لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۲۳

ملاقات‌ حضوری زندانیان سیاسی زن در اوین «ممنوع شده است»


مسئولان زندان اوین می‌گویند لغو ملاقات‌های حضوری به دستور دادستان صورت گرفته است.
مسئولان زندان اوین می‌گویند لغو ملاقات‌های حضوری به دستور دادستان صورت گرفته است.
سایت «کلمه» گزارش داده است که دادستان تهران ملاقات‌های حضوری بند زنان اوین را تا اطلاع ثانوی قطع کرده است. به نظر می‌رسد این اقدام در واکنش به اعتراض زندانیان زن به مرگ ستار بهشتی صورت گرفته است.

این وب سایت نزدیک به میرحسین موسوی روز دوم آذرماه گزارش داد محمود جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، به طور مستقیم دستور داده است که کلیه ملاقات‌های حضوری بند زنان زندان اوین تا اطلاع ثانوی متوقف شود.

طبق این گزارش، در حالی که روز‌های چهارشنبه زندانیانی که فرزند خردسال داشتند، می‌توانستند با فرزندان خود ملاقات حضوری داشته باشند، دادیار زندان و مسئولان اجرای احکام این چهارشنبه، اول آذرماه، به خانواده‌های زندانیانی که فرزندان خردسال دارند گفته‌اند که کلیه ملاقات‌های حضوری بند زندان زنان اوین فعلا قطع شده است.

مسئولان زندان تأکید کرده‌اند که این اقدام به دستور مستقیم دادستان تهران صورت گرفته و خانواده‌ها باید برای پیگیری به دادستانی مراجعه کنند.

لغو ملاقات‌های حضوری بند زنان در حالی صورت گرفته است که پیشتر زندانیان سیاسی زن زندان اوین با صدور بیانیه‌ای ضمن اعتراض به مرگ ستار بهشتی،‌ خواستار بررسی پرونده آقای بهشتی شده‌بودند. کلمه می‌گوید به نظر می‌رسد لغو ملاقات‌های حضوری در واکنش به این اقدام زندانیان زن صورت گرفته باشد.

به گزارش روز ۲۹ آبان‌ماه وبسایت خبری کلمه، هفت زندانی سیاسی زن شامل فائزه هاشمی، نازنین دیهیمی، ژیلا بنی‌یعقوب، حکیمه شاکری، ژیلا کرم‌زاده مکوندی، شیوا نظرآهاری و بهاره هدایت، در این بیانیه اظهار کرده بودند که ستار بهشتی در بازداشتگاه نیروی انتظامی و «در اثر شکنجه» جان خود را از دست داده است.

در این بیانیه آمده است: «ستار بهشتی اولین مورد مرگ این چنینی نبوده و صد افسوس که احتمالا آخرین آن نیز نخواهد بود. زهرا کاظمی، زهرا بنی‌یعقوب، محسن روح‌الامینی، امیر جوادی‌فر، محمد کامرانی، اکبر محمدی، هدی صابر و ... نمونه‌هایی از افرادی هستند که بر اثر عوامل متعددی چون سوء مدیریت و اعمال فراقانونی مسئولان، جان خود را از دست داده‌اند.»

امضا‌ءکنندگان این بیانیه، خواستار توقف هرگونه خشونت و شکنجه جسمانی و روانی و همچنین رسیدگی به موضوع مرگ ستار بهشتی شده بودند.

ستار بهشتی از وبلاگ‌نويسان منتقد حاکميت بود که پليس سايبری ايران (فتا) روز ۹ آبان او را بازداشت کرد و در نهايت، پنج روز بعد در زندان درگذشت.

مرگ او که گفته می‌شود بر اثر شکنجه بوده است، بازتاب گسترده‌ای در داخل و خارج از ايران داشت به‌طوری که نهادهايی مانند عفو بين‌الملل خواستار روشن شدن ابعاد اين ماجرا شده‌اند.

در حالی که گروهی از زندانیان سیاسی زندان اوین گفته‌اند که آثار شکنجه را بر بدن ستار بهشتی مشاهده کرده‌اند و سخنگوی قوه قضائیه نیز گفته است که بر پنج جای بدن آقای بهشتی جای کبودی و اثر ضرب و جرح دیده شده، رییس سازمان پزشکی قانونی کشور گفته که ستار بهشتی بر اثر «مرگ طبیعی» جان خود را از دست داده است.

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز اول آذرماه با قرائت گزارش خود در خصوص مرگ ستار بهشتی در مجلس اعلام کرد: «در مقطع فعلی سهل‌انگاری در اجرای برخی موازین قانونی مسجل است، اما کلیت موضوع نیازمند تحقیقات قضایی بیشتر است.»
XS
SM
MD
LG