.

بازرسان متوجه شدند که این خودرو ربطی به عملیات پی‌ای‌تی ندارد، ولی بعد شواهدی پیدا کردند دال بر «فعالیت غیرقانونی ایران در ارتباط با مخالفان جمهوری اسلامی».

دانمارک در واکنش، سفیر خود را برای مشورت از تهران فراخواند.

خبر تحریم جدید علیه ایران در حالی منتشر می‌شود که دانمارک روز سه‌شنبه، ۲۹ آبان‌ماه، اعلام کرد که سفیر خود را به تهران باز می‌گرداند.

از سوی دیگر، فرانسه روز دهم مهرماه اعلام کرد که دارایی‌های متعلق به وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی و همچنین دو شهروند ایرانی را به دلیل ارتباط با حمله نافرجام به همایش پاریس توقیف کرده است؛ در عین حال اعلام شد که یک دیپلمات ایرانی از خاک فرانسه اخراج شده است.

همایش مجاهدین خلق نهم تیرماه در حومه پاریس برگزار شد و به دنبال آن مقامات فرانسه از خنثی‌سازی یک طرح حمله به این همایش خبر دادند.

پس از آن یک دیپلمات ایرانی در اروپا، به نام اسدالله اسدی، به عنوان مظنون اصلی این طرح نافرجام بازداشت شد.

این دیپلمات متهم شده است که حدود نیم کیلوگرم از ماده‌ای منفجره را در اختیار یک زوج ساکن بلژیک قرار داده تا آنها به همایش پاریس حمله کنند.

سازمان مجاهدین خلق این زوج را امیر سعدونی و نسین نومنی معرفی کرده است.

ایران به شدت این اتهام را رد کرده و آن را «نمایش مضحک» خوانده است.

در فهرست افراد و نهادهایی که اتحادیه اروپا پیش از این به مسدود کردن دارایی‌های آنها اقدام کرده نام ۱۳ فرد و ۲۱ سازمان و گروه به چشم می‌خورد که چهار تن از این ۱۳ فرد ایرانی هستند.

در این فهرست نام این شهروندان ایرانی آمده است: قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، عبدالرضا شهلایی، معروف به حاجی یوسف، مستقر در پادگان مهران در استان ایلام، علی غلام شکوری، متولد تهران، و حامد عبداللهی معروف به مصطفی عبداللهی.

روز سه‌شنبه ساعاتی پس از توئیت جدید وزیر خارجه دانکارک در مورد ایران، استف بلوک، وزیر خارجه هلند، نیز گفت که حکومت جمهوری اسلامی در دو قتل سیاسی در هلند که پیش از این باعث اعمال تحریم علیه ایران شده است، دخیل است.

منابع: توئیتر، وال‌استریت جورنال و رادیوفردا/ پ. پ./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG